28. februar 2010

Ett vitt hus, en vitt trädgård, en vit...






Jag är ju väldigt glad i vitt! Men ibland kan det blir för mycket av det goda. Det är alltså inte med glädje i ögonen jag tittar ut just nu. När jag igår stod och skottade till ryggen höll på gå mitt i tu längtade jag tillbaka till min etta på 30 kvm i Malmø.
Men efter vinter kommer vår har jag hört. Imorgon säger vi ju välkommern till Mars, troligtvis fylld av mycket snø men också med många härliga solskensdagar!

Softis i soffis










Vi har ju faktiskt fått det ganska fint i vardagsrummet/stuen på senaste tiden om jag får säga det själv. Soffan är helt fantastisk stor och skön och rymmer nästan ett halv hockeylag. Ja iaf ett halvt knattelag...

Grahamsbullar




Så var jag i bakartagen igen. Det är andra söndagen på rad jag gick upp och bakade brödbullar/rundstrycke. Men det är nog ingen här i huset som deppar över min nya söndagssyssla...

Grahamsbullar

ca 16 st. (jag gjorde dubbelsats idag)

3 1/2 dl ljummet vatten
25 g jäst (1/2 paket)
1 tsk socker
1 tsk havssalt
5 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl

Pensling:
äggvita eller filmjölk

Garnering:
vetekross eller krossade linfrø

1. Smula sönder jästen i en degbunke. Rör ut den i det ljumma vattnet.
2. Tillsätt socker, salt och båda mjölsorterna.. Arbeta ihop degen och ställ den att jäsa upp. (ca 30 min.)
3. Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i två lika delar och forma till rullar. Skär varje rulle i 8 lika stora bitar och rulla ut dom till runda bullar.
4. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dom lätt med handen och låt dom jäsa upp. (ca 30 min)
5. Pensla med filmjölk eller äggvita (för extra krispig yta) och strö på rikligt med vetekross.
Grädda i 225 grader 8 - 11 minuter.

Inte utan min grøt!


För mig är det livsviktigt att tankas med gröt på morgon.
Dageb blandning i havregrynsgröten är linfrö, kokos och hallon.

24. februar 2010

Snart natta?


Uppe i ottan, morgonkondition, fullspäckad jobbdag, middag med Emma & Anna. Nu kryper jag upp i hørnet av soffan med äpple/kanel te & några bitar mørk choklad. Kanske kommer jag i säng i bra tid i kväll också?! Tanke är ju iaf god...

23. februar 2010

Bara en vanlig dag



Mycket tid går just nu åt att dagdrømma om värme, solbriller, iskallt vin och kvällsbad. Men isen håller sig fast, den vill inte släppa taget. Så drømma får jag nog fortsätta med... Jag køpte iaf två nya teer (grønt är skønt) och det senaste numert av Costume idag. En storslagen tisdag med andra ord!

Den stora svarta bollen


Skulle egentligen haft vilodag idag eftersom jag skulle träffa E men vi ändrade planerna och då fick jag även ändra mitt träningsschema lite. Hade egentligen tänk ta ett løppass ute men snø, blåst och kyla gjorde mig till en chicken. Körde istället ett 30 min pass med pilatesbollen. Otroligt bra bålstabilisering och ett bra avbrott från den vanliga styrketräningen jag kør.
Imorgon ska klockan pipa tidigt. Tänkte ta mig till Elixia när det öppnar och träna ett morgonpass. Jag ska inte klappa mig själv på axlen än men det ser lovande ut att jag kommer upp!

22. februar 2010

kaospåverkan...


På naturligt vis

Måndag och -20. Det betyder KAOS i tågtrafiken. Jag satt i väntsalen och tåget blev 10,15 & 20 min førsenat och tillslut inställt. Satt och upprepade før mig själv: Nej det här kommer inte förstöra min dag, pooositivitet vara längst. Detta är inget jag kan påverka, tappa inte humöret.
Så många minuter senare var jag på jobbet med ett ganska glatt humør!

Annars har jag idag, den sista måndagen i februari tagit ett beslut som kommer påverka framtiden, sett på greys anatomy, ökat min kroppsmassa (förhoppningsvis), ätit en god fiskgryta med glass till efterrätt och pratat väder och framtid med mormor.

21. februar 2010


Söndagen startar med brödbak. Jag lyckades riktigt bra med rågbullarna. Kakor bakas det flitigt men när det kommer till bröd är jag en rookie


Min gula plastklocka får följa med till gymmet. Veckans första och sista pass. Jobbet har gått först denna vecka och efter många dagars uppehåll var det en Josefine fylld av träningsendorfiner som gick från gymmet. Härligt!!


Här blev det ingen söndagslångkok. Wook med rödcurry stod på menyn. Men det var nog ingen som deppade för det.


T skruvade ihop den fina Malmbyrån som inhandlades på Ikea igår. Vi har sned/skråtak på övervåningen och en minimalm blev perfekt för extra förvaring. Själv fick jag ett "rensa garderob ryck". Nu ligger kläderna fint ihopvikt och hängda i färgkoder, ja iaf tills imorgon...

Det blev ingen prime time


När jag var i USA köpte jag ett startkit från i.d och JA, jag är (som alla andra) sjukt nöjd. Fick då en liten primer som nu sjöng på sista versen, klickade därför hem en ny på www.feelunique.com (som jag beställt från innan). Fick hem den hyfsat snabbt, bröt förpackningen och skulle kleta ut den i ansiktet... Neeeej inser då att det inte alls är en primer jag beställt utan en ansiktscreme.
I fortsättningen kanske är det läget för mig att ta det LUGNT och läsa NOGA innan jag klickar hem produkter på nätet.
Ja, ja en ny ansiktcreme har man ju aldrig dött av!

20. februar 2010



































It´s SATURDAY! Är det inte helt fantastisk med helg? Idag känns det faktiskt helt underbart. Det har varit en veckan som gått i 120 km/h men kul har det varit!

Igår jobbade vi med Moods of Norway på sjokoladefabrikken, modeveckans stora party!
Moods of Norway står utan tvekan før Norges coolaste kläder och det är helt otroligt hur många människor som sluter upp.
Kollektionen blir bara bätter och bättre, denna innehöll många superfina kjolar och kostymer. Kanske dags nu att køpa mitt førsta plagg nu!

Idag tog jag en förtjänd sovmorgon. Åt långfrukost och kollade på sista avsnittet av Mad Men (kan 4:de säsongen släppas snart?!!) Det går inte i 120 idag iaf... Nu ska jag ha en behøvlig städdag. Ikväll ska jag och T äta god middag och gå på bio. Såklart med en stor godispåse i knät.... mmm!
Saturday I´m in love

18. februar 2010

fashion week 2010








Oslo Fashion Week går just nu av staplen. Det betyder mycket jobb och mycket nøje. Igår bestod det av en stor potion nøje och jag fick se både TSH, Tina H och Fam Irvolls underbara kollektioner. 3 norska designer som har 3 helt olika uttryck.

Bilderna är från TSH-visningen. Det kørde intimvisningar i sitt showroom flera gånger under dagen. Ett helt fantastisk glamorøs kollektion!!

Imorgon avslutar Moods of Norway med sin galna show. Kommer bli succée!

16. februar 2010


Fokus jobb, fokus träning. Jag har nu lagt tid och energi på saker som tar mig framåt. För det är det som är det vikitigaste, det som får mig att må bra.
Jag har svårt att vara riktigt nöjd utan stävar alltid ännu länge. Det är min drivkraft!

Thaifavorit


En av mina favothairätter är Pad Thai. Har testa och lagade det en gång innan då med en färdigsås vilket inte blev så gott. Idag bestämde jag mig för ett nytt försök, kikade runt på lite olika recept och mixade ihop till ett eget.

Mmm... ska helt klart göras igen. Jag gjorde den med kött idag men det är ju väldigt god med kyckling eller torfu också!

Pad Thai
(har inga exakta mått, gjorde de på frihand)
Nudlar
Køtt, Kyckling Räkor eller Torfu
Vitkål
Bøngroddar
Salladsløk
Vitløk
Chilli
Ägg
Jordnøtter
Färsk Koriander
Lime


Sås:
2 mskfisksås
2 msk sweet chilisås eller tamarindjuice
mörk soja, 4 droppar
2 tsk råsocker

Tillagning
Torrosta jordnøtterna i en panna.
Koka nudlarna och lägg dem i ett durkslag.
Skär upp kött, vitkål, salladsløk och bøngroddar. Hacka en liten chili & 2 små vitløksklyftor.
Blanda såsen.
Stek køttet med vitløk & chilli, salt och peppar.
Tillsätt grönsakerna och stek tills de blir mjuka.
Blanda i nudlar, såsen och två ägg. Stek till äggen har "smulat sig". Blanda till sist i färsk koriander och jordnötter. Pressa 2 limeklyftor över.


Igår kväll kom en kompis till T förbi. Hans fru är värdens sötaste och hade skickat med en god chokladkaka. Jag älskar ju choklad!
Så ja, jag har ätit chokladkaka på en vardag och guuud vad jag njutit.

5. februar 2010

Amar håller världsklass


I onsdags jobbade vi på Amars fashion show på Grand. Det var ett spektakel med massa kändisar och press. Visning høll verkligen høg klass! Noémie Lenoir som är en Victoria Secret-modell hade flygit in før att gå showen. Hur kaxigt är inte det!!

4. februar 2010

alla älskar väl pannkakor?



Kvällens middag bestod köttfärsfyllda pannkakor. Otroligt gott med lite matigare pannkakor. Gør bara en sats pannkakor och en sats köttfärsås. Køttfärsåsen blir ju extra god om man t.e.x häller i lite svamp & morötter.
När man äter pannkakor med fyllning brukar man bli mätt ganska snabbt. Men jag brukar alltid avsluta med en pannkaka med sylt till dessert... mmm!

3. februar 2010

Tomatfrossa?

Godmorgon!
Håller på och packa før dagen. Idag blir det jobb i fler timmar än vanligt... Amars fashion ShowGrand står på schemat i kväll.
Tror det kommer blir en galet bra visning!

Dagens träning blir att bära all mat jag har packat ner.
Har ni med er mat till jobbet?
Jag föredrar jag att ta med min egen mat och håller mig till någorlunda sunda alternativ.
I Norge finns det ju inga resturanger som har "dagens". Och att köpa mat på ICA mitt i Oslo är ingen billig historia. Vet att det är många føretag som har matsal, men mitt kontor är i mindre format.
När jag jobbade i Sverige åt jag ofta ute en dag i veckan, fredag. Det var ett bra sätt att kicka igång helgen.

Nä nu tar jag min "hemmamat" och åker mot en lång och händelserik dag!

1. februar 2010

Vilken måndag




Det blev en annorlunda start på denna måndagen, den första i februari. Annorlunda på ett bra och helt rätt sätt. Ikväll eldas det för fullt i spisen, äntligen har vi fåt det HOT här i hemmet.

Jag tog mig till gymmet och hade hela tiden i tankten att jag glømt något... Men jag packade upp träningskläderna och allt var där. Allt är frid och fröjd till jag ska ta på mig sportbhn... NEJ, det var ingen sportbh utan ett par sporttrosor. De är otroligt svåra att få de över huvudet, så det fick bli bh på gymmet denna kväll. Trots min lilla klädmiss blir det ett bra pass på løpbandet. När jag stiger av står distansen på 1 mil och all enegri är förbrukad. Skönt att slå på stort på en måndag!
Någon annan som brukar köra igång veckan med ett tuft pass?

Nöjd åker jag hem och åt Ts special. Sweet Chili nudlar med kyckling och banan.
Sweet Dreams där ute!