27. oktober 2010

Det kostar att vara norman



Några minuter på soffan innan duschen. Behöver väll inte säga hur min dag var! Som vanlig innehöll den högt tempo. När jag kom hem stod Billy redo för utomhusaktiviteter. Som tur väll var hade temeraturen höjts sen i morse. Då var det 1 grad och regn, vägen var som en isbana och några tvära inbromsningar var inget jag chansade på.
Vintern börjar sakta slå sig in över Norge och jag vill krampaktit hålla kvar hösten lite, lite till! Som jag brukar säga: Det är dyrt att bli norrman! Innan jag flyttade hit hade jag varken riktiga vinterskor eller vinterjacka. Visst var det kallt "hemma" men inte lika kallt och inte lika länge. Iaf är det något jag inbillar mig. Men sen är det ju det här med att bli äldre och uppskatta att vara varm före att se snygg ut. På högstadiet var det inte en chans att jag skulle ta på mig en jacka som slutade under midjan. Så fick man en sådan där härlig glipa när man cyklade.
Ah det är helt okej att det kostar att vara norrman. Jag har faktiskt inte lust att byta tillbaka till midjejackan igen...

26. oktober 2010

hemmaplan och avslappningsmetodik

Så var jag tillbaka från turen på hemmaplan. Jag har hunnit med fylleslag, familjemys, besök på sjukhus och kroppkakefest. Och så har jag sovit ut! Jag har försökt och samla energi men har mest varit en tung blyklump hela jag.
Har iaf haft välbehövliga timmar med familjen och desto mindre timmar i de sociala medierna värld. Testa! Det är välbehövligt för alla ibland.

Eftersom min kropp har kommunicerat obalans valde jag att stå över träningen. Jag gjorde inpackning och ansiktsmask och försökte ligga och andas lugnt. Ta hand om det inre och yttre samtidigt, vilket halleluja moment! Fast det blev bara ett gott försök som gick sådär. Hade verkligen haft gott av meditation och andningsövningar. Jag borde verkligen satsa på avslappning för välbefinnande. Jag har svårt för avslappningsläget. På tåget är avslapning = sova, vid tv är avslappning = sova all min avslappning = sova Men ändå sover jag för lite. Oj, det behövs nog lite välbalanserad avslappning i mitt liv, och det är nu!

22. oktober 2010

Mina fina


Nu är jag på väg till hembyn. Mina pojkar fick jag åka utan eftersom det blev så kort varsell. Hoppas vi snart kan åka ner allihopa.
Billy får egentligen inte sova i sängen men vem vet vad som händer när man inte är hemma...


21. oktober 2010

Svett & kyla




Temperaturen var nere på -8 idag. Detta var innan jag gick ut & SVETTADES. Jag klädde mig som det var -20 med vinterjacka, mössa, stumpbyxor & uggs. Jag vs vinter 1-0


- Posted using BlogPress from my iPhone

Längan i stor skala


Pliiiing, så var resan bokad till Asiens Mallorca!! Ska bli så f*ing fantastisk och komma i väg på en resa i två veckor. Resan bär inte av förrän i feb men det är min näst sämsta månad på året (november kommer sist) så att åka iväg i någon av de månaderna och få solenergi är super!
Eftersom alla varit där utom jag... Vad ska man inte missa i Krabi?

20. oktober 2010

Mot Svealand

Jag är fortfarande luggad och glad. 

En onsdag till i oktober ha passerat och min jobbvecka är snart slut eftersom jag bokade in en "akutresa" hem. Läget är iaf bra med m och jag ser fram emot att träffa vänner och familj i några dagar. En oväntad minisemester är skönt rätt om omständigheterna kunde varit bättre.
Vi slog på stortrumman och körde pizzaonsdag och nu ska jag fortsätta i mitt matkoma...

Det är bara ett par skor. Eller?

Höstens kärlek i materiell form. De kom in i augusti och jag trippade in i butiken i mina sommarskor och tyckte att det var alldeles för tidigt att köpa de. Sen dess har det varit slut i min storlek i ALLA Nilsonbutiker jag gått inom. Men så när jag gav upp, då stod det där i lördags!
Acne Pistol-kopior i mörkbrunt kommer sitta så fint på min fot!

19. oktober 2010

Nu ska det spottas

Idag kom ett paket på posten från dna11. Så nu börja första steget i taveltillverkningen. Lite spott ska kletas på ett papper (hmm??) och skickas i väg innan våra dna-tavlor tillverkars.
Åhhh så spännande!
Annars har jag haft riktigt lust med och pyssla och fixa det senaste dagarna. Det är så mysig när höstmörkret faller. För två år sen köpte jag massa material och gjorde armband och öronhänge. Kanske något man borde ta upp igen? Men det första två kvällarna denna veckan har gått till träning. Ett styrkepass och ett löppass är avverkat. Skönt! Mitt mål är 4-5 pass i veckan men hamnar många veckor på under 3. Sånt är livet och jag försöker acceptera att tiden ibland måste omprioriteras. 1 träningspass är bättre än inget, en promenad är bättre än 30 min i soffan. Gløm inte det!

15. oktober 2010

Fredagsaktiviteter



Nu är motor på lågvarv och parkeringen är gjord i soffan.
Jag tog en runda inom Plantagen innan jag åkte hem och köpte blommor. Så fint men väldigt sällan jag gör det. Vasen fick oxå följa med hem eftersom jag inte har någon vas i den storleken. Kostade runt 150 :- på Plantagen. Sen bestämde jag mig för att snöra på mig löparskorna och ge mig ut och springa. Är som regel väldigt omotiverad till träning efter jobbet på fredag. Men en liiten runda blev det idag och jag ger kvällens träningspass godkänd!
Jag har M&HF i kväll (mann och hundfritt) och hade ingen lust och laga middag så det blev en snabb sallad med lite äggröra och rökt lax. Nyttigt och enkelt!
Nu ska jag fortsätta fredagssoftande med Idol och bubbelvatten.

I mina tankar

Fredagen är här och den slutliga delen av veckan är på intåg. T & B sticker upp på hytta och jag ska svida av ett träningspass innan jag parkerar mig i soffan och njuuuter.
Just nu går de mesta tankarna till en familjemedlem som är sjuk. Sånna dagar är det inte så kul att bo många timmar hemifrån. Men om en vecka sitter jag troligtvis på flyget/tåget hem. Man får göra det bästa man kan av situationen, hoppas och stötta!

14. oktober 2010

Jag är inte miss fitness, inte ens lite.

Så var ett härligt pass på gymmet avverkat. Fokus på armar och rygg idag. Känns som att styrkan kommer men det går saaaaakta saaaaaakta. Och jag hatar när saker går sakta. Jag vill ha resultat direkt och se ut som miss fitness efter en månad på gymmet. Men med min sporadiska styrketräningshistorik kan jag inte förvänta mig mer än såhär.
Så vad är det man säger? Övning ger färdighet, träning ger resultat. Nu kör vi!

Luggad

Jag luggade mig själv i söndags. Jättefint sa de på jobbet, katastrooof skulle frisören sagt.
Jag har klippt lugg otaliga gånger men ångrat mig i princip varje gång. Efter en dagar är det bara jobbigt och fult. Denna gången trivs jag riktigt bra i lugg: Man brukar ju få höra att man ser yngre ut med lugg och som 26 åring är det ju en helt underbar att se ut som 18 år igen!

13. oktober 2010

Vildman light

Showen igår var bra! Jag hade ju ingen aning om vad som väntade men jag gick ut med en bra känsla. Lars är ju en vildmarksman av det extrema slaget och har otroliga historier och berätta. 
Trine har väldigt bra röst, rätt om musiken kan bli lite väl kommersiell. De lyckades faktiskt mixa vildmarksprat och pop/countrymusik väldigt bra. 2 timmar gick väldigt fort!
Trodde inte jag skulle sitta på en show men Lars Monsen och både skratta (massa konstiga/roliga filmsnuttar) och gråta (hundberättelse om när han fick avliva sin bästa hund med efterkommande bildspel…bröööl).

Åka till vildmarken i Canada i 1000 dagar kommer inte finnas i min livshistoria men en helg eller två kan jag gärna leka vildman fight.

Vänlighet vara längst


I lördags när jag var ute och gick med Billy stod han som vanlig och sniffades sig hög i några buskar (troligtvis någon kompis som gjort i från sig där). Helt pløtsligt ropar en kvinna som stod utanför dörren till sin lägenheten att jag skulle komma dit. Jag gick något skepiskt fram och såg då att hon hade en kartong framför sig.

Kvinna: Vill du ha?? Bara ta!!
Jag ser då att det är hårprodukter från Tigi i kartonger.
Jag: Eh... men jag har inga pengar.
Kvinna: Men bara ta. Jag har fått dom och kan inte använda upp dem.
Jag: Ehhh
Kvinna: Ta så många du vill! Jag har ännu fler här (tar fram Loreal produkter)
Fortfarande skeptisk men tar några produkter.
Jag: Ehh... Tusen tack!!

Jag blev både förvånad och skepisk och börja fundera på om det var något fel på produkterna osv. Det blev jag säkert för det är väldigt "osvensk" att ge bort saker till någon man inte känner. Vi skadinavier är överlag inte sådana. Kvinnan hade inte norskt ursprung var nog bara otroligt snäll och givmild! Eller...
Tack du okända!

12. oktober 2010

4 frukter om dagen



Denna äppelkakan är en återkommande favorit som min mamma brukar göra. Har länge varit sugen på äppelkaka och när vi fick fikabesök i lördags såg jag det som ett ypperligt tillfälle att baka den. Den är verkligen en av topp 5. Baka och ääät!

Äpplepaj m havregryn

Ingredienser (4 portioner)

* 3-4 äpplen
* 2 tsk kanel


* 2 dl havregryn
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över kanel.
3. Blanda smör socker och havregryn i en bunke och häll över äppelskivorna.
5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.


Serveras det med rårörd vaniljsås eller vaniljglass.

Ut i vildmarken


I kväll ska vi på show med Lars Monsen och Trine Rein. För er svenskar som undrar vilka dessa små filurer är kan jag berätta att Lars Monsen är en stor vildmarkshjälte här i Norge och Trine är artist. De fann varandra för ett tag sen och har  blivit klassade som ett väldigt udda par. Nu är de ute på turné där hon sjunger och han pratar om sina vildmarksresor.... Ohh vad spännande kan man tycka, eller ohhh vad märkligt kan man också tycka. T blev iaf superglad när jag köpte billjetter till showen med hans idol Lars. Detta kan bli en spännande kväll!?

11. oktober 2010

Kaxige storebrorn





Efter jobbet idag blev det en lång promenad i skogen. Billy älskar det & springer runt som en liten duracellkanin och för mig som suttit på kontoret i 8 timmar är det inte heller helt fel. När vi kom hem häsade vi på lille Sniff, en liten valp på 8 veckor. Åhh vad liten och söt han var och att det Billy var så liten för bara 3 månader sen är helt ovärkligt. Nu var han en jättehund brevid den lille valpen och han skulle minsan visa vem som var "storebror".

Nu har jag ätit rester av helgens kycklinglasange som blev väldigt god trots mitt lilla misslyckande... Man skulle egentligen ha färska lasangeplattor men jag hittade inga i butiken. Finns det i Norge?? Istället bestämde jag mig för att koka plattorna, vilket jag gjorde allt för länge så när jag skulle ta upp dem klibbade de både ihop och gick sönder på samma gång. Åhhh vad jag kan bli irriterad på sånt. Men som sagt slutprodukten som kom ur ugnen var god och det är ju huvudsaken!

Choklad eller kesella?

Favoritmellanmålet intages nu! Efter en sugerrush weekend med choklad som mellanmål blir nu kroppen lite extra glad før ett sundare & mer uppiggande alternativ. Fastnar lätt i hallon/blåbär varianten. Någon som har någon annan kesella/kesam kombo?


- Posted using BlogPress from my iPhone

NU SKA VI ANALYSERAS


Så har vi äntligen beställt "konst". Vi har sedan vi flyttat in haft helt vita väggar. Jag gillar cleant men helt tomt blir ju mer sterilt. Det har varit ett velat fram och tillbaka vad vi ska ha. Kanske konst eller fotografier eller... Och ska man ha riktig konst är det ju oftast ett stort antal tusenlappar man får slänge upp. Båda har känt att hellre vita väggar än Ikeabilder eller ärvetavlor med konstiga motiv. . Men för några månader sen hittade vid något som båda tyckte var riktigt coolt... DNAart. Vi ska alltså få upp vårt eget DNA på väggen! Vi har nu beställt från dna11.com . En liten plastkopp kommer bli hemskidad och där ska vi lämna lite saliv (scary, scary) det kommer sedan bli "analyserat" och utskrivet på tavlor.
Detta kommer bli bra!

SÅ KAN DET GÅ...

Hej bloggen!
Vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig?Eller det kanske var jag som skulle höra av mig? Jag har inte riktigt hittat den rätta melodin på tangentbordet i helgen men nu är jag redo igen.
Det är måndag och jag är pigg!

7. oktober 2010

KVÄLLSBABBEL



Loccitane läker verkligen fnasiga händer på vintern. Så bra och ha i lådan på jobbet. Förresten är ordet fnastiga verkligen ett ord jag har hatkärlek till. Konstigt ord som får mig och assosiera till torra fjäll... Men samtadigt ett humoristisk och härligt ord. Vi svenskar skrattar ju åt norska ord men sen jag flyttade hit har jag insett att det även det svenska ordet har ganska många godbitar (vilken självinsikt!) Detta blev lite av en utsvävning jag ville egentligen bara säga tack till Polhem för de lilla dessa små smakproven.

6. oktober 2010

Ups & Downs


Kesam, smasken till sista slicken!

Onsdagen har bestått av mycket jobb och så lite mer jobb. Jag trivs när tempot är högt och älskar och kunna behärska det men visst är man ganska uttömd på krafter efter en dag som denna. Fick dessutom ett tråkigt samtal när jag åkte hem som gjorde mig lite orolig.
Sådana dagar är det skönt att komma hem till en hund & sambo som får en att le.

träningsstatistik


Blogginlägg från igår tisdag som aldrig kom in...

Igår avnjöts en god chili con carne. Kombinationen av köttfärs och bönor är så gott och mättande i kistan. Idag testade jag ett nytt recept med kyckling som inte blev lika aptitligt. Inte oatäligt men bara lite smaklöst och tråkigt. Det är inte alltid nya smakkombinationer går hem.

Idag besöktes gymmet och ett härligt pass genomfördes. Jag som egentligen är löpardrottngen (host, host) har bestämt mig för en höst med fokus på styrka. Jag vill få lite mer linjer, struktur och fasthet i kropp. Nu kör vi!
En annan sak är att jag ska bli duktigare är att registers mina träningar. Tror det kommer peppa mig mer. Är registrerade på både jogg.se & funbeat men väldigt aktiv. Någon annan som är medlem? Finns det egentligen någon norsk motsvarighet?

4. oktober 2010

Höstdricka






Dagen har blivit kväll och jag ligger med dator på magen några minuter innan jag ska leka housewife och lagar mat till T som är på träning med lille B.
Laddar desutom upp med en kopp té. Gick inom jenterna på Polhem efter jobb och söta Kari gav mig ett smakprov fra Le Palais Des Thés. Testade Fleur de Geisha och den var lagom fruktig och len smak. Deras téer har fin kvalitet och att påsarna är i något slags tygmaterial känns ju extra lyxigt. I höst är mitt motto varannan té varannan kaffe!

Don´t forget...



Så underbart att kicka igång måndagen! Jag är pigg, utvilad och glad efter helgen.
Ny vecka med nya jobbutmaningar, härliga träningspass och andra trevligheter. Man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn och måste passa på att NJUTA av NUET!

3. oktober 2010

söndag innanför väggarna



Billy har gett uttrycket krama toalettstolen en helt ny innebörd. Mmmm så mysig sovplats!

Igår begav jag och en halv full vinflaska oss in till Emma. Härligt med lite socialisering och vin! Kvällen blev lugn och tidigt (ååååååh vad jag är boring). Men det är det värt när man vaknar pigg hyfsat tidigt redo att gå tur med Billy.
Idag är det "innealastäddag" med de två bästa. Jag som innan var en söndagshatare inser nu att det är en ganska bra dag trots allt!

2. oktober 2010

Den gröna faran.



För några veckor sen gjorde jag en beställning på dessa färgsprakande skorna. Jag som annars brukar köra på vita skor vågade ta mig ur möstret och nu hoppas jag de hottade upp träningen lite.
Att de dessutom är superlätta gör ju inte de hela sämre.
Addidas är det märket som lämpar sig bäst till min lilla (hmm...) fot. Innan körde jag med Asics som gör många supermodeller men tyvärr satt det aldrig riktigt bra.

Start Fitness hade finfina priser och dessutom fick jag både top & strumpor på köpet. Bara de var ju värt massa plusspoäng.
Jag säger bara: LÖP & KÖP! (Otroligt bra humor...)

1. oktober 2010

Fredagsfet


Åkte inom storsentert innan jag åkte hem och lite småplock inhandlades.

Nu drar ju rosa månaden igång i både Sverige & Norge och jag köpte en sløyfe/band. Kommer även skänka pengar till insamling. Visst vill jag skänka till forskning för ALLA hemska cancerformer och sjukdommar. Men man måste börja någonstans.

En KK-tidning inhandlades också och det var nog mest för min favorit Sienna Miller var på omslaget. Hon strålar verkligen och har fantasisk stil. Jude Law är ju vid hennes sida igen och de är ett riktigt hot par, rätt om jag har lite hatkärlek till han.

I soffan intas nu rödvin, pizza och chokladmousse. Sa jag nyttiga fredagen? Neeej fettofredag var ordet.

Mot ryggläge!

Helg.
Ryggläge.
Soffa.
Röd vin.

Hur kan man längta efter att göra ingenting?


- Posted using BlogPress from my iPhone