29. juli 2009


Jobbet, hem, snabbträning med bollen avrundning med øl och grillat. Lillørdag på Jessheim!

27. juli 2009

Sovrumsblickar



I veckan väntar våra nya sängar komma. Det ser vi helt klart fram till. Sängen vi har nu är lite väl trång och mysigt.
Min tankte som jag börjat på i sovrummet, är marintema. I dags läget är inte så mycket mer än såhär, har lite att jobba vidare på!

26. juli 2009

Apelsin & Chokladmuffins



Nu ska jag bege mig till Emma & Ole med dessa muffins!
Recept kommer senare...

Receptet
Jag använder Leilas goda muffins recept.

Ingredienser
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sen är det bara att fylla de med vad man har lust på :) Jag tog hälften med hallon och blåbär och hälften tog jag rivet citronskal och en chokladbit (använde vanlig marabou)


Gör så här

1. Sätt ugnen på 195 grader/175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med bär i formarna, fyll dem till 2/3.

4. Grädda i cirka 23 minuter om du gör stora muffinsformar muffins, 12-15 minuter om du gör små. Detta är ju väldigt olika beroende på ugn...

25. juli 2009

Tema lila



kyckling m feta och soltorkade tomater



Ikväll anjutning pastasallad, kyckling fylld m fetaost och soltorkadetomater med vitlöksås!

Vackert, fint & njutfullt!












Efter förra helgen känner jag mig lite norskare. Vi gick Besseggen och det var helt fantastiskt vacket! Det blir helt klart fler turer. Ut på tur aldrig sur... som jag fått lära mig att det så fint heter!

23. juli 2009

Fågelparken


Mina fina vänn Maria!


Åt alla.. alldeles själv!



Är glad att jag utnyttjade de härliga kvällar i Malmø. Maria och jag hade sushipicknick i pildamsparken, eller fågelparken som man också kan kalla den. Den kryllar av fåglar och om man ska uttrycka det milt så är jag inte så FØRTJUST i fåglar. Inte ens lite... Så det tog ett tag innan vi hittade en plats där det inte var fåglar, inget fågelbajs, och sol. Efter ett antal varv hittade vi en fin liten plats att äta på. Jag är inne i testa-om-jag-gillar-sushi-fasen. Denna kvällen var det försök nummer två. Jag lyckades få ner 7 bitar, Helt klart godkänt, vissa bitar till och med mer än godkänt. Finns hopp för fler försök.

Tapetlyft!




Denna otroligt fina fondväggen hade min kära satt upp medans jag var i Malmö. Vi har kollat på många taperter. Svårt val... men tilslut fastnade vi både för denna. Blev verkligen ett lyft, är supernöjd!!

Kampen mot regnet!



Mellanlandar med rostmackor och kolsyrat vatten. Kom nyss innanför dörren med slickat hår, blöt bak och sminkfläckar. 1 dag med regn är mysigt, 2 är okej, efter 3 börjar det bli lite deppigt efter 5 DAGAR vill man gå och hänga sig!!
Kvällen ska ängnas åt städning inför helgens familjebesök. Ser fram emot att de ska komma hit och se vårt fina hus!


Har suttit och skrivit och skrivt men nu är det nog. Arbetet ska lämnas in i morgon och vi är klara. Bara redovsningen och annat smått fixas så är jag klar med min marknadsföringsutbildning. Om 2 veckor är det dag att jobba igen och jag glädjer mig!
Efter massa timmar instängd på skolan ska jag nu ge mig ut i solsken. Igår var jag träningsladdad och drog på mig löparskorna. I dag kommer samma sak inträffa, ja det är sant! Bäst jag skynda mig hem så jag inte ångrar mig...

detaljerat





just nu fylls mitt hem med växter. Det är superfint men vilken lycka vara för evigt?

på promenad "hemma"












Jag var varit i Malmö, Karlskrona, och Malmö igen. Mitt liv består av allt annat än rutiner just nu och alldeles för många islatte. Det datumet som sitter på näthinnan nu är 3 juli när examensbevisen ska delas ut. Men innan vi är klara är det mycket som ska fundras på, ändras, sågas och ändras igen. När jag vara i mitt kära gamla Karlskrona hann jag med en liten promenad längs vattnet. Jag lyckades fånga solen och hade en helt underbar halvtimme. Det är sånna bilder man ska fånga energi ifrån när det regnar utanför fönstret och det ska pluggas för fullt!

snyggingar



Igår fick dessa snyggingar flytta hem till oss. Vi är så nøjda!
Vi hade fundrat ett tag bestämde oss för köp de trots det saftiga priset. Idag åkte vi till Stilverket på House of Oslo och det visa sig då att det var halva priset på utställningsex. Vi fick två till priset av en, jippi!





Idag har solen lyst øver vår gata. Terassbyggande har stått på schemat. T´s pappa har varit nere och det har byggts som bara den. Jag lämnade snickrandet åt de kunniga och sørvade istället med frukt, kaffe och vatten. Sommaren är här på riktigt och vi inser att vi kommer ha perfekt läge på vår terass. Jag har oljat utemøbler och hållt mig i skuggan. Med min härligt vita kropp är det bäst att skynda långsamt. Nu väntar en spontanuppdiktad middag. Vi glømde att det var pingst och att vi bor i Norge. Så nu blir det att tømma frysen det kommande 3 dagarna.

22. juli 2009

nattliga äventyr




Påstigen bussen mot Oslo. Solen håller på att gå ner i Malmø och jag hade glømt bort att det blåser så mycket här. Det är sånt som man glømmer, sorterar bort. Kvar blir Lilla Torg, cykelavstånden, närheten till havet och såklart alla härliga vänner. Nu blir det exsamensarbetande för fullt sen är kapitel skolan i Malmø avslutat och jag är påväg mot nya äventyr!

Godnatt! 7.5 h nattbus. Kommer vakna i Oslo imorgon med en mörbultad kropp.

no fear



Det är onsdag, jag har nu intaget bekväm position i soffan med rosé i glaset. Jag har ju trots allt lite och fira, min ljusa framtid! Efter en helg som gick med norsk vinst i eurovision och Norges nationaldag fortsätter jag på firandet helt enkelt. En liten fjutig dag kvar som praktikant. Tänka sig så fort tiden gått (med kärringröst). Nu kommer jag "pendla" till Malmö i 6 veckor. Härligt! Kul! Ja positivten flödar här i soffan. Skål för den ljusa framtiden!

mat fort



dagens tips!
wooksåser på påse. perfekt om man vill slänga ihop en snabb good wook. Idag med kyckling, broccoi, minimajs, morot och babuskott. Gott & enkelt!

de röda



Köpte hem jordgubbar. Bäst att snabba på. Säsongen är inte särskilt lång och snart går man och surar för man inte köpte jordgubbar när det fanns...

Den blå norskan





Eftersom det finns så många oärliga människor (karma?!?) har jag førlorat cykel, på cykel, på cykel. Det senaste førmågan som kom till mig, køpte pappa på en skrot før 50:- Den fraktades først ner på tåget til Malmø och fick sedan følja med till Norge. Och inte tror jag den har något emot det, den är ju faktisk en gammal norska.
I morse kommer jag i vanlig cykeltid ut och upptäcker.. INGEN cykel! Men efter 1 sinnesførvirrad sekund kommer jag på att jag glømt cyklen vid tågstationen igår. Springer till tågstationen och ser min blåa pärla står kvar.
Kanske tror det på karma här?