31. mars 2011

Melodidansen




Finaste Anna Ternheim.
Magi!


Raderna bubblade helt plötsligt upp inom mig. På med Spotify och den gamla Kristofer Åström låten och helt plötsligt fick jag så fina tillbakatrippar. Sånna flashbacks att man nästan kunde ta på tiden som var. Musiken var så viktig del under min tonårstid. Sådan stark påverkan och kraft. In i kroppen, rusande i virvlande känslofylld fart.
Anna Ternheim, avskalad fin konserter som fortfarande får håren på armarna att resa sig.
Jose Gonzalez på scenen på ungdomscafeét. Ett glas vatten och en pall. En ensam livrädd kille med en vacker sårbar röst.

Sluter ögonen och tar mig tillbaka för en liten stund.
Fina melodier!

30. mars 2011

Två tummar upp

God kväll! Det är snart nattid för mig men först tänkte jag göra en liten produkthyllning. Linda Johansen är ett norskt hudvårdsmärke som jag ger båda tummarna (dubbelt)upp för. Jag har testat både peeling (som jag redan hyllat), en ansiktscreme, bodylotion och BUS. Alla produkterna har doftat gott och varit ortroligt bra. BUSen heter Self Tanning Foam - Instant Tint och är i skummform. Den är lätt att smörja på och ger ett jämt resutat. Och viktigast av allt ingen efterbrändsvett lukt som jag tycker många andra produkter ger.
Tack för mig!

29. mars 2011

Vaniljdoft i huset


Ljuset låg sådär härligt vårit över huset när jag kom hem. Efter turen fick Billy fick han hänga på terassen där han låg och spanande nyfiket på grannbarnen medan jag slängde ihop en müsli. Alla nyttiga frö och nötter jag kunde hitta i skåpen plus sukrin, äkta vanilj, olja och vatten. In i ugen på 200 grader.
Härlig vaniljbulledoft spred sig efter en stund i huset och jag forsatte sedan med fiskmiddagen.
Vissa dagar ger matlagningen en såndan härlig avslappnande ro!

28. mars 2011

The monday blues


Så har det mörknat. Veckans första dag har snart passerat. Och i vilken fart. Lite extra tid på jobbet, powernapp och energipåfyllning på tåget. En glad hund som mötte mig i dörren och förstökte hoppa och få utlopp för sin energi. Ett snabbt klädbyte, ett löppass med blytunga ben. En god Tikka Masla och skratt till Simpsons. Måndagen blev inte så dum trotts allt!

27. mars 2011

Gåfflor med sylt


Lunchen blev inte det sundaste men ack så god. Krispiga våfflorna med sylt och kesella/kesam (lite nyttig touch iaf). När jag var liten tillhörde våfflor top 5 på min matlista. Eller GÅFFLOR som jag själv sa.

Söndagen blev hemma dag med städning på schemat.
Fördelen med att vara hemma en hel dag: Man får mycket gjort.
Naktdelen med att vara hemma en hel dag: Man kommer på MASSA mer man borde göra och tusenvis av saker man vill köpa.
Millionerna, hallå vart är ni?!

Pysseldjävulen




Pysseldjävulen kom fram. In på Panduro bland pärlor och papper. Strasspluttar i massor ner i påsen. Limm i massor. Torka i några timmar.
Voala!
Mitt eget iPod Case!

26. mars 2011

Blå, blå, blå är mössan på mitt huvud


Hemmalördag med causal kläder i blått. Lite rouge på kinderna och stora öronhänger får bli den lilla extra piffen. Solen värmer min rygg och ett snabbt pass på gymmet ska snart genomföras.

Hoppas ni andas vårluft och njuter av lördagen där ute i det heliga nord!

Skjorta från Cubus.

Att ha en nyopererad i huset


Igår opererades vår hårboll sin andra armbåge. Han haltade i höstat från och till och veterinären hittade små lösa broskbitar i armbågarna på båda frambenen. Han har genomgått en slags titthålsoperation som endast två veterinärer i Norge utför.
Kl halv 8 igår kväll hämtade vi en medtagen liten tuss som hängde tungt med huvudet men ändå ganska gott humör. Det blev mycket kos och pussar innan läggdags. Förra gången fick vi med den hemska tratten som han hatade att ha på sig.  Jag förstår han, vem gillar att se ut som ett ufo och fastnar i allt? T´s mamma sydde iaf om en av sina tröjor till honom och det blev en större hit! Hans pyjamas helt enkelt. Formen verkar iaf gå uppåt idag och jag kommer nog ha en rastlös hund som inte får vara ute så mycket som han har lust. Vila är bästa medicinen just nu!

25. mars 2011

Påfyllning i smyckesboxen




Klockan tickade på som vanligt och helt plötsligt var det dags att gå hem för dagen. Jag åkte ner på Karl Johan och tog små pauser inom några butiker innan jag åkte hem. Jag tycker att det bästa H&M, Lindex och Bianco finns där.
Blev lite påfyllning i smyckesboxen. Jag är expert på att tappa öronhänge så billiga är min melodi! Ringen var riktigt stor och kommer bli en hit i vår.

Fina fredag

Fina visa ord denna fredag, faktiskt den sista i mars. Vad tog denna månaden vägen? Nu går vi snart in i april, dagarna blir ljusare, fika på terassen, öl på uteseveringar. Är det inte fint så säg!

24. mars 2011

bubbel & skimmer

Jag är ingen rosatjej men vissa dagar behöver man piggas upp med lite bubbligt och fluffigt skimmer. Det är säkert en komination av alla vardagsmomenten men slitenheten kom fem i nio denna torsdag. Galet att det är fredag i morgon. Galet bra såklart! Jag tänkte jag skulle välkommna våren på riktigt i helgen. Vårskrik och vattenpölhopp, korta jackor, och färgglada tyger. Så får det bli!

Bodyminst från Victoria Secret.

23. mars 2011

Utrota pricksjukan



Cleanstart.no
"Clean Start er den første hudpleieserien som virkelig tar tenåringenes hudproblemer på alvor. Clean Start er utviklet av hudpleieekspertene fra Dermalogica, som gjennom sine 25 år har vært banebrytende for utviklingen i hudpleieindustrien"

 
 
Bli av med finnar och oren hy har man ju lust till rätt om man inte är en hormonell fjortis. Uppenbarligen har mitt ansiktet stannat i hormontiden och exploderar då och då ut i en mindre smickrande pricksjuka. När jag såg Clean Start på Apoteket bestämde jag mig för att testa. Har bara använt det två dagar och än har jag inte märkt någon stor förbättring.
To be continued.

Så sliten man kan bli

Detta kan man kalla att försköna sanningen. Efter 9,8 km avverkade på löpbandet var jag inte särkilt pigg. Glad men inte pigg. S L I T E N. Nu har jag tryckt i mig en sen middag med kycklingwook och mina ben värker. När jag hade sprungit 2 km på löpbandet blev jag väldigt uttråkad men då var det bara att ta fram s:et ur svettarmen. Jobbar jag med mina målbilder. Löpning handlar så mycket om psyke. Ah, nog löpsnack. God kväll där ute!

22. mars 2011

Premiär för 4:an

Fick ett mail från receptionen i dag. Ett litet paket låg och väntade på mig, min nya telefon! Och med en ny iPhone i handen har kvällen försvunnit.
Billy har roat sig med hundtv. Han älskar och leka med andra hundar och blir en liten tjurskalle om inte hundar vill hälsa på han när vi är ute.
Har er tisdagkväll varit bra?

21. mars 2011

Bergodalbana
















Efter en usel träningsvecka förra veckan var det dags att ladda om. Tagga, tagga! Det är ingen kris för mig att ha en dålig träningsvecka (försöker jag intala mig) när jag inte tränar till något speciellt men jag var extra taggad idag. Tåget var supersent så jag var på träning senare och hade mindre energi än vad jag tänkt. Men det finns väll inga ursäkter?!

Intervaller 8x3 (1,5 vila)
Uppvärming: 8 min
Nedvarning; 8 min
Total 50.20 min

Hade hög men stabil puls. Kändes bra i både benen och lungor, kunde pressat ännu mer.
Det som är bra med att köra på löpbandet är att den håller tempot åt än och det är lättare att hålla jämt flow genom intervallerna.

Jag röstar för mer asfalt

Vi kör igång vecka 12. Vårdagjämning & allt! Jag hoppas på en vecka med mer asfalt och mindre vinterkläder. Det ska ju bli en strålande dag så jag hoppas iaf på 10 min promenad på lunchen. Muslin är i magen & mailen är öppnad.
På återseende!


- Posted using BlogPress from my iPhone

20. mars 2011

Kongens tale

Nu är jag hemma med magen full med sushi och godis. OMG vilket sockerhelg jag haft i helgen. Har egetligen inte några godisregler men nu, nu har det blivit för mycket. Det känns i hela kroppen... Redo för måndag och fruktstund känner jag.
Vi har haft sushi- och biokväll med bästa grannarna. Vi såg Kongens Tale/The Kings Speech. Jag hade inte så höga förvätningar med det var en berörande och fångade film med många varma och även humoristiska inslag. Rekomenderas!
Nu blir det en halvtimme i soffan och sista Solsidan. Vad ska man nu roa sig med på söndagskvällar?


Mmm.. (nästan) bättre än Marabou




























Förra helgen testade jag att koka den magiska burken. Och tänka sig, det lyckades. 2,5 timme stod den på spisen och fick lite extra vatten då och då. Sen fick den stå på bänken tills den svalnat och tada, denna härliga kolaröra uppenbarade sig. Sött? Ja! Men väldigt beroendeframkallande. Jag åt den med glass och banan men nästa gång ska jag testa göra paj.

Mitt töntiga jag

Hunterstøvlarna får inviga denna söndag. De är en stor favorit när snön lämnar marken.
När jag var 12-14 år hatade jag gummistøvlar och vi ska inte tala om vinterskor. Sååå fult & töntigt var det. Coola brudar hade gympaskor året om. Jo då så att...



- Posted using BlogPress from my iPhone

19. mars 2011

Jag och min lille soffahund


Fredag med sol, sushi och fina vänner. Uppfriskande!
Min kära E åkte vidare i eftermiddags och denna kväll spenderas hemma i soffan. Billy kommer upp på goskalas då och då. Han skulle inte bli en soffahund men oj, helt plötsligt satt han där med sina Golden Retriver "tyckasyndomig"ögon som vi inte kunde motstå. Jag har surplat kaffe och massa polkachoklad som E hade med från Sverige. Känner mig lagom minthög och utvilad, härlig känsla. Försöker att inte vara en väderberoende person eftersom det är något vi inte kan påverka. Men oj vad vårsolen ger energi!!

17. mars 2011

Hörde jag kras?

Så har torsdagen intågat och jag sitter på kontoret och väntar på att min fina E ska komma till Oslo. Ska bli så mysigt att ha henne på besök några dagar. Vi har följts åt så många år både i skolan och på jobb men så flyttade jag ju många mil bort och tyvärr ses vi inte så ofta som jag önskat nu.

Sen sist har jag hunnit lyssna på en härligt medgungande konsert med The Streets på Rockefeller. "Det är sånna små tillfällen som förgyller vardagen."  Jag har inte direkt sönderlyssnat hans skivor men blev glatt imponerad av konserten. Vi drog hem direkt efter konserten med det blev ändå en sen kväll för att vara mig som är ett stort A-barn. Att vara A-barn och inte vara 20 längre tär på krafterna alltså.

Har även hunnit med att tappa min iPhone 3GS i golvet. Crash, Boom, Baaaaang och fula f-ord. Egentligen var det mindre förvånande eftersom jag "råkat" tappa datorn både en och två gånger. Men det är ingen idé att gråta över spilld iPhone och nu är en 4:a på väg hem till mig. Kanske borde gå med instoppad i en kudde för att ungå nya kras.

Ha en strålande kväll!

14. mars 2011

Hur man laddar om

Att vakna trött på en måndag är inte optimalt. Att sedan ha massor att göra på jobbet och ett tåg som var kraftigt försenat är inte heller så energigivande. Det var alltså en orkeslös Josefine som stapplade in genom dörren till hemmet idag. Så vad göra? Ut och springa såklart! Det friska, kalla  och klara luften lockade mitt tunga huvud! Löpkläderna åkte snabbt på och 29 min i låg tempo avverkades. Inga rekord, inga fartökningar, bara långsamma steg med medföljande armrörelser. Befriande!

Efter maten lagades en god Nespressokaffe och jag kröp upp i soffan med nya magazinet Stella.
Och er måndag?


- Posted using BlogPress from my iPhone

12. mars 2011

It´s everywhere

Så tittar våren in genom förnsterna igen och fram kommer det hårbetäckta golvet. Vi lever just nu i ett stort moln av hår. På kläder man har på sig, på kläder som man tar ur tvättmaskinen, i munnen, i soffan överallt hittar man de gyllenfärgade hårstråna. Han som bär håren verkar inte det minstra bekymmrad rätt att jag då och då muttrar att han borde lära sig hur dammsugaren fungerar. Men när man är 10 månader och hund är håravfall en ganska liten bekymmring.

Bra, bättre, bäst!

Fortfarande massa snö på backen. Men vad gör väll det? Vaknade tidigt av solstrålar i sovrummet, låg och drog mig i en härlig hög i sängen innan jag gick ut med B. Snön droppande från träden, det doftade från nykapad skog och snön knastrade under skorna.
Nu har jag ätit en god frukost och är redo att starta denna fina helgdag!

11. mars 2011

Matmagen är fylld



Fredagsmiddagen ligger redan fint i magen. En pasta med baconsås och permesan. T är ute med Billy och sen ska vi traska bort till L & P. En kväll i vänners lag med skratt och prat kan ju inte bli fel!


Hoppas ni får en härligt avslut på fredagen där ute!

10. mars 2011

Smått och stort

Här i Thailand fångade jag verkligen dagen, alla de fina små och stora ögonblicken. Varje dag blickade jag ut över havet och kände mig lycklig! På semester är det en ganska enkel dans att njuta.
Men efter jag kom hem från Thailand har jag inte känt någon större glädje över vardagen. Inte deppig men det har mest bara varit vardag, en väg till helgen. Inte så inspirerad eller glad över de små tingen. Det är så trist att ha det så, vardagarna är ju också livet, en stor del av livet! Så idag mitt i jobbdagen kände jag en stor glädje och energi. Inget speciellt som hände bara stor tacksamhet över att vara.
De små tingen blir de stora tingen, de små tingen som blir livet!

9. mars 2011

Kvällsritual

Jag är en riktig kvällsduschmänniska. Det är så härlig avslutning på dagen! Jag står & filosofera & tänker över vad som hänt. Varmare, varmare vatten & en kropp som ser ut som en explotion efteråt.
På morgonen däremot, tycker jag mest det är obehagligt att få vatten på mig.
Godnatt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

8. mars 2011

Kärt besök


Om några veckor har jag en efterlängtad weekend att se fram emot. Malmö ska få ett kärt återbesök. Ser fram emot att hänga med vänner och andas lite Skåneluft! T bodde i huset brevid Turning Torso som ni ser på översta bilden till höger. Själv hade jag egentligen inte den adressen men hur många gånger jag bodde i min lägenheten under den tiden var lätträknat. Jag var egentligen påväg att flytta in på riktigt men då fick han jobberbjudande i Norge och flyttade ganska omgående. Själv hade kvar min lilla etta i Malmø ett halvår innan jag flyttade efter.
Jag har det superbra här i Norge men visst saknar jag härliga Malmö ibland!

7. mars 2011

Herr Nilsson på bloggen

Nu tycker jag det är dags för lite fler Thailandbilder, denna gången med ap-tema. Jag kan väll säga att jag är glad att jag hade ett bra zoom-objektiv för dehär små varelserna fick inte komma mig så nära. Tycker det är hur söta som helst att betrakta men det måste vara på avstånd... Den sista apan fick syn på en kvinna som gick på stranden med en banan och i princip attackerade henne för att få bananen. Kvinnan tänkte först inte ge sig i från den men fick efter 2 sekunder se sig själv besegrad. När en apa har fått syn på en banan finns det inget som stoppar han...

Säsongsbyte

Det är vinter & vår på samma gång. Himlen är rosa & jag vandrar i en snöbeklädd skog med Billy & Kent i öronen.





- Posted using BlogPress from my iPhone

4. mars 2011

Sladdad fredag


Välkommen du ljuva fredagskväll!
När jag checkade ut från jobbet och fredagshysterin tog jag en runda inom Steen & Strøm och Eplehuset. Jag är väldig glad før smarta teknikprylar men några sladdar för 500:- är sådär kul. Sladdarna ska iaf kopplas mellan tv & Macen inför filmkvällen som ska hållas denna kväll. Ja om jag inte somnar vill säga. På fredagskvällarna är soffan extra mjuuk och sömnfångande.
Vad händer hos er denna fredagskväll?

3. mars 2011

Träningstankar

Jag kom iväg på den där lilla löpturen i tisdags och idag blir det en liten till. Min nya Garmin tickar på perfekt nu, älskar teknikduppenings (ja när det funkar vill säga). Vad jag inte gillade var att min puls var alldeles før høg i børjan av passet. Men vad hade jag egentligen førväntat mig? Hej, jag har knappt sprungit de sista månaderna men jag tror endå att jag har världens bästa kondition. Neeej...
Iaf så var det väldigt mysigt att komma ut igen, springa førbi hus där det dofta en blanding av stekta køttbullar och skøljmedel, hålla balansen på isfläckarna och låta tankarna flyga. Kom och tänka på tisdagarna før några år sen då trände jag ett tag med medeldistansare i en friidrottsklubb. Jag var ensam tjej och alldeles før dålig men oj vad jag sprang. Vi tränade i samma hall som Carolina Kluft och jag førsøkte se vältränad och smart ut varje gång jag sprang førbi henne (inombords sjuuuuuuuukt tung och flåsig). Inte för hon brydde sig om hur jag såg ut när jag sprang men endå. Träningen tog egentligen hela kvällen men det var ganska mycket häng på de blåa tjockmattorna och nördsnack mellan övningarna. Och efter lassade jag i mig pastan eller varma mackor med champinjonstuvning med Greys Anatomy på tv´n.

Dags att sätta på sig skorna och ta en sväng om på vägarna igen!

1. mars 2011

Smak av sommar


Igår fick min kära komma hem och det blev både jag och Billy glada för. Vi förstörker ta hand om han så gått det går och firade med mys i soffan och natchosgratäng.

Nu sitter jag dricker rabarberté som smakar som en söt sommardag. Skymningen börjar precis falla men dagarna är ljusare så mycket längre nu. Visst är det härligt? Jag har iaf ambitioner att snöra på mig mina vita addidas skor och avverka några kilometer (önskar att jag kunde skriva mil). Jag har haft problem med min Garmin GPS-klocka och skickade in den till reparation. Tydligen var det stort fel på den för jag fick tillbaka ett paket med en helt ny. Bra service!

Annars är det en sån där tisdag när allting flyger i luften och inget har landat. Helt mitt i veckan alltså. Och ni då? Har ni det bra?