30. april 2010

burn baby burn



Såhär går jag runt nu för tiden... Nej det är inte vattenkoppor eller gigantiskt stora finnar.
Efter lite brännande och mindre god lukt var två födelsemärke på min kind borta. För andra osynliga, för mig en big deal! Nu är det bara att gå och invänta att såren läks och förhoppningsvis en ärrfri hud bildas...

Strax väntas möte som jag hoppas får ett lyckligt slut, sedan går bilen till Lillehammer. Att det var valborg hade helt gått förbi mig. Det firas nämligen inte i detta land. Inget jag deppar över, har nog firat valborg så det räcker i yngre dagar...
Men alla ni som firar... Elda lugnt!

24. april 2010

intervallbabbel


Jag bestämde mig för att detta skulle bli en riktigt löparvecka. Har kommit in i ett härligt flow!
2 pass till har avverkats och träningsvärken infinner sig precis överallt, yes!
Igår:
Intervaller 2(2)x10 + uppvärming & nedvarvning total= 57.09 min
Jag vill få ut uthållighet när jag kör mina intervaller och brukar variera dem från 2 - 6 min. Allt som oftast på blandat underlag, men för några år sedan körde jag myckte banintervaller då jag trände med ett friidrottslag.
Vila kör jag oftast gående, hälften så lång som själva intervallen. Igår testade jag lika lång vila som intervall vilket kändes väldigt bra. Jag kände jag kunde ge lite mer och hade inte så mycket mjölksyra i benen.

Idag:
41.29 min distanspass i behagligt tempo. Inget pass att høja till skyarna men jag har en lång dag med målarpensel i handen så ett 40 min pass var tillräkligt för idag.

Nu:
Kläderna med vita fläckar är på och handen är redo för att måla.

22. april 2010

De goda ursäkterna


Gårdagens fynd... Plastmuggar perfekt att ha ute på terassen eller i picknickkorgen. Att de dessutom kostade 10 kronor är ju ännu en anledning till köp!

Ja det finns alltid bra ursäkter att köpa nya kökssaker...
Inköpt på Clas Ohlsson


21. april 2010

Idag ger jag...


Tummen upp før ett otroligt bra träningspass. 57.55 min löpning. Hjärna och hjärta sammarbetades så bra idag. Tempot var lågt men jämt. Jag hade kraft i stegen och min hjärna var helthjärtat positiv. I slutet kunde jag till och med komma upp i en viss tempoökning.

Jag vill, jag kan! Löpning handlar så mycket om fokus och psyke. Hos mig sitter 75% i huvudet och resten i benen. När detta faller på plats får jag värdens härligaste träningspass. Det finns ingen träning som ger mig så härliga träningsendorfiner.

Och hur lång kom jag på dessa 57.55 min? Uppskattningsvis runt 10,5 km men jag saknar ju fortfarande en GPS-klocka. Just nu är saknaden väldigt stort... Men först har jag ett mål jag ska nå. Och när det målet är nått blir det en ny löpklocka!

nästan lika gott som choklad!


Om du tar alla dessa varorna.

Puttar dem i en stekpanna...

Och sedan in i ugnen.

Får du detta resultatet!


Tortillabröd m köttfärsfyllning
1 förpackning tortillabröd (6st)
400 g köttfärs
1 gul lök
2 morötter
1 burk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
basilika, timjan, chilli, cayenpeppar
salt & peppar
Riven Ost

Sätt ugnen på 250 grader
Hacka morötterna och löken. Fräs lök, köttfärs och morötter. Tillsätt krossade tomater, grädde, fond och kryddor. Låt koka ihop 10-15 min.
Lägg sedan röran i tortillabröden och strö över ost. Gratinera i ugnen 8-10 min.
Smaklig spis!

20. april 2010

The new black


Jag inhandlade en ny mascara förra veckan från MaxFactor. Den får helt klart tummen upp från mig. Eftersom min förra fick ben och hoppade i toaletten blev det ett inpulsköp av en ny.
Får välja helt fritt är det Diorshow Iconic som står högst på listan.

Upp før backen


Såhär startade denna något kalla tisdag. Mössan åkte på och jag gav mig ut på morgonträning.

12 st backintervaller (ca 40 sek intervaller).
15 min uppvärmning 10 min nedvarvning
Total 56 min

Känsla: Jämt tempo, bra känsla. Backen jag sprang i är egentligen inte särskilt optimal "backträningsbacke" eftersom den är allt för kort. Men det är det som erbjuds i löpvänligt avstånd. Jag var nöjd och rumpan var iaf nöjd efter ett pass i backen.

Att grötfrukosten var extra god efter är väll ingen tvekan.

19. april 2010

den magiska kryddmixen?




Jag som är så MEDVETEN och opåverkbar av reklamens marknadsførings lurendrejeri satt helt pløtsligt i soffan och blev sååå sugen på att testa den nya (nej jag har inte läst innehållsförteckningen) kycklingmixen från Santa Maria. Fick leta i 3 affärer (Norge=lite sega) men jag gav mig inte, hittade tillslut den røda CHRISPY CHICKEN-mixen.
Mixen blandades med olja och kyckling och skulle stekas i ugnen. Och resultatet då? Mmmm... førvånadsvärt god!! Ja, det är säkert på grund av att jag inte läst innehållsförteckningen.

Dags før nytt fokus


En annorlunda måndag!
Jag har startat veckan på ett sätt som jag brukar, ett sätt jag inte föredrar, men det var helt enkelt nödvändigt.
Nu känner jag en stor lättnad och jag säger som Timbuktu:
Det ordnar sig det gør det allt, Det løser sig, Det kommer fixa sig tillslut!

17. april 2010

Färgattack


Snødroppar plockade jag alltid i stora buketter när jag var liten. Det är ett härligt vårtecken.
Idag står målning av garaget på schemat. Ska jag lyckas utan färg på händerna, håret och øgonfransarna är dagens stora fråga?

Och allt annat... Det tar vi senare!

15. april 2010

Jag vill vinna!!

Jag kände att detta var en konkurranse/tävling før mig!

Jeg gir bort gratis tatovering!



Jeg er i det gavmilde hjørnet i dag! Bryn er muligens det jeg pigmenterer mest av alt, og nå kan du få sjansen til å bli med i en trekning av "EN" behandling av nye bryn (verdi kr 4800,-)! Det eneste du trenger å gjøre er å:


1 Skrive en kommentar på bloggen min om hvorfor akkurat DU er den som fortjener nye bryn.
2 Kopiere denne konkurransen til bloggen din, ELLER poste den til profilen din på facebook!


http://sols.blogg.no/

10. april 2010

i brist på champange


Solen strålar utanfør och våra prickiga fønster syns mer än vanligt. Eftersom antal fønster bara på nedevåningen är fler en 10 fingrar känner jag inte världens størsta entusiasm øver de projektet just nu.

Jag har iaf startat dagen med grøt i rosa nyans och ett stekt ägg. Lördagens träningspass ska snart avverkas och førhoppningsvis känns kroppen inte så tung idag.
Min førsta jobbvecka är avverkad på ny mark. Eller vecka och vecka, 3 dagar räckte før att huvudet skulle bli fullt.
Jag har ju bytt make up och champange mot svett och vatten, and I like it!!

8. april 2010

happy runner


Såhär glad var jag inna jag skulle ut på en løptur i morse. Och ja, jag var nästan lika glad när jag kom tillbaka. En klocka som mäter sträckor borde inhandlads. Jag springer mest efter tid och känsla just nu. Någon som har tips?
Nu ska vi äta god Chrispy Chicken till middag och kanske kolla på en film. Är så glad før våren och de ljusa kvällarna!

Green jobb


Den grøna trøjan är på! Dags før jobb...

7. april 2010

Ett nytt kapitell



Idag har jag børjat mitt nya jobb på Elixia. Nya utmaningar står før dørren och huvudet är øverfullt av nya intryck i kväll. Jag har en bra magkänsla och känner mig glad över mitt beslut.
Haaaaaaaaaaappy!

Hopp & stutssko



Før att kunna hoppa och stutsa runt bättre i träningssalen køpte jag nyligen ett par nya inomhus skor. Nike är en återkommande favorit vad det gäller dessa skorna.
När det kommer till løpskor har jag fallit før Addidas. Kørde länge med Asics men det satt inte så bra på min fot och jag fick ofta skoskav.
När jag sprang mycket brukade jag ha 2 par träningsskor (stabila och lagom uppbyggda) och 1 par tävlingsskor (lätta, snabba och även användbara att springa på bana med).

Just nu finns det inga snabbskor i garderoben. Kanske det är det som ska till før att få upp farten før frøken J...

6. april 2010

Broccolisoppa



Broccolisoppa
Ingredienser
4 potatisar
1 løk
250 gram broccoli färsk eller fryst
1msk olja
1 liter vatten
1 grønsaksbuljong
100 g färskost m vitløkssmak
1 krm vitpeppar
salt

Gör så här
Skala potatis. Skär potatis och løk i mindre bitar och fräs dem i olja i en gryta. Skär broccoli i mindre bitar. Lägg broccolin i grytan och häll i vatten och grönsaksbuljong.
Låt soppan koka under lock i 15 min. Mixa sedan soppan slät i en matberedare eller mixer och häll tillbaka den i grytan.

Låt soppan koka upp och vispa ner vitløkssmøret. Smaka av med vitpeppar och salt.

Servera med en klick creme fraishe och brød

Världens enklaste soppa, som dessutom är väldig sund. Jag brukar koka den och äta som lunsch. Räker en hel vecka!

Hittat i matbutiken


Norge och Sverige = grannländer. Så lika men endå så olika. Som svensk i Norge har man inte särskilt mycket att klaga på, norrmännen är ju så glada och go och här finns bra jobb med bra løner. Men när det kommer till matbutiken, då känner jag en viss sorg. Ett utbud som sviktar till ett pris som känns som ett rån. (det finns ju en anledning till att harrytur är så stort.)
Jag fyllde inte väskan med mat (hade somvanligt en stor del av garderoben med mig) men några små godheter fick följa med till Norge. Alfalfafrø så jag kan gøra mina egna groddar och den "vanliga" soyan som man inte kan hitta här.
En Topp Hälsa slank också ner. En tidining som faller mig i smaken! Kanske ett tidningskoncept som skulle funka här i Norge också?

uppdaterad garderob


I påsk tyckte jag det var dags att uppdatera träningsgarderoben lite. Dessa typer av tröjor gillar jag att springa runt i på vår och høst. Mina nuvarande trøjor børjade bli något korta och oformliga och hade desutom en viss svettlukt, inte kul!
Den blå kommer från H&M och kostade 249 :- Den svarta kommer från Stadium (SOC) och kostade 299:- Båda är lite billigare märke men har en helt okej kvalitet enligt min mening.
Åhh vad härligt det kommer bli att springa med de nya kläderna!

vårenergin är här


Min påskresa børjade tidigt i onsdags. Jag fløg ner till Køpenhamn och anlände tidigt till min skånskelandets bästa stad Malmø!


Åkte først hem till N. Hon bjød på kaffe kokt på egenmalda kaffebønor. Vilken brud! Vi gick på fønstershopping och avslutade hos henne med fruktsallad. Fortsatte sedan hem till M & K där jag blev bjuden på god middag.
Kvällen spenderades på uteseveringen på Møllan med vin och alla mina favoritmalmøbrudar! Så härligt!

På torsdagen begav jag mig hemåt till mamma och pappa i Blekinge. Och vilken fin påsk jag har haft! Solen sken, fåglarna kvittrade och sockerruset var høgt.


Träningskläderna blev faktiskt använda ett par gånger. Løpning i vårvädret avslutades med styrka hemma på golvet.


Karlskrona var fyllt av folk!




Årets førsta mjukglass...

Avnjøts vid havet. Før en gång skull var det vindstilla och helt underbart!






Här, på førsta våningen bodde jag før några år sen. Litet, charmigt och originellt.


Bloggen har fått vila och kameraanvändandet kanske inte har varit allt før flitigt. Men vad gør det... Jag har njutit av middagar, promenader, besøk och fest.
Igår begav jag mig nøjd mot norsk mark igen!

Chocolate støvell



Jag hade gjort en litet klick (okej det behøvdes kanske ett par klick) innan jag åkte hem. Så när jag landade hemma hos mamma och pappa stod ett paket och väntade på mig. Ett par Hunter i färgen Chocolate.

Josefine vs snøslasket 1-0