30. april 2011

Trädgårdsmästaren


Denna nya kiwiyoghurten lockade mig när jag var i affären innan. God som en liten mellis!

Skogen var så magisk på förmiddagsrundan med Billy. Fåglarna kvittrade höga toner och värmen var så påtaglig att jag fick ta av jackan rätt att klockan bara var halv 10. När jag kom hem tog jag ut kuddarna i vår nya soffa (ska visa sen) och satt där och njöt utefrukost med gröt och smoothie. Mmm så gott det var! Nu har vi varit på två av tre "hagebutiker" i byn och kom hem med ett gäng blommor och ett syrenträd. Imorgon ska jag besöka den tredje och sendan locka fram trädgårdsmästare i mig själv och börja plantera. Alla har väll en trädgårdsmästare inom sig, eller?

När solen nuddar sängen


Här på denna muren har mina små barnsben sprungit, hoppat, dansat och lekt. Med de stundtals bittra havsvindarna bitande i kinderna har jag så många gånger stått och blickat ut över havet. När vi var där på skärtordagen låg allt så stilla och glittrande och grönskan hade blommat ut i ett harmoniskt myller.
Kristianopel är värt ett besök!

Lördag och jag vaknad så tidigt solen träffar sängen. Nu är det inte så att jag springer upp utan ligger kvar i en stor hög av kuddar och täcken med macen på magen. HELG! Och jag ska gå bananas i trädgårdsbutikerna i dag. Jag såg att det hade öppnat en ny, den tredje i vår lilla by. Den måste besökas. Att jag sedan inte har 1/4 släng av gröna fingrar är något jag får beklaga mig över senare. För i dag ska jag bara njuta och beundra alla det vackra skapelse jag ska släpa med mig hem i eftermiddag.
Vad hittar ni på i dag?

27. april 2011

Guldkant på vardagen


Det vackra guldarmbandet har jag ärvt från min fina farmor. Det fick tillsammans med den små ankaröronhänge och den marina koftan bli dagens outfit.
Visst är det något extra att bära ting från personer som har betydigt något?

26. april 2011

I was walking







Påsk 2011 - jag har samlat så mycket minnen!
Jag minns inte senast det var en så fin påsk. Jag har fått tid med familjen, hälsat på släkten och ätit godis till magen dansat samba. Suttit på uteserveringen med vänner utan att frysa med öl i glaset och skratt i magen. Jag har vandrat längs det glittrande vattnet och i den kvittrande skogen hela tid med solen i ögonen, sprungit löpartävling (heja!) i vitblommande bokskog. Och som vanligt när jag är ledig får datorn ligga till sidan, befriande.

Jag har haft det SÅ BRA!

Hade det inte varit för mina två killar fanns här hemma hade jag gärna stannat ett kvar ett tag till. Men det sägs att man ska sluta på topp. Så med flaggan hissad satte jag mig på tåget tillbaka till Oslo i går. Och efter att ha pussats med mina två hjärtan var cirklen sluten.

21. april 2011

@ gardemoen







Så var väskan incheckad. Jag har dränkt mig själv i chanel & ätit en yoghurt på cafeet som spelar technoo som morgonmusik.
Barbados hade varit härligt men en helg med familjen i Sverige kommer bli strålande!

Så kommer en liten hälsning från flyget. Numera kan man surfa på Norwegians nya flyg. Jag säger bara: teknikens under!
- Posted using BlogPress from my iPhone

20. april 2011

Crash, boom ...




I går kom en sån där omedelbar förälskelse över mig. Crash, booom jag blev helt knäsvag av dessa muggar inne på Home & Cottage. Jag såg mig själv sittande på kökstrappen på tidiga helgmorgonar med varmt rykande kaffe i koppen. Tänk vilken förälskelse man kan få till materiella ting. Egentligen blev jag förälskad i hela butiken, rustika slita möbler, härliga doftljus, fluffiga skin och vackra kuddar. Jag skulle kunna bo där inne!

Så har jag gått på påskledigt. Om måndagen var lite tomt, var tisdagen tommare och idag var vi bara ett par tappra krigare kvar i korridoren. En halvdag avverkades med hög anda och hemma böjades packande inför ännu en helg på vift.
Tog ett break med promenad med Billy i skogen. Båda två höjde näsorna i skyn av de underbara dofterna som kommit fram nu på vårkanten. Man märker verkligen att Billy är lika glad för våren som mig.

Nu är väskan packad och jag beger mig hem mot barndomshemmet!

18. april 2011

Gula veckan


Måndagen har passerat i denna härlig påskvecka. Det råder verkligen semesterstämning i vår by, tåget var halvtomt och på jobbet var tomma. Själv jobbar jag 1,5 dag till innan jag checkar ut med solbrillorna på näsan och styr ner mot svenska breddgrader.
Jag gick bananas när jag kom hem och tvätta, städade och lagade mat i en rasande fart. Billy körde mer på chillstilen. Han cirkulerade runt på terassen för att hitta den bästa solplatsen och la sig sedan ner och gjorde en grundlig regöring av tassarna. Det är viktigt att vara fräsch när påsken är i luften.

Glass i stora lass



Kommer med ett litet tips nu när glassäsongen har startat. Egentligen var det ganska längesen jag gjorde denna goda glassen från Leila Lindholm´s One more slice men bilden har legat på datorn och jag hittade den i går.  Den blev verkligen supergod och man kan blanda i precis vad man vill som "smaksättning".

Leilas daimglass
4 ägg
1/2 dl socker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
3 paket dubbeldaim
200 gram Digestivekex

1. Separera äggulorna från vitorna.
2. Vispa gulorna och strösocker poröst och rör ner philadelphiaosten.
3. Vispa grädden fluffigt och vänd ner den i äggsmeten.
4. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. (Jag fick inte dem och bli särskilt hårda rätt att jag vispade i evighet. Men reslutatet blev bra endå.)
5. Hacka Daim och blanda i smeten.
6. Krossa digestivekex i en plastpåse och varva smulor och smet i en sockerkaksform.
7. Frys glasstårtan i ca 5 timmar till den blir lättfrusen.
8. Servera med jordgubbar och njuuut :)

17. april 2011

Helglycka


Vi är på Lillehammer och njuter av helgfriden. Billy och jag har gått morgonturen och lyssnat på fågelkvitter och porlande bäckar. Igår satt vi på uteserveringen på stan och drack kaffe och fick fräknar på näsan. På kvällen var det grillning, vin och sällskapsspel. Helgen är snart slut men bakom hörnet väntar nästa, den bästa tiden är nu!

13. april 2011

Festliga dagar


Igår hängde regnet över byn. Stora tunga droppar föll mot marken och skappade översvämningar i den mossiga trädgården. Efter det kom en blåst som hette duga lagom till läggdags. Men idag tittade solen fram igen och när jag kom hem var det snabb ombyte och ut på joggingtur. 2,5 km uppvärmning, spenstträning, 2,5 km nedvarvning. Stumma ben men bra flås!
När jag kom in gjorde Billy ett glädjetjut över att få komma ut och njuta av de sista soltimmarna. Man möttes av grilldofter, barn i massor som vinglade cyklar omkring på gatorna, barnvagnspromenerare och hundar. Billy gillar alla och tycker det är riktigt festliga dagar nu.
I kväll blev det inget mer avancerat än gröt och kesopannkakor till middag/kvällsmat och ett avsnitt av en En unge i minuten. Snyftfest!

12. april 2011

Nytt från godisbutiken


När jag var i Malmö shoppade jag lite i "godisbutiken" Make Up Store. Jag blir väldigt tilltalad av deras stilrena butikskoncept och härliga färger. Denna shoppingen blev dock ganska beige men ack så kul endå. Var väldigt sugen på att testa nykomlingen Base Prep: En primer/bas som ger vitaminer och håller sminket längre på plats. Jag har bara testat den på ögonlocken en gång men det verkar helt klart som en bra nykomling i sminkväskan. Sen fick även ögonskuggan Passion for Fashion följa med hem. En beige glittrig ögonskugga perfekt som bas eller för en vardagssminkning. Gillar ni M.U.S?

11. april 2011

Det du kan påverka



























Man kan inte bli annat än glad i hjärtat av dessa fina vänner! Så mycket energipåfyllning jag fick i helgen.
Idag när jag skulle hem var mitt tåg var försenat och jag fick fint vänta. Att pendla är inte alltid det roligaste och försenade tåg kan verkligen påverka mitt humör till det negativa. Men i dag gick jag ut, fick solstrålar i ögonen och försökte sluta tänka på sånt som jag inte kan påverka, som tågförseningar och i stället sånt som jag kan påverka, som att umgås med fina människor.
Vårda din vänskap väl, det ger dig så mycket tillbaka!

Nytt i klädskåpet


Ny klänning inhandlades på lördagen på allas vår favoritkedja. Den invigdes sen på kvällen med dans och rödvinsfläckar. Nu hänger den ren på en galge, troligtvis redo för en lite lugnare tillställning.

I mitt hjärta







Den fina känslan av tacksamhet sitter i ännu starkare efter helgen. Har haft en så fin helg så jag har ont i smilbandet!
Malmö & jag har en fin relation.

Vi & mängder andra Malmöiter var vårgalna & fångade lördagens solstrålar på stan. Det går en sådan lättsamhet & lycka genom folkhavet en sådan dag. På kvällen fick Debaser sig ett besök av fyra stuttsiga brudar som bubblade av rosé vin & Cava.

Tugn av alkoholrester i en nu för tiden mindre van dansa-till-tre-kropp kom jag igår glad hem till mina två fina.

Vårlyckan har övertagit min kropp!

- Posted using BlogPress from my iPhone

8. april 2011

Magiska papper?




Efter en dag framför skärmen kan man spegla sig i min panna. Hoppas det hjälper att trycka upp ett papper från Mac i pannan.
Återkommer...


- Posted using BlogPress from my iPhone

In the sky


Nu är jag (med stor sannolikhet) i luften på väg söder ut. Inte så lång som till söderhavet men sydligaste Sverige och Malmö som var mitt hem för två år sen.
Vännerhäng står på schemat, ska blir så kul!

Hoppas ni har en fabelaktig fredag där ute!

Tacksamhetsfredag

"Äntligen på väg, jag förlänger mina steg. Luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj"!

Idag känner jag så stor tacksamhet!!


 Jag har bra hälsa och är sällan sjuk!


 Jag så många fina människor runt om kring mig. Många långt bort geografiskt men nära i hjärtat!


 Jag har ett fast jobb att gå till varje dag och härliga kollegor!

Innan hade jag så svårt att känna tacksamhet och tog saker och människor för givet. Men det är väll det som är härligt med att bli några år äldre. Tacksamheten till det fina i livet bara växer. Ta vara på dagen är så viktigt. Att finnas HÄR och NU.


Glad fredag mina vänner!




Det regnar utropstecknen idag ...

7. april 2011

Grille, grille, grille!




Så kom dagen då terassen var snöfri och sambo kunde ta fram sin nya leksak: högtryckstvätten. Och vips hade vi en vårfina och renvaskad terass.
Temperaturen stod på många plusgrader även idag och då blev grillsuget olidligt. Det var bara att borsta bort dammet och rulla ut den övervintrade grillen från garaget. Tänk att vintern varit så lång men när vi gick där och bar på grillen kändes det som det var förra veckan vi tog in den för vintern.
Äntligen kunde jag sätta fötterna på den torra, kala terassen och poff så var grillen igång och den kryddiga grilldoften spred sig lång in i kroppen.
Grillad innerfile med ungsbakade grönsaker och sweet chilisås. Inte mer avancerat än så men oj vilken matnjutning! Första grillningen är verkligen ett "hallelujah moment"!

6. april 2011

Lördag hela veckan


Så var det mitt-i-veckan dagen. Min kollega hade varit på konsert igår och på luchen pratade vi om att mitt-i-veckan fester är ganska sällsynta numera. När man flyttat utanför stan och ligger hemma med myskläderna i soffan glömmer man bort att alla kvällar  är festkvällar där inne i stan.
Men det är ingen som lockar nu.

När jag hoppade in i bilen efter jobbet visade temeraturen 16 grader i solen. Nyyydelig vær! Löparskorna stod och hoppade ivrigt i hallen och var mer än redo för att gå ut.  Efter satte jag igång ett litet miniSPA på badrummet och nu är jag en mjukis i mjukiskläder. Bara One Piece som fattas för den riktiga bebiskänslan.
Det är det som är mitt-i-veckan dagen nu och jag gillar det!

4. april 2011

En sådan måndag

Så har jag parkerat i soffan med benen i kors och datorn bekvämt på magen. Billy har legat bredvid mig men bestämde sen att golvet var en bättre plats. Där ligger han nu med magen i vädret och ser ut och vara lång in i härliga drömvärlden.
I natt kl 3 slog jag upp ögonen och min kropp gjorde en konstig felkoppling och ville att det skulle vara morgon. Sömnlösa nätter tillhör inte vanligheten hos mig men när det sker är det en stor frustation i kroppen. När klockan sa pip hade jag nyss somnat in och på den vägen blev det... Kaffet räckte inte till men allt går och efter för många gäspningar kunde jag bege mig hemåt.
Kvällens middag blev en snabbvariant. Tortellini m kött, squash, tomat och groddar. En god ädelostsås hade pimpat upp rätten men detta var vad energin räckte till i dag.
Ja ibland är det en sådan måndag! 

1. april 2011

Välkommen vår!




Smile, it's friday! Här bestämde sig herr vinter sig før att gøra ett sista intåg igår. Ett litet lätt lager som våren førhoppningsvis trollar bort snart. Det är ju ny månad och oficiellt vår (det har jag bestämt.)
Det var tur att jag lyssnade på radion och blev påmind om vilken dag det är i dag. Bäst att vara på sin vakt där ute!
- Posted using BlogPress from my iPhone