30. september 2009

en vanlig morgon




Trött, upp, dusch, slänger i mig havregrynsgrøt, kokar pasta, häller vatten på golvet, sminkning, KLÄÄDPANIK!, föna hårtet, packa väskan. Stress, stress, stress!

Dagens agenda. Jobb sen frisören!

29. september 2009

En liten stund før att andas


Jag vill ut och fotografera, vill hoppa i løven och andas frisk luft lång ner i lungorna.
Idag var det bitande kyla i kinderna på vägen till tåget.
Jag har jobbat, varit på jeansmøte, tränat styrka, ätit tacogratäng och strykt. Har massa ska och måsten. Så fota, hoppa, andas får vänta...

23. september 2009

There is a house






Här ser jag fram emot att spendera dagar i vinter. Leva norsk hytteliv är nytt för mig. På fjället, med massa natur, øpen spis och utedass.


Annars børjar vi efter många timmar och upprepade av orden aldrig, aldrig aldrig mer, se en ljusning i projekt "måla staketet". I kväll kom även "projekt garaget" Världens största pussel ligger just nu på vår tomt i väntan på Byggare Bob.

Fånga dagen! Ett passande ordspråk i denna tid...

12. september 2009

learning by doing?



Onsdag. Merete och jag stannar kvar på jobbet. Dricker vin och provar kläder. Efter 10 ombyte bestämmer jag mig för svart asymetrisk klänning/kjole och ankel boots. Michelle och Hanne kommer det blir en lite förfest innan vi fortsätter till Emil & Samuel där TOPP har 25-årsfest med blåa drinkar, stimerol och live uppträdande. Vi minglar runt och helt pløtsligt är det en halvtimme till tåget till mitt hem på landet går. Sätter mig på tåget, vaknar med ett ryck av tågkonduktøren som väcker mig och säger att vi är i Eidsvoll, sen bara går han. Jag som är helt nyvaken och inte helt nykter går jag ut på perrongen i EIDSVOLL. Har ingen aning om vart jag är eller ska. Går ner før några trappor, upp før några trappor fortfarande väldigt förvirrad. Ser heltpløtsligt EN TAXI! Frågar snabbt vad det kostar hem till mig och väger det mot att sitta på en iskall tågperrong i 5 timmar. Det fick bli taxi, mitt livs dyrast taxi. Learning by doing?

8. september 2009

Utebliven doft!


Swish! Helgen tog snabbt slut. Största delen ägnades åt målning av räcket på terassen. Pinnarna tog lixom aldrig slut. Det betyder att vi kommer spenderas antal timmar till innan vi kan ropa hej! Någon frivillig? Anmäl dig snarast, fin present utlovas.

Annars har jag gjort konstaterande att det kostar 250:- att klacka om ett par skor (okej lite billigare kanske hade blivit om jag inte hade slitit upp hela klacken plus lite till...) och 280:- att byta batteri i en klockan. Ja i norska kronor! Har även hunnit vara på Trento 2 dagar, av två. Har testat norsk step up och slitit med mina lätta vikter på gymmet.
Nu sitter jag i soffan med ett doftljus som inte doftar och funderar på vad morgondagens outfit ska bli. TOPP 25-årsfest på Emil & Samuel. Får sova på saken helt enkelt...

Gotti Gott



Testade ett nytt recept i kväll. Sötsyrlig sås tillsammans med den salta laxen var supergott! Har säkert hittat den på någons blogg någonstans.
Klart värt att prova!

Du behöver:

* 150 g gravad lax
* 200 g pasta
* 2 dl lätt crème fraiche
* 1 ½ msk senap
* ½ msk honung
* 1 tsk pressad citron eller vinäger
* ½ dl hackad dill
* 1 krm vitpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skär under tiden laxen i små bitar. Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull. Låt koka upp. Rör ner laxen. Lägg upp pasta på tallrikar och häll laxsåsen över.

5. september 2009



Lördag och sovmorgon! Har ju aldrig varit något sovmonster men jag låg kvar i sängen en stund och njöt av helgen. Har nu ätit frukost med nyhetsmorgon och dragit på träningskläderna. Att gå till gymmet på lördagsförmiddagar är något jag har saknat under mitt "gymfria" halvår. 3 pass kommer det landa på denna veckan. Godkänt men i underkant...

4. september 2009

Fredag - snabbare än blixten


Fredag - favoritdag! Infinner sig alltid en härlig känsla i kroppen. Tyvärr är snart kvällen øver men när jag vaknar upp i morgon är det ju lørdag!
Kom hem, hade snabbt besøk av T´s føräldrar, var på butiken, snabbstädade, åt, slappade lite sen ringde T och skulle hämtas på jobb. Nu är klockan helt plötsligt elva och jag är sugen på vin. Men det får vänta till i morgon. GOD HELG!!

3. september 2009

mannagrynsgrøt och champange!



Efter ett härligt gympass tillbringar min andra kväll som 25-årig i soffan, i klädd myskläder med datorn på magen. Surfar och kollar på The Hills. Har ätit en stor tallrik mannagrynsgröt (semule). Så gott, borde ätas oftare!
Hade en fin fødelsedag igår. Champange och kaka på jobbet, middag men min kära på kvällen. Fick ett zoom-objektiv till min kamera. Jättestort och jättefint! Nu ska jag bli bättre på att fotografera (löfte till mig själv).

Dags för läggdags. Bäst att vara pigg när helgen är på intåg!

1. september 2009

The bedroom





Idag får ni se sovrummet i dags dato. Har ju fått ny, skøn, stor härlig säng. Innan sov vi i en 140-säng så nu känns det som ett helt hav i mellan oss!