29. november 2009

Pepparkaksmuffins


Ingredienser


100 g smör eller margarin, rumsvarmt

2 ½ dl farinsocker

2 ägg

1 ½ dl gräddfil, eller filmjölk

3 dl vetemjöl

1 msk kanel, malen

1 tsk kryddnejlika, malen

1 tsk ingefära, malen

1 tsk bikarbonat

Tillagning

10 st stora eller 20 st små

Ugn 225 grader.

Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.

Varning till alla pepparkaksälskare. Man kan inte sluta äta...

3 kommentarer:

  1. Ja det var verkligen trevligt och gott med julbord =) åh jag tänkte göra just pepparkaksmuffins i helgen men det fanns liksom inte tid;)

    SvarSlett
  2. Åhh, herlig! De fikk jeg lyst til å prøve å lage! :) men duu - hva er graddfil/filtmjölk? på norsk?

    hehe, resten tror jeg at jeg forsto! men bikarbonat, er det det samme som natron?

    SvarSlett
  3. Jeg pleier å bake noe lignende! :) Namnam.. jeg må spørre slik som Martine over her.. hva er bikarbonat? morsomt ord :P

    SvarSlett