19. oktober 2009

Flying away


Snart vår tur. Sitter på flygplatsen och väntar på boarding. SEEEEEEMESTER!!

17. oktober 2009

Längtan skala 3:1

Lørdag kväll, har legat utslagen i soffan i ett mat-godis- typ allt møjlig skit-koma. Sløtittar på en film och jobbar.

Vaknade när T skulle upp och jobba kl 06.00 i morse. Klarvaken, vred mig tio varv, vände kudde och täcke ett och två varv. Fortfarande helt vaken... Inte likt mig som somnar innan huvudet lämnar kudde och sover gott till klockan ringer. Tog fram min vapendragare Mac Booken och tittade på ett avsnitt The Hills och somnade sedan gott i 2 timmar. Städade upp kaoset som hade uppkommit under veckan och begav mig sedan till sentert før lite småshopping infør resan. Har sedan suttit fast i jobbadet, som jag inte hittat slutet på än. Men det är något jag kommer göra i morgon.

SEN, sen mina vänner är det semester på riktigt!
Om 2 dagar är vi framme i San Fransisco och jag glädjer mig som ett litet barn. Nya miljøer, god mat, shopping, UPPLEVELSER!

när man gillar det billiga


Vill tipsa om en superbra sida: feelunique Har beställt där ifråb två gånger. Priserna är betydligt lägre än här och det tar ca 1-2 veckor innan man får produkten. Det är ingen frakt och beställer man under 200:- så slipper man tullen.
Fick tips om masken från Wella av frisøren. Den ska ge mer lyster till røtt hår, ska testa nästa den senare idag!

16. oktober 2009

vi tog till vinet!


(från visningen i augusti)

Nu är det freeeeeeeeeeedag! Denna veckan har varit otroligt lång, fylld med jobb och noll socialt liv. I går kväll stängde vi av datorerna kl 20.00 och gick till Emil & Samuel där Moods of Norway tillsammans med Helly Hansen hade After Ski. De har ingått ett sammarbete och Moods har designat før Helly Hansen. I hissen fick man en fernet-shot (bra att grunda med) sen blev det ett glas vin i baren. Det smakande otroligt gott! När vi hälsat på det coola Moods guttarna och minglat runt lite var det dags før nästa fest, Oriflames 40-års fest på La Belle Solle. Meningen var att vi bara skulle mingla en runda där också. Men vinet där smakande ännu godare och en timmer blev 2 sen 3. Hade det otroligt hygglig. Det otippade blir de bästa!

14. oktober 2009

Luftslott och morgontrötthet



God morgon lilllørdag!
Efter två väldigt långa jobbdagar är det en trött Josefine som slår upp ögonen. Gick upp och slängde ihop 2 luncher, pasta/tonfisk och nu har jag piggat upp mig med morgonsmoothie och underbara The Knife i högtalarna. Nu är jag redo!
Ser faktiskt fram emot tågresan till jobb eftersom jag har en otroligt spännande ljudbok, Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson. Jag har tyvärr inte läst de två första, men har sett filmerna. När jag gick ut från biosalongen på andra filmen blev jag såååå nyfiken så nu måste jag lyssna på sista. Kanske tar de andra böckerna efter? Lågiskt....

Ha en fiiiiiiin onsdag därute. Lillørdag! Kanske ska fira med vin i kväll?

12. oktober 2009

Ibland vaknar man inte på bästa sätt...

Tack gode Gud før sminket! Vaknade upp med påsar och en stor rød fläck under ena ögat. Såg halvt misshandlad ut och fundrade på vad jag haft før mig under nattens timmar? Det var bara att smeta på sminket (extra mycket) och se glad ut. Vet inte om jag fått en allergisk reaktion efter min lilla SPA-kväll i går men vackert var det inte...
I dag har høstens längsta vecka startat på jobbet. Klockan kvart i tio kom jag in genom dörren. Denna veckan kommer bli en "sova-äta-jobba-vecka". Men vad gör det. Om en vecka sitter jag på planet till San Francisco. Semester i 10 dagar, helt fantastiskt underbart!!!

11. oktober 2009

Slå ett slag för produktiva söndagar

Klockan ringer inte på söndagar. Men efter en hemmakväll vaknade jag upp utvilad vid nio. Bestämde mig för att baka kanelbullar. Inget jag lyckats med innan... Och hur gick det idag? 2 timmar senare har jag 40 kanelbullar klara. Supergoda och lagom stora. Nu kan jag kalla mig bullmamma! Städade upp i köket som såg ut som en krigsson och slängde in några tvättar.

Pussade på T som skulle på jobb och drog till Trento för mitt 3 träningspass denna veckan, det man inte gör på vardagarna får man göra på helgerna. 40 min på löpbandet och nu är det SMÄRTA i benen! Fortsatt projektet från igår och lägga singel på uppfarten... JIPPI!

När jag kom in bestämde jag mig för en liten hemmaSPA stund. Så jag tog fram inpackning, ansiktscrubb, ansiksmask, kroppsskrubb och fotfit. Nu är jag söderscrubbad och känner mig fresch som aldrig förr. Har landat i soffan med ett avsnitt av the city, the hills och greys anatomy.

Innan var söndagar ofta ångerst. För vad? Måndagar? Stressiga veckor? Stora projekt? För de som komma ska?
Men varför ha ångerst för det som komma ska? Det finns ju så mycket annat att lägga sin tid på!

10. oktober 2009

En kladdig sak..


Denna fantastiska blender fick jag av mormor & morfar när jag fyllde 25 år. I love it! Har spanat in den länge.

Mitt första försök till att göra smoothie var dock ingen bra upplevelse. Jag lossade fel del och det forsade ut smoothie över både mig och bänken. När jag skulle torka upp de tappar jag samtidigt ett decilitermått jag precis använt, på golvet!!! Det var fortfarande yoghurth i den och det splashade ut över golv och fönster. Jag vet inte vad jag ska ta mig till får skratt&gråtattack samtidigt. Under städförsöket slår jag även huvudet i fläkten/ventilationen.

Men idag gick det MYCKET bättre. Gjorde proteinsmoothie till mig & T.
Mättande och supergod!

Proteinsmoothie (3 stora glas)
5 dl mjølk
4 skopor proteinpulver m vaniljsmak
1 banan
1 dl hallon

9. oktober 2009

en helt OVANLIG fredag


Fredag kväll! I dag har det varit premiär för min nya jacka från Cubus. Supernöjd!


Bestämmer mig för att ge mig ut på ett löppass. Har inte tränat ETT enda pass i veckan så det är dags att sätta igång nu. Det är folktomt ute, flyger fram med lätta löpsteg. 25 min pass får vara godkänt för en fredag kväll.


Ingen fredagsmiddag egentligen men jag har varit så sugen hela dagen... I kväll stod fläskpannkaka på menyn.


När fläskpannkakan stod i ugnen tände jag ljus på badet och hoppade in i duschen.
Nu är det idol-mys i soffan. Fredagsfeelingen är här!

8. oktober 2009

Sucker før iq-serier...


Sen middag och zappande på tv´n. Fastnar på svenska tv 4 och Mammas pojkar. Massa (30 st) svenska tjejer ska slåss om 3 killar. Dessutom ska killarnas galna mammor vara en del av programmet. Jag är ju tyvärr väldigt bra på att fastna för dessa typer av iq-befriande serier.
Borde jag inte ha bättre før mig på tordagskvällar? Nu ska jag släng in en tvätt för att kompensera och få balans i kroppen igen.
Ha de!

6. oktober 2009

Mot istiden


Det blir mörkt så fort nu, det gör att det känns som kväll innan jag kommit hem från jobbet. Att det snart är vinter är jag inte riktigt beredd på. Rktig vinter med massa snö. Min plan var längskidor i år. Men först ska jag köpa, de och de och de och... ja vi får se. Shoppinglistan till huset är fotfarande lång.

Ikväll har jag lagat god fisksoppa och haft mysiga telefonsamtal med vänner som är allt för långt borta. Nu väntar en tom säng, min kära spenderar sin natt på jobb.
Godnatt!

4. oktober 2009

15 min senare

Det händer stora grejer på vår tomt







I helgen har det gått åt många spikar, hjärnceller och godisbitar. Resultatet av detta är ett garage på vår tomt! Jag kan allt annat än ta på mig äran, jag har agerat desperat hemmafru.

Dagens rätt


Idag serveras chocklad&banan muffins. Klara om 15 min. Välkommna!

1. oktober 2009

New day, new hair


Efter en dag där det gick i ett var det otroligt skønt att sjunka ner i frisørstolen. Min frisør visade sig vara en trevlig svenska som också hade hittat till Jessheim... Det finns alltså fler av oss här.
Några timmar senare... tadaaa! Ny hårfärg och oslitna toppar.
Det regnar det betyder att jag måste gå till tåget = jag är sen!!!
Ha en fin dag mina vänner!