31. august 2010

Energihöst!


Ett slott i en bokskog, i ett landskap långt ner i söder. Här vandrade vi på hösten för två år sen och snart är det snart dags att dansa i löven igen. Härliga september i morgon.
Jag har massa höstenergi just nu!! Vad den kommer ifrån är okänt... Inte är det socker eller kaffe iaf.

30. august 2010

Mot september

Børjar dagen med frukost på jobbet. Grøt är en oslagbar favorit men knäckebrød funkar fint ibland. Idag var luften kallt men frisk. Vi sparkar igång september med en weekend i Prag helgen som kommer. Härligt med høst!


- Posted using BlogPress from my iPhone

29. august 2010

Det går alltid att hämta hem


Jag började svagt men hämtade hem på slutet. Veckan slutade på 4 träningspass och det är en spark åt rätt riktining efter slapphetens månad! Idag avverkade jag 53 min på löpbandet och gick där ifrån med skakiga ben och ett ansikte som var rödare än ketchup. Kanske dags att bli träningsnarkoman igen!

28. august 2010

En regnig lördag.


Ibland kan det vara mysigt att vakna och se att det regnar utanför.


Man kan gå runt i morgonrocken lite extra länge.


Fylla magen med proteinsmoothe och kaffe.


Få massa energi och ge sig av på träning.


Ta på sig Hunterstövlarna och plaska runt i vattnet.


Och tillslut leka hemmafru och baka kanel & hallonbullar.

Vad gör ni denna dag?

27. august 2010

Alla måste dra ett stå till stacken.


Bilden är tagen för en vecka sedan. Och idag, en vecka senare står de lika fina, i samma vatten!
Detta är blommor i min smak!

Nu har vi slagit oss ner framför soffan. Billy på mattan och jag i soffan. Fredag i lugnets tecken. Det behøvs. Jag slängde in ett snabb pass på Elixia efter en långtur med Billy. När jag kom tillbaka igen efter ca 60 min hade han lagt 3 par skor och ett vedträd på mattan. Men skor gillar han mest,(till min stora glädje) att bära på. Borde börja lära han att hämta tidining, hämta vatten och kanske laga maten. Ja iaf städa upp sina leksaker innan han ska sova.
Någonting måste han ju göra, han bor ju här gratis!

Hundfest

I kväll är det jag & denne unge man som hänger. Hade han fått bestämma hade det blivit en storpack pølse på menyn.


- Posted using BlogPress from my iPhone

26. august 2010

tick, tick


Klockan är gammal och bilden är gammal. Man tager vad man haver helt enkelt...

Så kom ÄNTLIGEN veckans första träningspass. Denna veckan har varit buzy at work, inget jag direkt klagar men energin är noll efter en stressdag. Försökte mig på ett pass på gymmet sent på tisdagen och när jag stod på crosstrainern och fick kämpa efter 7 min insåg jag att det var att det ända jag ätit de sista 7 timmarna var ett äpple och en kesella. Försökte mig på en halv styreövning innan jag kastade in handduken och gick hem.
Men idag var energikuran högre och jag körde igenom ett bra styrkepass. Om jag kämpar hinner jag med 3 pass till denna veckan. Helgen är räddad?!

23. august 2010


Ganska glad trots fortsatt dataløshet

Fortfarande datalös och bloggen lyser med sin frånvaro. Verkar nu som försökringen täcker en viss del endå och jag väntar på att skadeanmälan ska bli behandlad. Men jag försöker intala mig att det är bra för mig, datapaus. Jag kan få massa saker gjorda som att.... hmm kollar på tv, prata i telefon och äta godis... Min kära åka nyss till jobb och jag kidnappade då hans dator för att stilla beroendet lite.
Helgen bestod av letande efter en hunddag (som sedan visa sig vara inställd), partylördag, middag med grannarna och Ikeaskruvande. Hur glad blir man när man öppna kartongerna och det är 55 steg för att få ihop ett klädskåp. 55 STEG! Jag trodde som vanligt att jag läste manualen noga men lyckades såklar att skurva i brädbitarna upp och ned och fram och bak. Men när T kom och hjälpte till blev det tillslut ett skåp. Det är stort och brunt och redan fyllt.
Ja det är konstigt det där med Ikeasaker... man liksom glømmer hur jobbigt det är med alla skruva och brädor åt fel håll och gör det om och om igen...

20. august 2010

Dagen data

Datatrubbel minst sagt. Den spruckna skärmen kostar mer att laga än datorn är värd... Och min førsäkring täckte inte den skadan. Så vad lär man av det?
1. Tappa inte datorväskan i kiosken på Kastrup.
2. Om du nu skulle tappa dataväskan & datorn skulle gå sønder ha før Guds skull en bra førsäkring.
3. Har du en søndrig dator & en dålig försäkring bør du køpa en ny dator.

Så i morgon beställs en ny Mac. Och en ny Mac = glad & fattig Josefine.


- Posted using BlogPress from my iPhone

19. august 2010

Snabbsemester

Tillbaka i Oslo med blondare hår, lite mindre pengar & en krossad dataskärm. Det händer mycket när man är på semester. Återkommer!

14. august 2010

Morgonstud

Tidig morgon på Oslo AirPort. Äntligen går turen hem till Sverige. Vänn & familjehelg väntar. Jag har tagit ledigt hela 3 dagar. Fantastiskt!
Har precis ätit min frukost bestående av en smoothie & minisandwitch till det ynka priset 98:-


- Posted using BlogPress from my iPhone

11. august 2010

Surt & tunt
Ibland blir kaffekonsumtionen väldigt høg på jobbet.
Borde ta med mig lite goda teer som substitut. Testade iaf nyponte idag och det får + i protokollet. Som sur, tunn nyponsoppa ungefär. Ja det låter väll alldeles førträffligt gott?
- Posted using BlogPress from my iPhone

4. august 2010

happy happy faceSåhär glad är man kl 06.22... ja iaf när man vet att hösten jobb är säkrat! Så himla härligt att fortsätta på samma ställe!

3. august 2010

Hemmaträning på høg nivå


Mitt träningställe idag... Garaget! Thomas har gjort ett eget hemmagym. Først var jag lite skeptisk men nu inser jag att det inte är så dumt. Jo det enda dumma är att det aldrig finns någon bra ursäkt till att hoppa øver träningen nu.
& nej det längst till vänster ingår inte i gymmet det är en helt vanlig norsk trillebår.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Retro

Godmorgon!
Idag blev det en extra god morgon før min gladlåt you and me song med wannadies spelades på radion när jag kørde.
Insåg då att vår bil børjar bli ganska retro (5-6år) eftersom den har cd-spelare! Hur modernt är det? Mina cd-skivor ligger fint nedpackade i sina hårdplastfodral & väntar på sitt samlarvärde. Att byta SKIVA varje gång man vill høra på en ny artist är inte så aktuellt.
Så till jag får min egen spotify i bilen blir det nog radio ett tag till. Man kan ju inte lyssna på gladlåtar hela dagarna i enda...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2. august 2010

Måndagsstart

Sista tiden har jag slarvat väldigt med mellanmål på eftermiddagen. Vi har frukt på jobbet med ett litet äpple håller inte eftersom det brukar gå ganska många timmar till middag. Så nu är det tillbaka till goda rutiner. Frukt, kesella & nøtter. Hej då huvudvärk!


- Posted using BlogPress from my iPhone

1. august 2010

Som jag väntat ...


Middagen för en är uppdukad och datorn är laddad. Mad Men säsong 4 är här. Jippi! Ser fram emot att följa intringerna på den åtrovärda reklambyrån på 60-talet igen.
Tittar ni?

Äntligen hittade jag drömfatetJag har länge önskat mig ett fint kakfat eller "vadmannuvillhadettill" fat. Men antingen är det pris eller modell som inte har stämt. Men för ett tag sen fick jag se detta fiiina fat på Åhlens för 249:-. Självklart blev det köp!