15. september 2010

Kvällen har bestått av...



Äta, jobba, sova, dö. Eller nej, så dramatiskt har vi inte haft det i kväll! Men efter träning, dusch och lite ditt och datt var klockan 20.00 (som vanligt) och det blev sen middag (som vanligt). Men mat blev det och mätt blev vi. Dessutom var det gott!

Fiskgryta
500-600 g ryggfilé av sej eller torsk, tinad
1 st purjolök el gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st selleristjälkar
1 halv chili
300 g tomater
0,5 g saffran
(1 dl vitt vin )
2,5 dl mellangrädde
1 msk fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
salt

200 g kräftstjärtar, avrunnen vikt
hackad persilja

1 Skär den tinade fisken i rejäla bitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla sellerin och grovhacka tomaterna.
2 Fräs lök, vitlök, chili och selleri i olja. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter.

3 Späd med vin, grädde och fond. Koka såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt.
4 Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda försiktigt ner kräftorna och strö över persilja.

4 kommentarer:

  1. Åååååå, den fiskegryten så jo bare heeelt fantastisk god ut!! Jeg elsker bilder av mat, sitter her på jobb og blir ekstremt sulten :-) Haha :-P

    Ha en fortsatt fin dag :-D

    SvarSlett
  2. Ser ut att vara en jättegod fiskgryta. Jag har precis börjat blogga och har också blogger/blogspot men förstår inte hur man lägger in bilder...... Kan du guida mig? Försökte mobilblogga men min operatör stödjer inte blogger. Tråkigt.

    SvarSlett
  3. Tack för receptet, såg smaskigt ut. Vi försöker göra matschema men det blir lite si så där med det haha

    SvarSlett