Ingredienser
100 g smör eller margarin, rumsvarmt | |
2 ½ dl farinsocker | |
2 ägg | |
1 ½ dl gräddfil, eller filmjölk | |
3 dl vetemjöl | |
1 msk kanel, malen | |
1 tsk kryddnejlika, malen | |
1 tsk ingefära, malen | |
1 tsk bikarbonat |
Tillagning
10 st stora eller 20 st små
Ugn 225 grader.
Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.
Varning till alla pepparkaksälskare. Man kan inte sluta äta...
Ja det var verkligen trevligt och gott med julbord =) åh jag tänkte göra just pepparkaksmuffins i helgen men det fanns liksom inte tid;)
SvarSlettÅhh, herlig! De fikk jeg lyst til å prøve å lage! :) men duu - hva er graddfil/filtmjölk? på norsk?
SvarSletthehe, resten tror jeg at jeg forsto! men bikarbonat, er det det samme som natron?
Jeg pleier å bake noe lignende! :) Namnam.. jeg må spørre slik som Martine over her.. hva er bikarbonat? morsomt ord :P
SvarSlett