19. juni 2011

elinjosefine.wordpress.com








Ombyte förnöjer brukar det heta. Jag har iaf flyttat över bloggen till wordpress. Hoppas ni blir med mig!

18. juni 2011

Utflyktslördags










Vi bestämde oss för att åka på en liten utflykt i dag. Den röda ladan på väg till Charlottenberg vi har åkt förbi många gången var utflyktsmålet. Jag älskar små utflykter!
Ladan/Låven var stor och överfull med saker. Gamla skolbänkar, 50-tals möbler, serviser, kläder, stolar, och LP-skivor med svenska hits kunde man bland annat hitta. Det var så fint uppbygt med små sektioner och dukade bord och inte inslängt och smutsigt.
Där fanns även ett café där det serverades rømmevaffler och där slog vi oss ner i den gamla sköna antika soffan och kände oss som ett litet par i 87års åldern.
MEN jag tyckte det var överpris på möblerna för priser på 2-4000:- för gamla byråer/skänkar tyckte jag var i överkant. Visserligen är jag ingen möblerkännare, det kanske var antika märkes/kvalitetsmöbler men det blev iaf inget köp för oss.
Så det blir att fortsätta jakten på finn.no (blocketvarianten) i stället. Jag är så sugen på en ny-gamla vacker byrå. Letandet fortsätter!

Sovitmorgon deluxe


Väntade in mannen som jobbade kväll i går. Lite prat i soffan och helt plötsligt var klockan mycket över natta. I dag har jag tagit dunder sovmorgon och nu är det jag och Billy mot regnet. Stackars lilla pälsen som inte har regnställ.
Och ni då? Hur startar ni er lördag?

17. juni 2011

Junitider hej, hej!


Så har det hunnit blivit sista jobbdagen för veckan.
I går hade jag och två av mina söta grannar vinkväll. Lite Desperate Housewives-stil sådär på en torsdag är inte fel! Nu har jag stått och lagat wook och smuttat på rosé medan regnvädret härjar utanför. Junitider hej, hej!

I eftermiddags fortsatte jag jakten på de perfekta Boot Cuten. Och vet nu vad? Jag hitta dom! De låg där på JC och väntade på mig, Levis blev det. Under mitt letande har jag insett att jag har endel krav på den perfekta boot cuten. De ska vara utsvängda men inte för lite då blir det fjutit och inte för mycket för då blir det påsigt. Och en lagom längd så det faller fint. Ja tänk vilka bekymmer man kan ha ...
Men nu är det fredagkväll på riktigt och jag ska njuta till max!

15. juni 2011

Onsdagsmeny och korta ben


En enkel tikka masala när fantasin tryter. Jag skulle lyxa till det med nan-bröd men besvikelsen blev stor. Det var både torra och smaklösa så lyxen blev inte stor ...

Tog en runda på stan efter jobbet. Rean har tydligen slagit till och köerna ringlade inne i butikerna. Fyyyynda. Själv är jag alldeles för otålig för att leta, dra och slita köa och köa lite till. Själv hade jag en plan att jag skulle köpa ett par boot cut jeans men hade inte lust att lägga för mycket pengar. Gick därför runt på kedjorna som H&M, Lindex, Cubus, Kappahl, Monki, Vero Moda och Weekday UTAN resultat. Trodde inte att jag var mini med mina 165 cm men ALLA var för långa och till min bedömning skulle det inte bli snygga om jag sydde upp dom. Dvärgben vad det här... Åkte hem tomhämt och insåg att jag får gå upp en prisklass för att få den perfekta boot cut byxan till min korta kropp.
God kväll där ute!

Mjölkiga naglar

Jag har tidigare spanat in Essies mjölkvita lack men inte köpt det. När jag skulle ett ärende på H&M i lördags sprang jag över detta vita lacket från H&M och med priset på 29,50:- var det inte så mycket att fundera på. Tycker de är prisvärda och färgen blev riktigt snygg.
Men observera att detta är min vänster hand, den högra är något mer kladdig! Måla nagellack på höger handen är inte min specialitet. Man har väll bara övat 1000 ggr? Men det är bara till att fortsätta så kanske jag får till det innan jag blir gammal och skakig på riktigt!

14. juni 2011

Sommarplaner

















































Jag har så många bilder från vår helg hos T´s kompis. Kan inte låta bli att visa några till i kväll! Det är okej va? Klart det är, det är ju min blogg!

Junivädret är som en bergodalbana med regn och sol här i Oslo. Jag har semesterlängtan och ser fram emot veckor i Karlskrona. Har beställt en svensk semester med allt vad det innebär, var längesen sist och det blir extra betydelsefullt nu när man inte bor i krokarna.
Kommer även åka i väg en runda med min kära E. Det lutar åt Halmstad, det kan ju inte bli fel!
Men innan dess ska njuta av kvällarna, ta vara på dom, leva. Sommartider hej hej!

13. juni 2011

I bland tappar man orden

Sommarhelg i Bærum. I bland behövs inte ord. Jag har solbränd näsa och sol i sinnet!
Hoppas ni också njutit helgen!

11. juni 2011

Min morgon


8,5 timmes sömn - check
45 min morgonpromenad m pälsen - check
gröt- och äggfrukost - check

Mitt recept på en bra lördagsmorgon.

9. juni 2011

Pastaälskaren








































Pasta, vad vore mitt liv utan pasta? Jag har inga problem att välja bort potatis och ris, no problem! Men aldrig pasta. I studentider åt jag stora mängder pasta och köttbullar. I dag står det inte lika ofta på menyn men visst blir det ganska ofta pasta och någon god sås.
I dag öppnade jag kylskåpet och slängde i hop en sås med broccoli, vitlök, rödlök, paprika och salami. Toppat med massa basilika. Som pricken över i:et drack jag mormor flädersaft till. Hon hade med sig både jordgubb-, svarta vinbär- och flädersaft när hon var här i helgen. Bästa presenten, hennes saft är så god!
Ah nu är min mathyllning slut. Iaf för i dag...

8. juni 2011

Sommarlovslängtan




Luften slår just nu ut mig som en klubbad säl. Regn, sol, moln byts av dag efter dag nu.
Trots det älskar jag tiden nu. Den GRÖNA fulkomligt exploderande naturen. Blommor i härliga färger precis överallt.
När jag gick förbi sjön här i byn hade ett gäng 7-8 åringar sommarfest och det stod och sjöng så fint att jag var tvungen att smyglyssna lite. Minns själv pirret i magen på skolavslutningen. Vilka härliga sommrar man hade! Bad i massor, barfotadans i gräset och glass i massor.
För en liten stund önskade jag att jag var den där 8-åringen på väg ut på sommarlov....

7. juni 2011

Lille goa Sniff.



Billy och Sniff i sitt esse.

Inget liv är för evigt men ibland försvinner varelser alldeles för tidigt. Billys bästis Sniff var en livilig härlig liten krabat som tyvärr fick somna in i går... Han hade fått njursvikt (medfött) och tyvärr var det inget att göra. Så otroligt trist att få det beskedet om sin lilla hund på 9 månader. Vi är så ledsna på deras vägar. Lilla goa Sniff vi kommer sakna dig!

Stopp, stanna!


Idag är en sån där dag när livet känns som ett boll i rullning utan mål. Snabbt i nerförsbacke utan stopp. Ingen balans, ingen styrning.
I dag är en sån dag när vardagen bara känns som en transportsträcka till helgen och jobbet ett göromoment för att få lön.

Därför har jag bestämt mig för att krypa upp i soffan och läsa/tänka igenom mina målen och drömmarna. Vilka riktiningar bollen ska gå, hitta styrningen. För livet ska fyllas med glädje och stimulation och bollen ska hamna i målet många gånger om på den långa resans gång.

6. juni 2011

Så bra man kan ha det!

Jag kan nog redan säga nu att första helgen i juni kommer bli den bästa. Vi har haft fullt hus med mamma, pappa, en syster, mormor, morfar och hunden Thellma här. Äntligen kunde mormor och morfar komma hit på besök det var så kul att ha det här! Vi har även varit på bröllop hos våra fina grannar C & F. Vilken vacker dag!


Idag är vi två slitna själar som hade behövt återhämtningsdag i soffan. En sån helg ger så mycket glädje men tyvärr är inte energin med mig denna måndag.
Efter frosseridagar kändes det rätt med lite sundare vanor. Gick ut på lunchrasten och mötte regnet som nu har parkerat sinna tunga moln över staden och fyllde på med yoggi, fil och kesella att ha på jobbet. Hittade denna nya kokosyoghurt från Yoplait som var mycket sundare än Tines alternativ jag slukat i mig tidigare.
Regnskurana fortsatte mer eller mindre under hela dagen men när jag kom hem såg det ut att lätta och jag tog på mig löpdressen och gav mig ut. 12 min senare var det dags för nästa himlavask. Något blötare och helt utsliten kom jag senare hem.

I kväll parkerar jag tidigt i sängen!

1. juni 2011

Det här livet

Solstrålar och doften av nyklippt gräs sprider sig när jag hoppar ur bilen. Juni är här, tänk nu ÄR det sommar, har ni tänkt på det? Livet fylls just nu av glada, stressade, oförväntade ögonblick. Jag är i snabb rullning just nu och jag njuter av det. LIVET!


- Posted using BlogPress from my iPhone