30. januar 2010

Live To Win



(2 år sen)

Var vaken och utvilda vid halv 8. Låg i sängen en stund innan jag gick upp, satte mig tillrätta i soffan och läser klart boken Live to Win av Andreas Carlsson. Nu snöar lite utanfør och när min kära vaknar ska vi bege oss ut i skidspåret. Min førsta tur detta året och den kommer troligtvis bli på stela ben och stakande armar.
Igår fick jag ett spännande besked och jag har en bra känsla inom mig. Troligtvis kommer detta föra mig åt rätt hål, min väg!

HAPPY LØRDAG!

29. januar 2010

Härlig massage?



Nu ger jag ett piiip ifrån mig. Min träningsglädje har bara ökat de senaste veckorna. Det är ju superhärligt men med heltidsjobb, pendling, träningspass och matlagning blir dagarna ganska välfyllda. Denna veckan har jag fått in ett pass varje kväll efter jobb och igår avslutades kvällen med massage. Ingen rofylld upplevelse om man heter Josefine... Jag har ju tänkt tankte att det vore bra att gå kontinueligt och få massage men har aldrig kommit till handling. Det fick jag svida før igår när det nästan kom tårar när hon masserade bort muskelknutorna.

I kväll beger vi oss norr ut, kanske kommer det ett pip till kväll...

21. januar 2010

Jag lider av bilnojan...

Just nu är jag väldigt glad för att jag har en bil. Som vi bor nu underlättar det min vardag något enormt. Särskilt nu i vintertid är det en glad Josefine som slipper gå i -20 grader.
Men bilar är något som gör mig ganska stressad. Jag är rädd för att det ska bli något fel, att den ska gå sönder (för det finns ju säkert ingen som kan hjälpa mig...hmm). Ingen jag tänker på jämt, men varje gång det kommer något konstigt litet ljud när jag kör själv blir jag genast nojig.

När jag precis hade tagit körkort körde jag emot en stolpe med mina föräldrars bil. Det blev en liten buckla på 2 cm (alltså vääldigt liten) men jag blev helt knäckt och grät hela vägen hem. När jag kom innanför dörren med mina ledsna ögon trodde mamma jag hade krockat eftersom jag såg helt förstör ut. När pappa några timmar senare kom hem log han och brydde sig måttligt om att det blivit en minibuckla i hans bil.

Så idag... Jag är på väg till tåget det snöar lite och väglaget är inte helt och lita på. Helt plötsligt börjar det pipa och en (för mig helt odefinierbar) symbol kommer upp på instrumentpanelen... Nooo, jag fattar ingenting och blir ju såklart helt nojigt. Det fortsätter pipa och jag är nära på att stanna bilen mitt på vägen. Men jag tar mig samma och fortsätter köra, när jag kommer till parkeringsplatsen ser jag att det kommer upp en varningstext med igen helt odefinierbar text. Men ett ord förstår jag och det är att det är något fel på bromsarna. Messar förtvivlat Thomas och tror att JAG förstört bilen. Han lugnar mig och säger bromsarna troligtvis är lite slitna och lovar att beställa en service så fort som möjligt.
Så jag körde ända hem, med ett pipande och blinkade och lovade mig själv att sluta med bilnojan. Du vet aldrig vad som händer, varken i bilen eller på gångvägen.

19. januar 2010

Det handlar om att ta steget




"Lyssna alltid först på din egen instinkt och magkänsla - din bästa indikation på om du är rätt eller fel ute. Goda råd från andra kommer ofta med en personlig agena."
Andreas Carlsson

Nedvarvning! Kryper upp i soffan några minuter med chai-te och Andreas Carlssons bok Live to win (låtarna som skrev mitt liv). Det är så otroligt inspirerande att läsa om människor som brinner så stark för något och vågar satsa allt. Det kan verkligen vara så svårt att VÅGA ,ofta är det mycket som står på spel och man är rädd för att allt ska bli fel och för att misslyckas. Men ur misslyckande kommer erfarenhete som gör en stakare. Våga göra det du brinner för. Du kommer lyckas!

18. januar 2010

När snøn kom tillbaka till vårt kvarter



Att ligga och surfa med datorn i sängen till klockan paserat midnatt tycker jag var en väldigt bra idé igår kväll. När jag skulle slå upp mina två blå i morse var jag då inte lika stolt. Men efter havregrynsgröt, sovpaus och Mad Men på tåget blev även jag en människa. Innan jag han blinka slog klockan fem och det var dags att bege sig till hem. Fast innan slutdestinationen hem skulle dagens pass avverkas. Planen var intervaller med den lata hjärnhalvan försökt både gå på step up och träna styrka. Som tur väll var tog "smartjosefine" øver och ett bra intervallpass utfördes. Ja och somvanligt blev det sen middag en god sådan och Ullared på tv (det har børjat sändas i Norge, och ner jag ska INTE se de igen, fy før...).

"Här lever drömmen om det största som en bubblande vulkan snart spricker isen över ån du viskar tyst långt bortom rikedom finns mer."

17. januar 2010

Nu blir det snart natta...






Igår var det lördag och jag vaknade utvilad, tog en långfrukost, fick upp ett fastfruset tanklock, tränade till benen skakade på gymmet och spenderade kvällen hos Emma med vin, tacopaj och Wii.

Idag har jag druckit massa mineralvatten, torkat golv, varit en slappis, gått en långpromenad med kameran, avnjutit en pizzamiddag med min kära.
Nu innfinner jag med i soffan med de underbara typerna i En annan del av Köping på tv. Härlig avslutning på helgen!

Långa middagar?







Nu prydes vardagsrummet av nya stolar och bord. Äntligen! Vi är så nöjda och det kommer bli så mycket trevligare att äta middag nu.

15. januar 2010


Jag kickade igång helgen med träning. Min kropp kändes klar för träning idag och ett lugnt pass på löpbandet var otroligt befriande. Nu är det fredag i soffan med grillade mackor och den sista julmusten. Bara vara, här och nu! Slog på tv och Let´s Dance och insåg att det inte är särskilt roande i år heller, har nu i stället slagit över till Skavlan där snygga fröken Gynning är med i kväll.
I morgon väntas vin & middags hos E. The weekend is here!

14. januar 2010

friskførklarad




Så var snart denna torsdag slut. Detta har hittils varit en väldig lugn & stilla vecka. I måndags natt vaknade jag upp och kunde inte somna om. Anledning? Igentäppt näsa... Har inte direkt varit sjuk, men så pass täppt att träningen har uteblivit. Efter förra veckans superstart har jag nu lite myror i brallan... Men vilande kvällar i soffan med Mad Men för att få snabbaste återhämtningen verkar funkat bra. Ikväll känns det som kurvan gått uppåt och ett lugnare pass på löpbandet blir det nog innan jag tar helg i morgon.

De fina ljuslyktorna fick vi av Rune & Elin på nyårsafton. Det finns tydligen i fler färger men jag gillar ju vitt, vitt, vitt!

dagen pasta


Jag gillar och hitta snabba och goda, recept. På nätet kryllar det ju av matsidor och nu finns det ju även många matbloggare. Denna tjejen har en så superfin blogg och så delar hon med sig av goda recept. Denna pasta han jag gjort flera gånger... mmm

Pasta m bacon


Ingredienser (2 port)
1 pkt bacon
2 schalottenlökar (eller 1 gul løk)
1-2 vitlöksklyftor/fedd
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
4 soltorkade tomater + 3 msk av lagen
salt & peppar
1-2 msk finriven parmesanost (smaka av hur mkt ni vill ha i)

Gör så här

Klipp baconen i småbitar och stek. Häll bort överflödigt fett.
Hacka löken, vitlök och tomaterna och låt dem fräsa med. Häll på creme fraiche, grädde och lagen från tomaterna. Smaka av med salt & peppar.
Ta såsen från plattan och rör ner osten. Servera till nykokt tagliatelle.

9. januar 2010

Bake kake




Gulrotekake

Kake:
2 dl sukker
2 egg
-Vispes til eggedosis

2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
- Blandes sammen, siktes og vendes inn i eggedosisen

0,5 dl matolje
3 dl raspede gulrøtter
- Røres forsiktig inn

- Stekes på 175 grader i 30-40 min.

Fyllet:
100 g Philadelfiaost eller annen nøytral ost (naturell)
30 g smør (ikke smeltet)
2-5 dl melis (siktes) (beror på hur fast konsistens du vill ha)
2 ts vaniljesukker
1 ts citron

- Blandes til en jevn masse, stells i kylen og smøres sen på når kaken er kald.

Ät och njut!
Själv tycker jag kakan smakar som bäst när den stått i kylen øver natten.



Yes, Cover All Mix från Make up Store är inköpt! Det är concealer i 3 olika färger. Fägerna kan också kombineras för att få fram olika effekter och på så sätt tecka olika typer av blemmor i ansiktet.

En liten produkt som som blivit en stor favorit och trogen vänn i sminväskan!

6. januar 2010

Dagens kalla outfit


This is me this week. Ullunderställ, 3 tröjor, fodrade skor, mössa, jacka med luva, halsduk och helst två vantar. Tågen är försenade varje dag. Vårt lås hade fryst innifrån i morse och jag halkade och slog i knät på övergångsstället. Egentligen skulle jag villa linda in mig i 20 filtar i soffan med dator, böcker och filmer och stanna tills blev varmt igen. Det så KALLT, -27 är inte en okej temperatur i mitt mått.
Men det är bara att härda ut... vi går mot ljusare tider!

The jungle...


Igår kväll satt jag och letade på nätet i kamerautstyr-djungeln... Där är det mycket snår vill jag lova. Fanns ju millioner utstyr med otroligt stora prisskillnader. Jag, som inte är någon riktig fotonörd än, nöjde mig med lite ting till ett hyfsat billig pris. Längtar till jag får hem det!
2010 är ju året då jag inte fotar auto (okej ibland när det är kriiis, då är det okej)!

3. januar 2010

Skidor, skridskor? Nej löpning...


Träning är något som tillhör min vardag. Men de senaste veckorna har det varit mest helg och väldigt lite vardag och jag erkänner, då har jag slarvat.Men idag iförd lager på lager med kläder, gav jag mig ut i -15 grader. 31 min senare hade jag ett stort leende på läpparna, nu kör vi på igen.

Ibland händer det...





Vi har nu ett nytt fint bord som står stadigt på sina fyra ben. Bordet har vi velat ha länge, men det stora problemet har varit stolar... Bruna, vita, skinn eller heltyg? Vi har inte hittat några som känts bra hos oss. Men så fick jag syn på ett par fina alternativ på MIOs hemsida. Så igår blev det en ganska lång körtur ner till Uddevalla för att titta på stolar. Och ja... där fanns dem, stolar i vår smak. Så nu, snart får vårt fina nya bord sällskap (vi måste bara åka och till Uddevalla en gång till och hämta dem).




Jag passade även på att fota några bilder i farten. Ibland är vinter härlig att beskåda!

Det har blivit ett nytt år



















Sista kvällen på året spenderades med vänner i nya huset, vid nya bordet. En sen 3-rätters middag och mycket vin i glaset, raketer och champange så var år 2009 slut.
2010 började med mer flytande föda och fest in på småtimmarna, men finns det något bättre sätt att börja ett nytt år på?

1. januar 2010

De var en gång ett år

Nu säger vi bye bye 2009...


2009 vad ett bra år och jag har stora förväntningar på 2010. Karriären ska gå framåt. Jag ska satsa mer på träningen som har bortprioriterats allt för mycket 2009. Vi har massa projekt i huset och jag ska bli duktigare på att inte använda auto på min kamera. Troligtvis blir det några härliga resor och nya platser som upptäckas. Men framförallt hoppas jag på hälsa, många skratt och mycket kärlek. Välkommen 2010!



1. Januari. Nyåret spenderades i Lillehammer med kalkon, skumpa och nintendo wii.
Nya året børjar med flytt, det var dags för mig att bli norska. Men det var med viss sorg jag lämna Malmø. Min 20 veckors praktik børjade och jag fick känna på den norska kall vinter...



2. Februari. Ett hus inhandlas!! Det var en stor händelse och firades såklart med champange. Jag var på min førsta Oslo Fashion Week, en superkulvecka. Åkte ner till Halmstad för att fira Julias 25årsfest.







3. Mars. Första veckan i mars var (är) en riktigt födelsedagsvecka. Jag åker "hem" till Karlskrona för att fira Emmas stora dag. Mamma som också hade fødelsedag, spenderade den i stället i London med pappa och syster.



4. April. Vi har en finfin Lillehammerhelg med skidåkning i sol... mmm. Resan gick till hemstaden under påsken där Mammas 50årsdag firades med släkt och vänner. I slutet av
månaden gick flyttlasset till det vita huset. Oj, så overkligt och härligt på samma gång.








5. Maj. Jag firar min andra 17 mai i Lillehammer, hurra! Praktiken slutat och väskan packas för Malmø.




6. Juni spenderas mest på svensk mark. Skolan är inne i slutskede och projektarbetet ska slutföras. Jag är glad och tacksam att jag har så fina vänner i Malmø som jag kunde bo hos under denna tiden. Jag besöker värdens sötaste tjejer, lär mig äta sushi och åker till Karlskrona ännu en 25-årsfest.







7. I juli månad skriver vi klart vårt projektarbete. Arbetet får högsta betyg och det blir dags för examen! Denna dag firas ordentligt och dagen efter åker jag hem till Norge. Det är högsommar utan värme och jag börjar jobba. Vi får en fin grill av Thomas föräldrar i inflyttningspresent den används flitigt! Min familjen kommer på besök før att inspektera vårt nya hem.
T´s pappa fyller år och vi spenderar helgen på Bessegen. Vilken flott tur!







8. Jobb, jobb, jobb och det blir dags før min andra Oslo Fashion Week. I slutet av augusti åker vi ner till min hemby. Jag och min kära vänn M har 25års fest på hennes altan. Solen strålar och vi får en superfin fest.





9. September. Jag fyller 25år och har en mysig kväll med min älskling.
T´s föräldrar köper hytte och vi åker upp før att inspektera den. Garage börjar byggas av T med hjälpredor.





10. Oktober. Det jobbas och fixas endel inför den 19 oktober. Då åket vi äntligen till USA för att hälsa på T´s syster. Åh så härligt vi har det! Resemålen blev San Fransisco och Las Vegas och jag njöt av shopping, mat och kultur.







11. När vi kommer hem till Norge igen har det blivit november och vintern var på intåg. Jag får mysigt besök av Maja och Nicole och vi gör en premiärutgång här i "förorten".



12. Årets sista månad. Jag blir jultokig och tycker det är jättekul med julpynt (husmorsgenen kom på köptet med huset). Vi åker till Stockholm med min familj och helgen efter det är det äntligen dags för juleferie. Jag spenderar en vecka hemma och det blir både brödbak, glöggfest, hemmamys, julfirande och fikastuder. Åker tillbaka till Norge , jobbar några dagar sen firas den första nyårsafton i huset med vänner.