31. januar 2011

Spolarvätska



Var och handlade lite inför resan i helgen, endel bra och ha saker som tar lite mindre plats. Plattången från GAMA kostade bara 249:- på Teknikmagasinet. Perfekt reseplattång! Imodium, anticbac, handcreme och tomma plastburkar ska också få följa med på resan.

Idag är den där sista måndagen innan semester, den som rent hypotetisk ska sega sig fram. Men vet ni vad? Den har gått hur fort som helst! Jobbade lite fler minuter än vanligt, tänkte hoppa över träningen men tog förnuftet till fånga och åkte dit ändå. Lyckorus efteråt såklart.
Och så gjorde jag ett framsteg idag... Jag har en rädsla för allt som finns under motorhuven och har helt enkelt hållit mig borta från att öppna den innan men så idag tog spolarvätska slut. Den första tanken som dök upp i huvudet var såklart att säga till T att fylla på, men så bestämde jag mig för att göra det själv! Så idag skedde deg, dagen då jag köpte spolarvätska, öppnade motorhuven och trolitgvis hällde den på rätt ställe. Det här låter sjuk löjligt men det var faktiskt ett framsteg för mig med motorskräck!

30. januar 2011

Sista lördagen

Januaris sista lördagskväll spenderades med bästa Emma. Vi skulle gå ut äta lite spontant men glömde att det är mindre lätt att gå ut och äta spontant en lördags kväll i Oslo. Efter ett par försök fick vi tillslut ett bord på ett mysig ställe på Gruneløkka. Tjejsnack, god biff och rödvin i glaset. Turen gick sen vidare till en bar där vi helt pløtsligt hamnade mitt i en konsert. Tonårsflashback och vin i drickglas. Eftersom det var omöjligt att konvesera flyttade vi oss vidare  till ännu en liten bar. Kl 00.00 var vi ganska nöjda och jag köpte en choklad och satte mig på tåget hem. Idag vaknade jag tidigt och efter en härlig runda med B var jag fit for fight. Härliga fina helg!

29. januar 2011

All you need is sun




Morgonstund med bästa Billy Boy i vintersolen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

28. januar 2011

Bättre än noll

Med två motton klev jag in på gymmet i kvällen.
"Det finns inga dumma träningstider."
"40 min är bättre är 0."
När min energi var förbrukade styrde jag kosa hemåt och landade sedan i soffan med Chrispy Chicken. Har fortfarande inte rest mig ur min soffdvala. På TV har det norska kanalerna gått varmt och nu är det inte länge till sängen kallar. Tråkig vad förnamnet. Men vad gör väll det? Det är ju helg!

A good good day!

Happy morning.
Idag är bara en sånn dag jag är glad och tacksam över att jag vaknar frisk, har ett jobb och ett fint liv!
Man kommer så långt med lite tacksamhet.
Hoppas solen lyser på er också!

26. januar 2011

Hur fångar man dagen?

Såg Eat, Pray, Love igår, och tårarna rann av lycka. Så fantastiskt fin och vacker film! Julia Roberts har alltid varit en av mina favoritskådisar och denna filmen kommer komma långt upp på min lista. Ska köpa boken och läsa under Thailands-turen, tror faktiskt den är ännu bättre.
Filmen innehåller mycket om att hitta sig själv och balansen i livet. Något jag funderar mycket på. Hur lever man fullt ut? Hur finner man ständig ro och styrka? Hur fångar man dagen, hela tiden? Jag älskar fart och träning med svettdroppar men fick en stark önska om att börja med meditation efter att ha sett filmen. Någon som har tips på böcker, filmer etc om meditation?

25. januar 2011

Konstiga saker





















































































































Kom på att jag glömt visa att vi äntligen blivit lite kulturella. Våra DNA-tavlor är uppe på väggen. Tyvärr var det ganska svårt att "fånga" de på ett bra sätt men här får ni ett litet smakprov iaf. Den beige är mitt och de högra är T´s. Likt men endå ganska olikt, T säger att jag har fler streck för att jag är mer kompilserat. Jag kan väll inte direkt säga emot...

Skaka rumpa


Gårdagens oinspirerande dag byttes mot en dag med härligt flyt. Att lämna kontoret när solen fortfarande lyser lite gör mig glad! Satt och hoppade frusterande tåget eftersom det var sent och jag hade bokat in mig på Zumba, men allt går och 4 min försent halkade jag in blad skakande rumpor och flöt med in i gunget.
Nedräkningen till Thailand har verkligen börjar på riktigt, om 12 ynkliga dagar sitter vi på planet. Jag ska gör allt jag kan för att suga in varje minut i paradiset.

19. januar 2011

Fullmånewalk


Med tankarna i drömvärden och technobeat i öronen var jag taggad på löpbandet. Kilometrar avverkades och efter 10 km var jag nöjd och trött. Hem till lille hårbollen som hade laddat energikällan till max. Ut på isbanevägar med fullmånen som ledsagare. Så fint! Så nu sitter en trött Jossan i soffan och är ganske nöjd. Onsdagen var inte så farlig trots allt.

En eftermiddag i Januari

På ett tåg som kom på banan før en lång, lång tid sitter jag nu skakandes på väg hem. En onsdag i januari som är helt okej men sådär beige, vanlig. Jag gillar vardag, jag gillar rutiner som organiseras in men ibland blir det bara lite mycketvardag och lite før lite skrattfest. Men nu ska jag anstränga mina lugnor till träningsendofinerna utsöndrar lycka och gosa med den gyllene bollen som aldrig har gråa dagar!
Førresten är Dent min nya last, en lite kick på eftermiddagen!



- Posted using BlogPress from my iPhone

17. januar 2011

Objektiv till salu

Hello World!
Hur har veckan börjat? Med kärlek, dans och skratt?

Just nu sitter jag och skriver ihop lite info till mina objektiv som jag ska sälja. Jag bytte ju från Nikon till Canon och har nu två objektiv som söker nya hem. Ett Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G och ett Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS HMS. Båda är superobjektiv, 50 mm är det bara två månader sen jag köpte så det är knappt använt. Om ni eller någon ni känner vill fynda objektiv är det bara att säga ifrån?! Kommer lägga upp de på foto.no & finn.no imorgon. Kanske inte det mest smarta och byta från Nikon till Canon men jag hade sån lust på 550D och rätt att jag inte fått testa den till 100% än har jag en god magkänsla.

16. januar 2011

Nu ska de vaskas!




Så har en bloggfri helg passerat men nu är iaf huset i ordning och hyfsat rent. Igår kom T´s föräldrar ner,  hans mamma och jag tog en tur till Ikea medan T och hans pappa fixade på vaskerommet (jag vet att det heter tvättstuga men gillar det norska ordet bättre).
Innan har det bara stått en tvättmaskin där och plastbackar på golvet med massa städgrejer. Vi satte bara upp enkla vita skåp & en svart bänkhylla från Ikea.
Har inte lagt någon energi på inredning men gud så skönt med lite ordning och reda!






14. januar 2011

Bra fredagspresenter



























Idag var jag och hämtade min nya vänn Canon EOS 550D, slet upp kartongen direkt och snabbladdade batteriet. Det är ju inte bästa fotoförhållandena kl nio en januarikväll så jag bara klickade av några bilder i mörkret här i vardagsrummet. Bilderna är alltså tagna med autoinställningar utan blixt och måste säga att resultatet är över förväntningar! Ser fram emot att lära känna denna lilla sak, tror vi kommer uppleva mycket tillsammans!

Har även varit och hämtat tavlorna som vi haft inlämnade för inramning. Åh så kul det ska bli att sätta upp dem, ska visa i morgon när de kommer på väggen. Verkligen kul med personlig konst, kan vara helt säker på att ett sådant exemplar inte sitter på någon annans vägg.

T jobbar kväll och jag hade lite funderingar på att ta en öl med några vänninor men bestämde mig istället för att ta ett träningspass och slappa i soffan sedan. Och det känns som ett bra beslut! Träningen gick super, blev bara ett snabbpass eftersom Billy väntade på mig hemma men man kan faktiskt köra slut på sig själv på 30 min på löpbandet. Svetten rann och ansiktet var helt rödflamingt när jag släpade mig ur från Elixia. Älskar effektiva och hårda pass!

13. januar 2011

Rolig present


Idag var jag och fikade med söta Sanna efter jobbet. Alltid kul och träffa nya bekantskaper så det blev en riktigt lyckad date!
Fick min fina krookis som jag vann i hennes julkalender. Jag kommer ta med den till jobbet där jag mest slänger väskan i ett hög på golvet kör in i den med stolen ett hundratal gånger under dagen. Annars är den supersmart att ha med sig och hänga väska eller jacka på när man är på café.

12. januar 2011

Ny vänn!

 
Wiii! På väg hem till mig, tror vi kommer vi goda vänner.

PROMOE - LONG DISTANCE RUNNER


Idag var det uppepping inför träningen med denna låten, Promoe - Longdistans runner. En låt som jag lyssnade på otroligt mycket ett tag. Får sånna minnen, massa energi och glädje. Vill springa tills benen tar slut ute i det fria. Tyvärr tillåter inte vädret det just nu men ett pass på löpbandet blev det. 50 min "bakintervall light". Har tre stora blåsor på ena foten nu, men det får det vara värt. Är otroligt efterträningsglad just nu!
Har ni tränat något idag?

11. januar 2011

Hur bryter man isen?

























Hej Hopp!
Hallo där....
När man inte bloggat på några dagar vet man inte riktigt hur man ska börja. Så varför inte då lägga ut en bild på sig själv när man kommunicerar med en ko?! En riktigt icebreaker.
Jag har iaf det strålande och klagar inte på livet, borde bara få in lite mer blogging i vardagen. Men imorgon mina vänner, imorgon DÅ kommer tiden!
Godnatt!

7. januar 2011

Den känslan släpper jag inte

Lite "afterträning" med en kaffe och fötterna på bordet. Pizzan ska lagas och känslan är inne. Den underbara, bästa, hela fantastiska fredagskänslan!
Hoppas ni mår bra där ute!

Blomdröm

Från weheartit.com



























Första jobbveckan 2011 börjar lida mot sitt slut och jag känner en glad känsla och en touch av trötthet i kroppen. Julsakerna åkte ner igår (eller de ligger i en hög i skräprumet) och helt plötsligt blev det väldigt tomt i fönster & på bord. Vad hade jag innan? Redan glömt... Jag får iaf lust att köpa blommor i massa härliga färger och dofter och smycka hela huset med, rätt att jag vet att jag inte kan sköta växter med blommor. Vet inte hur mycket pengar jag lagt på växter sen jag flyttade till huset. Antingen dör de, eller bli de gigantiska och när jag försöker planta om de och då dör de också.
Men helst av allt skulle jag vilja stå på de fältet, barfota med sommarklänning och plocka en stor bukett tulpaner!

6. januar 2011

Morgonbestyr

























Min lille fis (vet inte hur många smeknamn den hunden har nu men det är säkert uppe i ett 20-tal) hade massa energi i morse och ville inte alls vara hemma och vila. Vanliga dagar ligger man nergosad i säng och tittar på oss som ufon på morgonen och tänker säker: "Dra ni nu, jag tänker iaf inte röra mig än på läääänge!" Men idag satt och suckade när T åkte och skulle slingra sig runt mina ben när jag skulle dra. Ibland önskar jag att han kunde vara en lite väskhund som jag kunde stoppat ner och gosat med på tåget. Men för det mesta är jag glad att han är en stor fin björn... eh menar hund!

5. januar 2011

Januariträning

 


Jag gillar inte gymmet i januari. Jag får lite cellskräck/forbi bland alla svettiga människor. Allt tar tid och allt går i slowmotion. Men hej ni som har nyårslöfte och träna jag hejar på er men jag bestämde mig iaf för att jag skulle springa ute igår. Och har jag bestämt mig då ska jag det, rätt att det snöat hela dagen. Så sånn fick det då bli, jag pulsade ut i snön och avverkade ett par kilometer. Det var en sådan frihetskänsla och jag andades in varenda milligram med luft som gick. Röd och god totalkraschade jag i soffan sen.
Idag hade jag bestämt mig för att upprepa succén MEN idag har det snöat och det snöar fortfarande och inga vägar är plogade, så jag fick plocka fram stridsarmbågarna och åka till Elixia. Som tur var hade jag åkt från jobbet tidigt och döm till min förvåning, det var inte alls mycket folk! Mitt styrkespass gick nästan fortare än vanligt men starketen (om jag någonsin har haft någon) hade blivit kvar bland julgodiset. Eftersom det hade snöat hade jag ju dagens andra pass när jag kom hem. T hade redan tagit en runda på förmiddagen men uppfarten var något igensnöad igen. Billy är iaf superglad när han får vara med på snöskottning, han jagar snön (?) och gräver gigantiska hål i vallarna vi har skottat upp. Såklart måste ju jag vara den retsama storasystern som täpper igen hålen med snö igen. Men han fick fyra skivor ost när vi kom in så han är nog ganska glad i mig endå.

4. januar 2011

Smälter iväg

Igår spratt jag upp som en liten vessla. Pigg, rask med stora ögon. Idag var det inte riktigt samma melodi, men man kan inte alltid begära att man ska ler när klockan är 5.30. Ser iaf för mig att det kommer bli en fin och givande dag ändå.
Saknar min iPhone som just nu ligger abonnemangslös (my mistake) så tågresorna blir lite längre och lite gråare. Har egentligen svårt för att läsa på tåg men denna boken som jag fick i julklpapp började jag sluka på vägen hem från Sverige. Ibland behöver man lättläsa böcker som går fortare åt än smällt glass i solen. Ett litet extra leende på tisdagsmorgonen kl 07.00.

Fånge i hundpalatset av Martina Haag är titeln.

3. januar 2011

Lite tillbakablick







Måste visa den fantastiska julpyntet som smyckade Londons gator när vi var där för några veckor sen. Det fanns så mycket, överallt men endå inte för mycket. Jag förstår att många julfilmer är inspelade i London för det är verkligen det lilla extra juliga.

Jobb 2011


Good morning Sunshine!
Antar att det är fler än jag som har sin första jobbdag 2011 idag. Min dag är inte bara första jobbdagen utan även första dagens som fast anställd vilken känns super duper.
Förra året jobbade jag på tre olika arbetsplatser. Först ett vikariat på en PR-byrå sen ett jobb som säljare vilket var det största jobbmisstaket jag gjort i min karriär. I maj började jag sen som vikare på en reklambyrå och där är jag nu kvar.
Ska bli spännande med nytt år och nya möjligheter på er arbetsplats med många roliga och spännande kunder.

Önskar er alla en fin första jobbdag 2011!

2. januar 2011

Vilken överraskning!!


Min kära hade fått kinderägg i sin julstrumpa & han var så snälla att han delade med sig till mig. Jag satt och smaskade på chokladen och var supernyfiken på vad som dålde sig sig i det gula lilla plastägget. Överraskningen (minst sagt) var en ring med spanska flaggan med inbyggd stämpel där det står opa!.
Avundsjuka? Någon?? Inte ens lite...?

Favisar från H&M





























Igår satt jag och blädrade H&Ms vårkatalog och det fick mig verkligen att få vårkänslor!! Nu är det ju ett tag till man kan ta på sommarklänningen här men vi ska ju fuska lite och åka till Thailand. Om en månad bär det av, längtar något otroligt! Blev därför lite sugen att beställa några av favisarna till resan. Långklänning och långkjol är ju så härligt att gå i. Någon som gjort en liten beställning inför våren?

1. januar 2011

Snyggare, coolare och bättre!

Ett litet hej såhär på kvällskvisten! Fick ett ryck och gjorde om headern lite. Jag hade egentligen tänkt lägga lite mer tid och energi på en ny header men detta får bli bra så länge. Någon webbdesigner är jag då inte och ibland har jag lite lite tålamod till testa mig fram.
En ny snyggare, coolare och bättre bloggdesign är något jag önskar mig 2011!

Mister Fluffy




















Billy har så otroligt tjock päls och när han är nybadad står det åt alla håll och kanter i baken. Vår fina fluffy boy!!

Januari börjar nu!


Gott fortsättning där ute!
Misstänker att det är fler än jag som kör lite slapp style idag!?
Jag hade ett superbra avslut på 2010 hemma hos mina fina vänner E & O. Vi lagade god mat tillsammans och drack (mycket) vin. Lilla Elliot på 4 månader var snyggast på festen i sin nyårsoutfit. Eftersom han låg och sov vid 12-slaget stog vi på balkongen och skålade. Husen ligger ganska tätt där och skymmer varandra så det var inte många raketer vi fick se. Men vad gjorde det!? Vi hade de super ändå. Festen fortsatte in på småtimmarna och jag somnade gott på en madrass på deras golv sen.
De ända som fattades var nyårspussar av mina fina killar. T jobbade kväll igår och tidigt idag så han var hemma Billy Boy. Lille B har inte visa någon tendens på att vara skotträdd innan men igår vid 12 tyckte han inte det var så kul. T fick ha han i soffan, hålla för hans öron och sätta på tv på högsta volym.
Hade ni en lyckad nyårsafton?