31. desember 2010

Bye bye bye!






Årets bästa.
Årets värsta.
Årets fetaste.
Året var långt.
Ja hur vill ni sammanfatta 2010?
Ni bloggisar, kommer ni skriva årskrönika?

Jag kan i korthet säga att 2010 var året då:
- Jag hade 3 arbetsplatsen och tillslut fick fast på den sist nämnda.
- Gick med på övertalandet att skaffa en hund och det blev inte alls som jag tänk mig (utan bättre).
- Inte hade ingen semester men lyckades klämma in några weekends ändå.
- Startade som träningsnarkoman och avslutade som soffpotatis.

Hoppas sista dagen på 2010 blir till belåtenhet, rätt om det är ensam hemma eller på storslagen fest!

GOTT NYTT ÅR!!

30. desember 2010

Clean house!































Bilden är tagen på väg hem från Karlskrona i tisdags. Efter min ikke-rolig resa på vägen dit med 5 bussar genom hela Skåne var jag glad med stort G att jag fick åka tåg hela vägen. Man blir sorligt men sant tacksam de gånger man kommer i tid med kollektivtrafiken efter sådant...


Tittar in och säger hej mitt i städandet. Här får se upp nu när jag är i tagen. Eftersom vi varit mer borta än hemma de sista två veckorna har den varit allt annat än välpolerat här i huset. Vi började dessutom sätta upp skåp och garderober i tvättstugan som vi inte blev klara med = massa kartonger och verktyg överallt. Jag började iaf i ena hörnet idag och är en bra bit på väg. Kvällen är ung mina vänner!

Impulsförsäljning

Bild: canon.se

På julafton impulssålde jag min kamera Nikon D60. Min lilla kusse F ville gärna köpa den och då ville jag gärna sälja den. Har bestämt mig att byta över till konkurrenten Canon så det blir nog en 550D som får flytta in till mig. Tror lillebror G11 blir lite avundsjuk men den fighten får vi ta då. Någon som har en Canon 550D?

Sa jag att jag var en prylnörd?

29. desember 2010

Tystnad taaaaaaagning.









Det har rådit alldeles för mycket tystnad här på sistone. Men jag är ju en så sjukt upptagen och viktig person (inte).

Hoppas ni har det bra och laddar med champange och smällare för det nya året!

Eftersom jag är lite ur bloggfas får ni är se ett par väl utvalda bilder från vår lilla Londontur som egentligen inte blev så liten. Innan får lilla missöde hade vi det iaf superbra och jag låter bilderna tala för sig själv. Har ju egentligen massa att blogga om men ska inte plåga er med allt på en gång.
På återseende!

21. desember 2010

Nu vill jag lämna dig...

Så ännu en dag i det vackara London! Ni hör ju hur sprudlande positiv jag är.
Som ni förstår kom vi inte med något plan hem igår. T´s kollega hjälpte oss via Gardemoen att komma i kontakt med SAS och då rekomenaderade de att vi åkte ut till Heathrow. Vi checkade då ut för andra gången och åkte ut till flygplatsen. Där var det helt kaos och Heathrow hade bestämt sig för att inte släppa in någon som inte hade biljett som gällde igår. Vi försökte ett par gånger men utan reslutat. Fick samtidigt tag i SAS som endast kunder erbjuda ett flyg från Manchester till Köpenhamn i kväll med övernattning i Köpenhamn och vidare till Oslo på ons. Men vi har ju på egen hand bokat ett flyg med Norwegian i kväll som går direkt. Så det vara bara att åka tillbaka till hotellet och checka in för tredje (och troligtvis sista) gången. Idag hoppas vi är vår dag så att allt går enligt planerna.
London du är en jättefin stad! Men nu vill jag bara lämna dig...

20. desember 2010

We are stuck in London!

Dagen igår började bra! Vi åkte ut till Camden Lock och kikade. Så coolt område med stor "marknad" och massa alternativa butiker. Vi skulle sedan ta en timme shopping innan vi drog ut till Heathrow. De hade ju varit problem med flygen på lördagen men igår var det inte dåligt väder alls så vi trodde såklart att allt skulle vara återställt. Plötsligt ringer min telefon, en man som jobbar på taxibolaget har hittat T´s iPhone som han tappade i fredags och aldrig trodde att han skulle få tillbaka. Det finns ärliga människor!! Vi skyndar oss tillbaka för att hämta väskorna, hämta upp iPhonen och sedan dra vidare till flygplatsen. Där får vi reda på att ALLA flyg är inställda resten av kvällen. Det på flygplatsen kan inte göra någonting och det hänvisar oss till ETT NUMMER!! Tror ni det går att komma fram där... Vi ringer iaf hotellet och bokar in två nätter till plus att vi bokar in oss på ett flyg med Norwegian på tis kväll. Det enda vi hittar med alla bolag.  Igår kl 00.00 har vi fortfarande inte kommit fram till SAS och då stänger de telefonväxlen.
Vi får fortsätta vår jakt på SAS idag, just nu vill jag bara hem. Inte många dagar till julafton nu...
Wish us luck!!

17. desember 2010

Så har vi lilla semester börjat!

Framma i Big City några timmar senare än vi skulle. Lite förseningar i flygtrafiken idag men det gick ingen nöd på oss. Vi har bara varit ute och köpt vatten och landade sedan på hotellet med färdigblandad moijto på terapack som vi köpte med. Lyxiga vi!
Mina ögon har kliat under dagen och färgades mer och mer tomatröda under kvällen. När jag tog ut linserna öppnades tårkanalen i en fontän och jag misstänker en förkylning på gång. Detta är verkligen sjukdommens vecka men det är ingen att deppa över, jag är ju i LONDON!!

16. desember 2010

London her we come!


Nu är vi på väg till... LONDON! Ska blir så kul! Har inte blivit av att jag åkt dig innan men jag tror att jag kommer gilla staden massor. December är ju en supermysig månad att åka dit också. Vi ska bo på ett hotell i Soho. Eftersom jag inte har varit där blir det nog endel turistattraktioner, shopping och god mat. Hoppas att jag hinner med några små blogginlägg, annars får ni ha en superfin sista advent där ute!

15. desember 2010

Tankar om framtiden

Ut med det gamla in med det nya! Är det någon mer som kör på gammeldags kalender fortfarande? Jag tycker fortfarande det är härligt att skriva kalender och listor førhand. Har hittat en superbra kalender som funkar i både Sverige/Norge/Danmark. Det står helgdagarna i alla länder, perfekt för en svorsk som mig!
Förra årets kalender gjorde jag egendesignat omslag på mig själv sittandes på min Bobby Car ätandes en liten (hmm) gurka.  I år blev det en rosa sak, lite för mycket girlie egentligen men endå ganska fin.

Nytt år snart och jag har en god känsla! Jag sätter inte nyårslöfte längre men jobbar med mål, både på personligt och jobbplan. Stora mål, små mål ibland med delmål. Försöker ha tidsplaner men följer inte upp det så kontinueligt. Öppnade faktiskt mina mål idag och tittade över dem. Endel hade jag nått och andra behöver jag sätta lite mer fokus på. Älskar och utvecklas, planera och drömma. Ibland snurrar det runt i huvudet och då är det skönt att ha allt på papper.
2011, nu kommer jag!


- Posted using BlogPress from my iPhone

The real house

En liten dålig bild på vår sparsmakade men fina gran förra året. Den enda jag hade...
Formen är bra nu så kanske var det bara något jag ätit? Isf var det något på jobbet för något annat hade jag inte hunnit äta.

Tog en välbehövlig städning i eftermiddag. Jag är ju aldrig hemma på dagtid men idag fick jag se the real house. Det var bara att ta fram skurhinken, men jag är ju husfru så det är ju mitt favoritintresse ...

Skulle kolla in lite bilder från december förra året och inser då att det inte finns några. Suck! Hittar bilder både från slutet av nov & början av jan men inga från december. Har ju haft en datakrash och databyte men trodde jag inte hade förlorat några bilder. Men det är väll inte så mycket att göra.
Sedan jag köpte den nya datorn har jag iaf börjat köra kontinuelig backup.
Så dagens uppmaning i julstressen: Skaffa extern hårddisk och gløm inte att spara ofta!!

sjukling i huset



Idag är det sjukdag här hemma. Jag åkte på någon slags magsjuka i går kväll. Formen är ok nu men är sliten i kroppen och valde att vara hemma idag för att vara på säkra sidan. Att jag är sjuk tillhör inte vanligheterna och efter 2 timmars vilande har jag lust att gå till jobbet igen trots låg energinivå.
I morgon kväll har jag absolut inte lust och vara sjuk. Jag och min kära ska på en liten resa. Han har hållt det hemlig fram tills igår men jag kan säga att jag blev jätteglad när jag fick veta vart vi ska. Har nämligen inte varit i den staden innan. Gissa varit vi ska?
Bilden är från vår resa till Praha i september.

10. desember 2010

Stark start

Sovit som en kratta!? Nu har jag iaf fått på mig masken och slängt i mig en tallrik havregrynsgröt. I helgen väntar besök hos syster med sambo. Härligt att få andas lite svensk luft!

Ha en fin fredag! Och glöm inte att havregrynsgröt är en bra start på en (o)nyttig helg.

9. desember 2010

vanilla touch


Som jag skrev för ett tag sen har vi shoppat en alldeles egen  Nespressomaskin. Igår var jag förbi Nespressobutiken på Karl-Johan och inhandlade en nyheten, vaniljkaffe. Kan låta sött och sliskigt men det var alldeles lagom touch av vanilj. Toppat med mjölk blev detta en supergod vaniljlatte! Någon annan som gör tummen upp?

8. desember 2010

Banddistans

Idag steg jag upp på löpbandet/tredemøllen redo för en fight! Jag har inte haft en önska träningsmäng den sista tiden och det lilla jag har tränat har mest varit styrka. Men idag ville jag att lugnorna skulle jobba, jag lust att ta i, lust att ligga på bra med fart. Tryckte på bandet och började på 11,5, höjde snabbt upp till 12,4 och kände att det flöt på bra den första kilometern. När jag passerat 3 km började det bli tungt. Men huvudet sa nej, nej nej det finns ingen chans att ge upp. Placerade mig tyvärr på sidan av tv-apparaten och det närmaste visade tråk naturprogram, så inget att vila blicken på där. Fokuset fick i stället ligga framåt, uppåt. Kilometrana passerade och pulsen låg på en stabil men för hög nivå. Efter ett litet spurtande slutade tiden på 38:50 på 8,0 km. Kände mig allt annat en pigg efteråt. Aj min mage helt enkelt.
Kommer fortfarande fokusera på styrka, men lite mer löpningsinslag skulle mitt hjärta bliv väldigt glad av!

Hårbra grejer


Idag testade jag inpackningen från Redken, serien Real Control. Vilken monsterkur säger jag bara!! Jag har hittills inte blivit besviken på en enda produkt från Redken. Har även Overnight Treat i samma serie. Funkar bra som leavinbalsam eller som nattkur.

Beskrivning Inpackning
Real Control Intense Renewal djupverkande treatment som vårdar och ger fuktighet. Tillför styrka och skydd till torrt och behandlat hår. Lämnar håret medgörligt och lätt att reda ut.

Beskrivning Hårkur
Real Control Overnight Treat lyxig nattbehandling som omedelbart tränger in i håret och reparerar behandlat och skadat hår under sömnen. Resultatet är mjukt, glänsande och lätthanterligt hår. Särskilt anpassad vård för håret under nattsömnen då håret absorberar näringsämnena mer effektivt under natten.

7. desember 2010

Julklappshopping när den är som bäst



Började julklappshandlandet lite smått idag. Kunde börjat tidigare men jag har tankar och planer vad som ska köpas så det är nog lugnt. Vill helst inte springa runt som en panikslagen galenpanna i ett utsålt Karlskrona den 23:e december. Var inom Nespresso och köpte en kaffenyhet (visar senare) och H&M lyckades jag också snubbla in på. Hitta denna goda ting och det får helt enklet bli kvällens shoppingtips. Koftor kan man inte få för många av i winterwonderland. Julklapp till syster, vännina eller sig själv...
Kofta/Cardigan med mönster från H&M 199:-

Bergsklättring

Jag klättrade högre & högre upp på berget. Med en Get på axlen & en kamera i handen. Lutade mig øver kanten & funderade på hur jag skulle komma ned med geten. Det var smalt & svetten rann.
Som tur väll vakna jag & insåg att det var en dröm!! Det var precis i rätt ögonblick, tror nämligen jag hade slagit ihjäl både mig, geten & kameran annars.

Drömtydare någon?
Eller föresten, jag klarar mig nog utan tydning.

- Posted using BlogPress from my iPhone

5. desember 2010

bulladvent






En inblick i min andra advent 2010. Jag körde igång lilla julbaket och degen flög runt på skåpsluckor och golv. Lussekatter, saffransbullar, marspiangodis och saffransbiscotti blev det tillslut. Allt før mycket av det ligger just nu i min mage. Julbakets baksida...

Update:
Recept på saffransbiscotti

Ingredienser
100 g smör

1g saffran

2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

1.5 dl hackade sötmandel

Råsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder  på plåten. Strö över råsocker. Hur kortare du gör de desto tjockare blir biscottin.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Helglycka

Gutten morgen snöiga söndag!
Har hittils haft en härligt bra helg! Mycket som ska göras nu denna decembermånad men försöker sätta njutningen först och måsten efter. Lättare sagt än gjort... Igår blev det iaf lite träning, lite dogwalks, lite shopping och middag med Emma och Anna igår. Gjorde ett bra pass på gymmet och det känns idag. Älskar träningsvärk!!
Idag står bak på schemat, lussekatter och saffransbiscotti var tänkt att jag skulle få ihop.
Vi hörs senare fina ni!

4. desember 2010

Det førsta

Älskar lørdagsfrukost utan stress! Har nyss gått en morgontur med djuret. & efter frukosten är det dags før veckans førsta träningspass denna 6:e veckodag. Ja vad ska man skylla på? Det är nog bäst att hålla tjeften & dra & träna i stället!


- Posted using BlogPress from my iPhone

2. desember 2010

Ett litet pip på kvällskvisten


Godkväll hej!
Kör en liten egobild i dålig kvalite såhär på kvällskvisten. En dålig bild är bättre än noll bra. Eller?
Mötte upp min kära vänn E efter jobbet. Gick och köpte sushi och gick till A & hennes lille E. Blev sushiätande och bebismys innan jag dror hem till man & hund. Min beställning från Neu Lash hade kommit på posten idag. Ska visst vara anabola för ögonfransarna och det bli spännande och testa om mina små tunna strå kan växa sig stora och starka.

1. desember 2010

Första dagen, sista månaden





Vi fortsätter med mysstämning här på bloggen. Brasan är tänd och Billy chillar framför en hundfilm på tv. När tv´n är på kan han helt plötsligt fastna och ligga och kolla på vad som rör sig inne i tv. Man undrar ju verkligen vad han ligger och tänker på...
December kom med en minst sakt markant entre. - 20 grader visade temperaturen i morse. På jobbet fick alla utdelat chokladkalender med en liiiten baktanke (glöm inte skriv in dina timmar). En smart och kul liten överraskning. Den stora paketkalendern drog också igång, kommer vara ett kul litet avbrott nu varje dag fram till jul.
Nu ska jag mysa vidare denna førsta decemberdag.