28. februar 2011

Det börjar bra!








































Jag sover inte särskilt bra när inte T är hemma. Fick för mig att sova med tänd fönsterlampa i natt. Inte för att jag är mörkrädd, mest för att det var så jobbigt att gå upp och släcka den. Vaknade iaf klockan fyra och då var rummet ljusare än mitt på dagen. Somnade precis om innan klockan ringde. Hej trötter!

Billy pustade och kollade surt på mig när vi skulle gå på morgontur kl 6.20 i morse och tänkte säkert, duuuumma dig jag vill ligga i den goa soffan och bli kliad på magen istället. Han var iaf desto gladare när jag kom hem till han sen. Vi har varit ute och gått och solen har verkligen värmt oss både inne och ute. Snön var sådär kriiiitvit och vacker isande. -1 sol och snö är inte så illa trots allt. Jag känner våren, den är synlig i horisonten nu!
Att få postiva besked och sambo som börjar tillfriskna gör oss såklart ännu gladare. Måndag men nystart, ja jag tackar jag!

27. februar 2011

Gör mig redo för måndag!

Har suttit och planerat lite infør veckan. Lite praktiska ting som ska lösas när min bättre hälft inte är hemma. Förhoppningvis kan jag jobba hemifrån på eftermiddagarna eftersom inte Billy kan vara hemma de 10 h per dag som jag är borta. Allt löser sig. Jag har fått många tecken på det idag. Mycket postiva tankar och affimationer ger utdelning. Jag är redo för en ny bra vecka!

Vi har slappdag


Det är viktigt att ligga bekvämt när man har slappsöndag. Kudden måste placeras noggrant under huvudet. 

Billy och jag har inte allt för aktiv dag. Tur att vi är så goda vänner nu när det bara är vi hemma. Det blir mycket mys och kramande (ja han gillar faktisk och kramas) men vi saknar T väldigt mycket. Hade nästan tänkt ta upp Billy i sängen i natt men jag tror han sover bäst nere i sin säng helt enkelt. Ska åka in en runda till T i eftermiddag, hoppas verkligen på förbättning. Vill ha han frisk hemma hos mig nu!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Mer Thailand














Jag fortsätter bildvisningen från vår landet på andra sidan. Här befinner vi oss fortfarande i Ao Nang, ett ställe med stor strand, mycket butiker (krimskrams, skräddare som kunde svenska, fejkväskor i mängder) och massor av folk. Bra ställe att utgå ifrån men lite väl turistig för vår smak.

Ibland vänds dagarna upp och ner...




























De sista dagarna har inte varit roliga. Min kära blev sjuk när vi kom hem från Thailand och formen blev bara sämre under veckan. Tillslut blev han vidare skickad till sjukhuset och där blev det konstaterat blodförgiftning. Dagarna har varit fyllda av stor oro. Att vara stark och stöttande  i sånna situationer är tyvärr inget jag är bra på. Men läget är stabilt och jag hoppas vi får hem han snart igen.

26. februar 2011

Antimat

I förgår var jag sugen på fisk men hade inte någon direkt plan. Jag gick och plockade matvaror som hoppade ner i korgen till ett härligt mathav. Jag kommer hem och tog upp allt på bänken, skar, blandade, lagade och kände hur hunger kom som en stort tomt hål i magen. Jag la upp allt på talleriken och tog en fin matbild. Så satte jag mig ner, tog den första stora tugga och insåg att... det här var inte gott! Inte äckligt men heller inte gott. Något som fattades eller något som inte skulle varit där, det gick inte riktigt att sätta fingret på.
Vilken total matantiklimax det kan bli ibland...

24. februar 2011

Yoghurtlycka

Avnjuter just nu en styck kokosyoghurt. Denna lilla skapelse var precis vad jag behøvde nu. Tänk vad små saker kan gøra en lycklig efter en hård dag!


- Posted using BlogPress from my iPhone

23. februar 2011

Vi bytte sida

Att stiga ut från planet dendär måndagen var helt gudomligt. En annan värdsdel, en annan årstid! Vi började i Ao Nang där vi bokat två nätter. Vi kom fram kl 7 på morgonen och efter ett osövt dygn var vi ganska så møra. Vi checkade in på hotellrummet kl 10.00 och kom då på den smarta ideén att "vila lite". 20 min blev till 2 timmar men vad gjorde det när man hade fjorton härliga dagara kvar. Bilderna får säga sitt och jag lovar... Det kommer mera.









After semester


Jag är verkligen eftersemesterførvirrad och trøtt. Inte okej!  Min kära har dessutom blivit väldigt sjuk när vi kom hem, stackaren...
Jag har iaf haft en bra men förvirrad jobbstart. Varfør är man alridg sådär pigg och rask som man borde efter semester? 
Det var såklart hur mysigt som helt och träffa vår lille isbjörn igen. Han var lika go och glad som alltid och förhoppningsvis lika glad att se oss. Vi satt som två föräldrar och snackade om han nere i Thailand. "Undrar hur lillen har det?" "Undrar vad han gör nu?" "Åhh vad jag saknar honom". Att jag skulle snacka så om en hund är helt ofattbart...
Annrs då... Den lilla solbrännan jag fick rinner av mig lik en fors. Snøn har bestämt sig för att ta över och jag glømde långkalsongerna hemma idag. Men annars är det bra!

22. februar 2011

Oj vad skönt det är att vara hemma....

En temperaturskillnad på 40 grader och mer snö än när vi åkte - home sweet home!

Just nu känns allt väldigt upp och ner, tror fötterna krampaktigt håller sig kvar i snön... Vi har haft två fantastiska veckor i Thailand. Har verkligen slappnat av, solat bada, ätit, drukit och njuuuutit!

Räknar med att vara på banan i bloggvärlden snart igen.  

16. februar 2011

Morgonstund på Koh Lanta

Lämnar just nu Koh Lanta & tar oss vidare till Koh Muuk.

Hoppas ni mår bra där hemma. Har så mycket fina bilder & visa sen!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

14. februar 2011

Helt okej måndag!

Idag har vi åkt runt några timmar på scooter runt Koh Lanta. Eftermiddagen spendras vid poolen. Koh lanta är en riktigt härlig chill ø.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Love!

Jag har knappt tittat efter en dator sen vi kom hit. Men nu har vi trådløst på hotellet. Thailand lever iaf upp till förväntningatna. Vi har det helt underbart!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

6. februar 2011

The day!!

Nu sitter solglasögonen på näsan - solen är i sikte. Om ett dygn landar vi i Thailand. Vi kanske "hörs" när jag är där nere. Annars får ni ha två fantastiska veckor för det tänker jag ha!!

2. februar 2011

Min träningsfas

Orientering, ridning, dans och grupptimmar, jag har alltid varit den som tränar. Många härliga mil har avverkats och många svettdroppar har pärlats på min panna.

Sedan skolålder har träningen alltid funnits där som en bra del av mitt liv. Visst har det funnits dagar och veckor det har varit mindre träningstid men aldrig längre perioder. För mig är träning en stor del av mitt välmående. I vissa tider har det varit för att vara social, ibland för att vara osocial, ibland för att höja humöret, ibland för att rensa tankarna.

Jag har alltid tränat mycket och prioriterat det framför fikor och andra kvällsaktiviterer. Men så för 1,5 år sen kom jag i en ny fas i livet - husfasen. Det innebar förutom fler rum ett pendlingsavstånd på 1 timme till jobbet. För 7 månader sedan kom jag även i en annan fas - hundfasen. Jag har sedan dess gått med konstant dåligt samvete för att mina (eget förväntade) träningspass inte har hunnits med utöver hundpromenader, pendlartid och husfix.
Men i januari bestämde jag mig att sänka axlarna och kraven på mig själv. Jag sänkte antalet förväntade träningspass och räknade också hundpromenaderna som en slags träning. Jag är verkligen på god väg att släppa det dåliga samvetet och stressas över träningen.  Jag försöker att få kvalitet och fokusera på den träningstiden jag har.
Livet går i faser, just nu är jag i träna "lite mindre" fasen och jag mår inte det minsta dåligt!

Kaffekick




Ville bara säga att I love Nespresso-maskinen. Tack vare min starka kaffe gick matlagningen som en dans!


- Posted using BlogPress from my iPhone

1. februar 2011

Glad Billy & goda proteinpannkakor


Billy kastade sig i famnen på mig när jag kom hem och både han och jag var väldigt redo för en promenad. Efter 45 min ute var jag nöjd men inte lillemann. Jag fick dra in en hund med sura ögon.  Åhh.. det finns ingen som kan se så "trist" ut som han. Efter lite bus inne la han sig och sov i den något speciella ställningen på bilden...
Bestämde mig för att slänga ihop proteinrika chokladpannkakor till kvällsmat eftersom jag jag inte var så hungrig. Men magsäcken lurades och pannkaka efter pannkaka slänk ner. Nu ligger jag här på soffan i ett härligt matkoma.
Tack för idag tisdag!