14. desember 2009

bytten en huvudstad mot en annan


Nej har har inte somnat in i vinterdvala eller fastnat i lussekattdegen. Jag har haft en välbehövlig "internetfri" helg i Stockholm. En familjehelg som varit alla till belåtelse!
Jag har även fått en förtidig julklapp, en IPHONE! Min hand satt som fastsatt med karlsson klister på den lilla maskinen i går kväll.
Ha en enastående måndag!

8. desember 2009

Mot piggheten


Mørker när jag man går till jobbet, mørker när man går hem från jobbet... visst har vi hørt den førr.

På mitt tidigare heltidsjobb fanns det en timmes lunsch, en timme mitt på dagen när de få solstrålarna såg dagens ljus. I år (min førsta riktiga vinter i Norge) har min kropp fått en långdragen mørkerchock. Lunschen har blivit en halvtimme kortare och några solminuter blir det därmed aldrig. Jag går i konstant dvala... på morgonen får jag slita hårt i øgonlocken och sedan spola ansiktet kallt, under dagen kommer trøttheten på många besök.
Helgerna går nu till att sova, precis som jag kommit in i andra puberteten. Skönt jo visst, men stressande... jag har ju ett hushåll att sköta!

Så nu är det dags før bekämpning! Träningen finns ju redan på schemat och hjälper bra, men det krävs mer... Så før att speeda upp mig själv mer har jag idag inhandlat vitaminer... Det måste ju bara gøra susen... Josefine vs trøttheten 2-0

7. desember 2009

Pasta med vitlöksräkor



Diktade upp en snabb räkrätt i kväll. Mmmm... Min kära är inget fan av det så rackarna så jag passar på att njuta när han är på jobb.

1 box räkor i lake
1 lök
1-2 vitlöksklyftor
6 st färska champinoner
1 box creme fraishe
1 msk grönsaksfond
salt & peppar
Pasta Tagliattele

Häll i räkorna i en sil. Hacka lök, vitlök och svamp. Stek löken och vitlöken till de fått gyllene färg, tillsätt sedan svampen och stek några minuter till. Häll i creme fraishe, grönsaksfond, salt & peppar. Låt det puttra några mintuer. Lägg sist i räkorna. Servera med pasta!


6. desember 2009

Inga Angelina läppar.



Lagom klistrig konsistens och lång hållbarhet kan du uppleva med denna produkten. Men om ni søker pirr i läppen... køp den inte!

julens minne


Julmuggarna är framme. Min älskade farmor var väldigt duktigt på att måla porslin och gjorde de fina muggarna till mig før några år sen. Så härligt att ta fram saker som har minne, en historia. Tog en kopp te och tänkte tillbaka på alla fantastiska jular vi haft hos farmor & farfar. Farfar var skogsarbetare och han älskade att berätta historier om tomten som han påstod sig träffa varje dag i skogen innan jul. Jag satt i med stora ögon uppkrypen i farfars knä och lyssnade spänt. Det är fina minnen som alltid finns i hjärtat!

4. desember 2009

en december drøm?


Godmorgon partyfredag!
I kväll står julfest på schemat. Jobbgänget ska ut och fira året med mat, alkohol och dans. Det bli gøy (ja jag har lärt mig någa norska ord under min tid här).
Det har ju blivit ett antal julfester när jag jobbade i Karlskrona. Førra årets var det julshow med bland annat Thomas DiLeva... oj vilken kväll!
Så alla ni som ska på julbord i kväll... Skål!

2. desember 2009

Det var en gång en onsdag i december

idag har jag
- glømt inspirationen hemma.
- varit på julklappsshopping som slutade i blomstershopping... Har lagt halva min løn på blommor! Hyasiter, dørkrans, och stora videkisar...Verkar inte finnast något stopp...
- ätit sejbiff i hamburgerbrød. En underskattad rätt!
- prøvat ut outfiten till julbordet på fredag. Check!
- lyssnat på Gyllene Tider. Behøvde kontrast till julskivan som gått på repeat på jobbet...
- Fått boken "Digital fotografering" Nu ska det läsas och trixas.
- avslutat med dusch, skrubb och bus. Min vita kropp kan behøva en liten färgsjustering.

1. desember 2009

Pepperkakebygda



http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=20013670&sid=xz7gcemgy-L079839

Vem vill inte bo i ett pepparkakshus såhär i juletider... Sjukt kul annons!

Så børjar ännu en kväll lida mot sitt slut. Inte vilken kväll som helst, 1 december. Julmånaden är här. I morse stod det -7 på termometern och snøn har kommit till vår lilla by. Vi firar här med advenste och pepparkaksmuffins... som jag inte åt nog i söndags.
Igår jobb tills ögonen gick i kors, i kväll träning till benen inte bar...

I dag lovade jag att baka lusserkatter så vi kan ha luciafirande på jobbet. Kom precis på att jag inte har bakat lusserkatter innan. Men vad gör man inte för julefriden! Saffranen får innhandlas i Sverige, till nästan halva priset. Gurkmejra tillhør inte alternativen.

Go kväll där ute!