31. mai 2010

Söndagsnöje


Igår var det söndag och bakisluften svävade över vårt hem. På söndag är matbutikerna i Norge stängda, det är ju faktiskt VILOdag och då ska man inte anstränga sig och handla mat. Men därimot är inte blomsteraffärer som typ plantagen stängda. Vad gör man då på en söndag utan planer? Jo man går bananas på ett trädgårdcenter och köper blommor och krukor för över 2000:- Lyckat!!

En stor anledning till shoppande var såklart att få använda trädgårdshandskarna igen.


Såhär utsliten blir man av att gå bananas på blommor...

30. mai 2010

Kul på fest


Gårdagens partybild! Lilly har pyntat sig med julesløyfe.


Igår var vi på festligheter på andra sidan Oslo. Vi släpade med oss engångsgrill, föda i både flytande och fast form och så min systemkamera såklart. Hur många kort tror ni jag tog? Typ 5 varav två hundbilder, en på kött och en på min flaska med rosevin (den var ju faktisk i plast) Så några flashiga festbilder blir det inte ...
Vi hade iaf en supertrevlig kväll som startade med grillning i trädgården och fortsatte sedan inne när solen bestämde sig för att sluta värma.
På trikken till tåget satt vi och lyssnade på fjortisar som diskuterade hur många tjejer man skulle ha i sommar, hur han skulle ragga upp Jessica Alba osv. Åhhhhh! Vilka härliga tider det var ...

29. mai 2010

Kroppschock

När vi var i mitt kära hemland i måndags var jag tvungen att köpa den välbloggade nyheten Marabou Polka. Föresten så råder det en ständig diskussion är hemma om Marabou eller Freia är bäst, men det är en annan historia ...
Det är ju så att jag är ju lite småglad i choklad, okej jag ÄLSKAR choklad men jag bestämde mig för att den inte skulle ätas förrän på lördag. Varje gång jag öppnat kylskåpet har den legat där redo för att hoppa in i munnen. Men vet ni vad, jag klara det!! Jag har inte ätit varken den eller någon annan godis eller kaka sen i söndags. Alltså 5 dagar utan godis .... rekord!
Så idag öppnade jag den saaakta och åt den fooooort. Mmmmmm ...


Prickfri morgon


Åhhhh! Vad jag har längtat till denna lördagen. Den första lördagen som jag vaknar efter en jobbvecka (okej jag började jobba i torsdags) och känner att jag har en välförtjänt helg. Jag har nämligen väldigt höga krav på mig själv och har inte alla njutit av helg nu när jag varit mellan "två jobb". Men så äntligen kom denna lördag! Gick upp och såg tvättkorgen som är full, disk som inte var diskad och damm på golvet, precis som det ska vara när man jobbat hela veckan (okej två dagar).


Köpte granatäppel förra veckan som jag bestämde att jag skulle attackera idag. Har tidigare kört skedtekniken (det vill säga bara gröpa ut den) vilket har lett till rosa pricka i en radie på 500 m. Så idag tänka jag använda mig av ett av alla husmorstips jag fått - träslevstekniken (dela äpplet, och slå med en träslev ner i en bunken). Smash - 4 kärnor ut. Smash - 2 fingrar inga kärnor. Smash - fingrar igen och fortfarande bara 4 kärnor. Fick skitont i fingrarna och tog till ännu en ny teknik trycktekniken (bara trycka hela enkelt) och vet ni vad, det blev SUCCE! Näsan alla kärnorna kom ut och jag blev helt prickfri.
Så nu ska jag fortsätta njuta av mig lediga och mitt prickfria kök!

27. mai 2010

äntligen, äntligen idag!!



Tummen upp för M&M och tummen upp för JOBB!!
Mitt förra jobb blev inte som jag förväntat mig och jag valde att sluta. De sista veckorna har varit en lång jobbjakt. Vissa dagar fyllda av hopplöshet och oro. Vissa dagar fyllda av energi och framåtanda. Vad vill jag bli när jag bli stor?! Jag vet iaf att norsk hemmafru inte är något för mig. Så tillslut sa de pling!! Idag började jag som grafisk formgivare/originalare på en av Norges största reklambyrå. Visserligen bara ett sommarvikariat... men vem vet vad som väntar bakom nästa hörn. Jag vet iaf att jag är sjukt taggad till att jobba och få ut min kreativitet!

26. mai 2010

smaktest






När jag kom hem sken solen och jag satte mig och njöt med en Skyr.

"Q SKYR er et herlig lite måltid med en tykk og kremet konsistens som samtidig er proteinrik, fettfri og uten tilsatt sukker. Perfekt for deg som er opptatt av å holde figuren, men som samtidig ønsker noe som metter godt når det er lenge til lunsj eller middag."

Tror denna produkten kom i butik för ett halvår sedan. Är allt lite sen i matchen för jag testaden den första gången igår. En blandning mellan Kesella/Kesam och tjock yoghurt. Krämig och god men ganska söt så den går inte att äta i stora mängder. Håller nog mig till Kesella & Cottage Cheese men en & annan Skyr slinker säkert ner när jag är i farten.

Oooopa!


Igår zappade vi runt på tv och fick upp kvalet till Eurovision. OH shit... här är det mycket att skatta åt. Grekland med de brunstiga tjurarna, Vitryssland med Robert Wells (?!?) och fjärilvingar... Ja listan kan göras lång. Ska det vara såhär underhållande kommar jag sitta bänkad framför tv. Eller kanske bänkad utanför arenan?
Nu ska jag ta med min mörbultade kropp (T håller på att gå igenom ett träningsprogram till mig) och åka in på ett möte i Oslo. Och jakta efter betongkrukor. Tips någon?!

25. mai 2010

Nyttig Ostkaka



Detta receptet har legat länge i samlingen men inte utforskats närmare tidigare. Men det blev verkligen en ny sund favorit. Åt det med blåbär och kesella/kesam och annanas. Tror det mesta i fruktväg passar helt enkelt.

Ugn 175 grader

Ingredisenser

2 ägg

1 äggvita

1,5 msk rørsocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl mald mandel

2 msk mjöl

300 g keso/Cottage Cheese

1 1/2 dl lättmjölk


Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst. Hacka mandel och rör ner det, mjöl, vaniljsocker och keso i blandningen. Ta sist i mjölken. Häll smeten i en oljepenslad form.

Grädda i ugnen till kakan fått fin färg cirka 50 min.




Harry är bra


Det tog oss 1,5 timme att köra till Charlottenberg. En mysig körtur genom Norge och Sverige. Såklart var vår norska bil inte ensam på parkeringen.
Inne i matbutiken gick vi loss bland kött, tvättmedel och toapapper. Även systembolaget, kostillskottbutiken och H&M fick ett besök. Hann även testa nyheten Ramlösa rabarber och äta kebab innan vi återvände till det norska landet.
Charlottenberg blir helt klart besökt igen!

24. mai 2010

My favorit for today



Når jag slutade studera og började jobba bestämde jag mig för att unna mig lite dyrare hårprodukter. Och det är det helt klart värt till mitt bångstyriga hår!! Detta är 2 av mina favoriter från. Både från Redken.

Extreme Anti-Snap
"Varmebeskyttende kur som ikke skal skylles ut. Håret forhindres i å brekke og splitte seg. Styrker porøst hår og gjør det blankt og medgjørlig."
Använder den direkt efter jag tvättat håret. Gör att mitt hår blir mindre frissigt och slitet. Ska ju även värka värmebeskyddande vilket är positivt!

Smooth Down Heat Glide
"Varmebeskyttende serum som temmer, kontrollerer og glatter ut uregjerlig hår, ved bruk av varmeverktøy."
Ett serum som har oljig konsistens men går att ta i princip hur mycket som helst utan att håret känns fet. Tar i det innan jag förnar och plattar.

Let´s go shopping

Idag är det röd dag i Norge (pingst) men eftersom den helgdagen är borttagen i Sverige är detta en perfekt dag för harrytur. Vi har fått el i vårt garage och övertagit en frys från en kollega till Thomas så vi kan ta hem kilovis med kött och kyckling. Blir kanske endel annat som slinker ner också. Kan tänka mig att vi kommer möta en och annan norrman.
Let´s go shopping!

22. mai 2010

Morgonjogg har guld i mun


bäst att ta i sepia så jag inte skrämmer bort er med mitt rosa fläckiga, svettiga ansikte

Start: 9.05
Väder: 16 grader och vindstilla
Kläder: 3/4 tights och långärmad top (hur tänkte jag där)
Musik: Död iPod, där av fågelkvitter
Runda: 2 varv runt sjøn
Möte: En och annan joggare med mest pensionärer med hundar
Tid: Ca 48 min
Känsla: Tungt och hela underbart på samma gång
Betyg:7,5 av 10

Dagens tränings klar... nu ska jag njuta lördagen!!!

21. mai 2010

tjugotrettiofem

Klockan är 20.35 och det är fortfarande supervarmt ute. Altandörren har varit öppen hela dagen och den rena tvätten torkar ute. Jag har varit ute på lång powerwalk och bara njutit. Nu spenderas fredags kvällen i soffan med Greys Anatomy lax och mineralvatten. Det kallar jag jag fredagslyx...

Ibland är jag som alla andra



I sommar ska jag, som många andra ligga på stranden i bikinin med pärlor och gå och köpa glass i klänningen med ränder från H&M. Men vet ni vad, det gör mig ingenting för de är sååå fina!!

20. mai 2010

Äntligen!


När mina föräldrar var här i helgen hade de tagit med sig jordgubbar från Sverige! De kom från min morbror som har jordgubbsodlingar. Før att gøra säsongen så lång som möjlig har han ett gigantisk växthus där jordgubbarna blir mogna redan i maj. Så i torsdag åt jag årets första svenska jordgubbar och det var en ren njutning!!

Springing in the rain

Idag bestämde jag att dagen skulle børja med löpning. Eftersom husfix har stått överst på listan de sista veckorna har löpskorna stått och samlat damm. Men idag hände det, iPoden pluggades in och löpskorna åkte på. Jag hann 1 km, så kom regnet och då menar jag REGN med stort R. Vatten rann ner før ansiktet, ner på ryggen och igenom underkläderna. Man vända var inget alternativ när jag redan va blöt. Det blev faktiskt ett riktigt härligt och befriande träningspass!

19. mai 2010

I like solbrills!



Värmebölja som heter duga. Sol är det bästa jag vet. Solbrillorna har suttit stadigt på näsan, men jackan åkte av. Grannarnas gräs börjar bli grönt och vi har äntligen fått ut all jord!! Ja det är T är den som förtjänar mest ära men lite har jag bidragit... Snart sitter vi på terassen med ølen i handen och ser på när gräset växer.

12. mai 2010

Prickig njutning....


Jag har ju skrivit tidigare att jag blivit sådan husmor sen jag flyttade till huset. Att jag även gillar att köpa trädgårdshandskar är ju ännu ett tecken på kärring. Men vet ni vad... I like it!

11. mai 2010

Majsfamiljen

T jobbar kväll och jag åkte till butiken utan matlust, vilket inte tillhör vanligheten. Det blev majskolvar som hoppade ner i korgen. Majskolvar med smør, salt och peppar... mmm
När jag växte upp var det en av kvällsmatfavoriterna i min familj. Vi brukade plockade våra egna majskolvar och hade speciella majskolvbestick och tallrikar. I kväll nöjde jag mig med att plocka dem i butiken. Och på tal om familjen så kommer mamma, pappa och minsta systern i morgon kväll. Kul med besök!

10. mai 2010

Outdoors






Nu før tiden är det naturlig träning som gäller! Uteprojekten är på god väg fram.
Terassen har oljats, garaget har målats, sten har hackats bort, och jord i stora högar har förflyttats runt på tomten. I helgen spenderats dagarna med spadar och skottkärra i högsta hugg. Förhoppningsvis ska tusentals små frö snart spridas ut och grøna strå ska sedan växa upp.
Tänk vad härligt att snart kunna trippa runt barfota på sin egen gräsmatta!

Suck

Ibland blir inte ting som man tänkt sig. Ett steg åt fel håll... Försöker intala mig att allt har en mening. Men just nu går det sådär.

6. mai 2010

Havsfrun


Västra hamnen 2008

Idag vill jag vandra längs havet med vinden i håret. Blicka ut och känna frihet.
Havet ger mig hopp och styrka. Vindarna och lukten får mig att känna mig ren och ny.


Tänk att man kan sakna den ständiga motvinden, isande vindar och lukten av alger...

5. mai 2010

Nu blommar det i køket





Våra färgval har tidigare varit vitt och åter vitt. I köket hade vi fortafarnde inte fått upp något beskyddande på väggen och vi har vaklat lite fram och tillbaka hur vi skulle ha det. Valet blev tillslut en aning vågad för att vara i vårt hem, en glasplatta med blommönster. Ja ibland är det bra att vara våghals!

4. mai 2010

Jag gillar gröna blad



När jag flyttade hemifrån fick jag en fin och värdefull inflyttningspresent av mormor & morfar, en Bersåservise. Det innehåller 5 st stora tallrikar, 5 små tallrikar, 5 skålar, 1 större skål och ett fat. Den är alltså inte komplett men vad gör då det, den är ju otroligt värdefull! Mormor hade köpt delarna på olika auktioner och dyligt. En härlig retrokrydda att ta fram då och då!

Strålande dag?


Såhär ser det ut utanför min dörr idag. Jippi! Vilket härligt sätt att vakna ... Idag har jag bestämt att jag ska vara positiv. Så varför deppas ner för lite snö.

Jag har blivit attackerad av en masterförkylning så igår var mitt tillstånd snorig, grinig och trött.
Att åka till apoteket var den största kraftansträngningen jag orkade med. Samtidigt kröp det i hela kroppen varje gång jag la mig i soffan.

Men efter snö kommer sol... Idag blir en strålande dag!