23. november 2009
Matveterøra
När jag var i Sverige i somras køpte jag en paket med matvete... Något som inte har blivit populärt i Norge än? I kväll slängde jag ihop en snabb god rätt som jag avnjöt i min ensamhet. Efterätt? Ja, idag inhandlades årets førsta pepparkaksburk i affären. Jag har ätit 1, 2, 3.... MINST 20. Min mage är nog sådär happy...
Matveteröra med kryddkorv
Ingredienser
4 portioner
3 dl Matvete
5 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 tsk curry
1 äpple
2 tomater
1 knippe storbladig persilja
Ev salt och svartpeppar
4 st starka korvar
smör eller margarin
Matyoghurt
Tillagning
Koka matvetet med vatten, fond och curry enligt anvisning på förpackningen. Tärna det urkärnade äpplet och tomaterna, hacka persiljan och blanda allt i matvetet. Krydda eventuellt.
Skär korven i sneda bitar och stek dem hastigt i het panna i lite smör. Blanda korven med matvetet och strö över lite persilja. Gott med matyoghurt till.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar