28. mai 2011

En lördag på bästa sätt




Kvällens kläder består av top från Lindex, byxor från Zara öronhänge från Forever21 och ring från Dyberg/Kern.

Att vakna klockan 6.30 för att sedan somna om och vaknad pang bom klockan 9.20 känns lite som att blivit överkörd. Översövd kan man också kalla det. Men efter frisk luft och havgrynsgrötsfrukost kändes allt alldeles förträffligt bra. Lägg på lite shopping och träning på det och ni har en superfin lördagsförmiddag.
Kvällen ska ägnas åt middag och bio med vänner, ett vinnande koncept. Vi ska se mister Depp på bio och det gillas av både mannen och mig. Och nej, jag tycker inte han är världens snyggaste man men däremot ligger han högt i topp på den manliga skåderspelarlistan hos mig.
Hur ska ni spendera er kväll?

27. mai 2011

This another day


Idag har det knappt ljusnat men klockan har ringt morgonsignaturen (Som den skulle ha någon annan signatur?). Jag är morgonpluffsig men nysminkad och klar att börja fredagen. I morgon vaknar jag upp sådär utvilad att det börjar krypa i kroppen och går den härliga helg-vi-har-ingen-tid-att-passa-turen med Billy och äter en slöfrukost i godan ro. Det är helg det...

Men först ska jag åka till jobbet och avverka en fredag på bästa sätt.
Hoppas du gör detsamma!

26. mai 2011

Uppochner


En vit varg? Nej bara en chillande Golden Retriver. Såhär jag inte direkt kunnat ligga i dag... Min torsdag har varit uppochner utan andningspaus. Att stressa som jag gjorde i dag är inte hälsosamt. Men jag klarade av alla uppgifter och nu kunde känna mig stolt när jag stängde av min dator i dag.

När jag kom hem möttes jag av regn som piskade i backen och en hund som var promenadredo. Så gummistövlarna åkte på och vi vandrande mot skogen. Det var så skönt att få komma ut och rensa den snurriga knoppen. Och nu, ja nu kom tröttheten men vad gör väll det? Tänk i morgon är det fredag och om mindre än en vecka får jag familjebesök. Roliga dagar väntar!

25. mai 2011

Vinnarlycka





Jag var den lyckliga vinnaren i en tävling hos söta Josefine förra veckan. Jag som aldrig vinner (tur i kärlek otur i spel eller?) blev superglad. Denna klänningen är från Affordable Luxury som duktiga Eva Larsson har designat. Tror detta är 3:dje kollektionen hon gör för Lindex. Jag hade turen att träffa Eva för ett år sen då jag jobbade på en PR-byrå och hon var supertrevlig. Fick då veta att hon bland annat jobbat för Acne tidigare.
Klänningen är enkel men har ett snyggt snitt. Och eftersom jag igår insåg att klänningen jag tänker ha på ett bröllop nästa helg är fööör kort blir denna en het kandidat.

Stuttsar fram






Precis tagit på mina nya Adidas. I like! Extra motivation på dagens pass. Stutsar fram


- Posted using BlogPress from my iPhone

24. mai 2011

Bloggtankar såhär på kvällskvisten



























God kväll!
Ville börja med att säga TACK till alla som är inne här och lämnar avtryck! Alltid kul att få respons på min lilla blogg i den stora bloggvärlden.
Jag har egentligen bloggat ganska länge. Började skriva dagbok på lunarstorm för måånga år sen. Fortsatte sedan på skunk och har sedan haft både blogg.se, metrobloggen och blogg.no. Alla är idag raderade vilken jag nu kan ångra. Men jag har faktiskt sparat endel av inläggen från lunarstorm. Kanske vore något att posta här någon dag. Eller?

Jag har egentligen aldrig haft några storslagna mål och drömmar med mitt bloggande och känner inte alltid behov att blogga varje dag.  Jag tycker bara det är kul att vara kreativ och kombinera fotografering med skrivande. För mig är det så viktigt med intrigitet och det är därför jag raderade tidigare bloggar, det var allt för personliga.
Om man fick drömma hade det såklart varit kul att tjäna en liten summa på bloggande. Men det krävs såklart tid och arbete, inget kommer gratis, inte ens en blogg!
Vad är era mål med bloggarna?

Önskar er en fin kväll där ute!

23. mai 2011

Sommarsmaker



Testing, testing. En 3:a var för de här burkarna.

Förra veckan tog vi en snabb shoppingtur till Sverige för att handla mat. I vårt hem är vi storförbrukare av kesella så jag var tvungen att testa dessa söta variantern med smak av Hallon och Rabarber från Arla. Och ja, söta var just det de var. Gjorde både hallonfluff och rabarberdessert i helgen och det blev gott men ingen smakseufori. De funkar fint till dessert men som mellanmål håller jag mig till den naturliga varianten med mindre socker istället.

22. mai 2011

Ibland får man blicka bakåt











































Vyer från Railey Beach.

Himlen är dystert grå och regnet har smattrat i flera timmar utanför. Då passar det bra att fastna bland bilderna i landet på andra sidan. Ska få till en fotobok för att kunna förstärka minnena lite extra.
Minnen av sand mellan tårna, drink i handen och njutning i kroppen. Oj vad jag längtar dit idag...

Söndagsaktivitet på svettig nivå



Söndag, vilodag! Eller? Här har det blivit många vilodagar denna veckan pga en segande förkylning men nu är den nästan ute i kroppen och jag kände för att köra igång på riktigt.
Det blev det en fartfylld, svettig och aktiv söndagsförmiddag.

- 35 min morgonpromenad med Billy. Inte i rasande tempo utan behaligt ovh skönt.
- 13 min powerwalk till gymmet. Härlig uppvärmning.
- 10 min på crosstrainern. Behövde få upp pulsen. Flås hej!
- 33 min styrketräning. Har blivit mycket löparpass så det var KUL att ta i lite igen.
- 15 min powerwalk hem. Lite stelare än innan men med bästa E i telefon gick det fort att ta sig hem.

Var förresten ute med hårbollen på joggingtur igår. Han har ju opererat armbågarna i frambenen så vi trodde inte att det var någon bra idé att springa med honom. Men i torsdags var han hos veterinären och hon sa att det var bra för honom att följa med på jogging bara det inte var på asfalt. 
Det var alltså premiärjogging för oss två igår och det var riktigt skoj. Såklart gjorde han inte sina behov innan utan skulle stanna för några toa-pauser men annars var han en bra joggingkompis som drog sin matte i spåret.

Kom förresten på att jag inte visat den superfina klänningen jag vann hos söta Josefine från Lindex Affordable Luxury. Ska fota och visa snart!!

21. mai 2011

Leva här och nu


För två månader sen gick jag på samma stig med lager på lager av kläder och den lilla nästipp som stack fram var röd och frusen. Och jag längtade, längtade till NU!
Att gå på stigen med tygskor och sten som rasslar under fötterna. Solstrålar som värmer näsan och blommor i skogsbrynen.
Så i dag tog jag mig tid. Stanna upp. L e v a o c h f i n n a s n u !
Små förgyllande ögonblick!

20. mai 2011

Heliga dagen


Vi satt där på uteseveringen tidigare i dag och kom överrens om att då var den bästa tiden på veckan, klockan 4 på en fredag. Helgen startade och glasen med rosé höjdes till skyn. Så slöt fler upp och ringen blev så stor att vi nästan tog över trottoaren. Rosén smakade sådär himelsk gott den bara kan göra på en after work. Så slutade jag på toppen av kurvan och kom hem till mina två och en mjuk  tv-soffa. Helgen är helig!

18. mai 2011

Vitt, gult, rosa och grönt.



Ja!! Äntligen börjar förkylningen dansa ur min kropp och energin återkomma. Bra känsla!
Dagen har inte varit allt för innehållsrik men det var det jag behövde för att bli bättre. Hur svårt kan det vara att vila? Väldigt svårt om ni frågar mig. Bara städa lite där och fixa lite här...

I kväll hade jag tiden att stå i köket och laga en god klassisk fiskgratäng. Torsk med massa räkor, dill och citron. Vardagsmat som är otroligt gott!

Hoppas ni har haft en lite mer innehållsrik och inspirerande onsdag!

En titt hos Leila







Svenska tidnidningar piggar upp en sjukis. Jag har inga barn men gillar verkligen family living & när Leila vad med i tidningen kunde jag inte motstå att att köpa den. Wow vilket fint hem hon har! Harmoniska färger och roliga prylar. I repotaget syns en gul Kitchen Aid. Undrar om det är den enda eller hon har hela färgskalan?


- Posted using BlogPress from my iPhone

17. mai 2011

Det är Norges dag!!


Gratulerer med dagen Norge!
Det har inte blivit något storslaget firande för mig i dag. En hederlig dunderförkylning har brytit ut och lite glass fick vara festligt nog idag.
Hoppas ni norrmänn har haft en riktig härlig dag. Hurra!

16. mai 2011

Den stora dagen på intåg




























Fredagsstämning fast måndag, 17 mai och helgdag på intåg. Att man inte inser att arbetskapaciteten inte är som vanlig när näsan rinner som en öppenkran och huvudet dunkar. Det här med att hinna med allt i man borde göra på två dagar blir är dålig matematik. Nu ska det iaf vilas och förhoppningsvis vaknar jag piggar i morgon och kan gå ut och ropa "hurra" på gatorna som kommer fyllas med barntåg, glass och folkdräker.
Bilderna är för tre år sen och mitt första 17 mai firande. En glädjedag som jag gärna är med och hyllar nu när jag är svorsk.

15. mai 2011

Syrligt och gott


Efter en förmiddag med städ-tvätt-skrubb-sysslor, promenader och sök med Billy i skogen har jag insett att det är dag att dra ner på tempot och vila lite. Ja rabarberkräm har jag också kokat. I fredags blev det en paj som vi smaskade i oss men idag kändes det oaktuellt så kräm blev det. Hemmagjord kräm har jag inte ätit på 100 år men det smakade precis lika syrlig och gott som jag minns det.

En liten dum bacill har bestämt sig för att sätta sig i min hals och det bästa brukar vara att vila bort de.
Den gjorde entré redan igår men eftersom jag inte kände mig särskilt dålig då och skulle springa Holmenkollenstafetten så valde jag ignoreringsmetoden. Mitt jobb placerade sig på 63 plats av ca 450 och det tycker jag var en riktigt bra placering eftersom vi inte lagt någon stor vikt på laget utan bara tagit med de som vill/tycker det är kul! Så på fredag blir det att fira och skåla på after work.
Kaos i kollektivtrafiken i går och jag satte fötterna i hemmet kl 19.40. Hämtmat framför esc och lite vin i glaset gjorde lördagskvällen sådär fin och mysig som bara en hemmalördag kan vara.

14. mai 2011

Startar fredagen...

Med lite härlig fredagen den 13:de anda & missar tåget. Men ingen ide att tjura över sånt man inte kan påverka (gå upp tidigare...hmm). Helgen är på intåg! Vill visa mina fina ballerina som jag hittade i garderoben i går. Lite osäker på var dessa godbitar är i från. Bianco?
Önskar er en bättre start på fredagen!




- Posted using BlogPress from my iPhone

11. mai 2011

Blomsterhav




























Ett litet blomsterhav i färger i en härlig mix av grönt, lila och vitt pryder just nu vår terass. Ja än så länge är det högst levande och får all kärlek det behöver. I helgen ska vår första träd gå ner i marken också, ett syrenträd som vi hoppas ger ett väldoftande lila symfonfi nästa år.
Idag har det varit sådär inte-varmt-inte-kallt-bara-mitti-mellan och en tunn jacka vad alldles lagom på skogturen med Billy. När vi gick i skogen i söndags visade naturens fenomen upp sig och vi stötte på både en huggorm och en kopparorm. De får ju ligga och sola sig vart de vill men jag kan inte säga att jag skrek i förtjusning när jag såg dem. Idag hade jag de stor ögonen med mig men vi slapp stöta på någon på vår väg.
Hur har ni det i mitt-i-veckan-kvällen?

Today I miss my long hair































Ibland önskar man att håret växte en decimeter på en natt. Vill ha en tjock, lång, fin, glänsande man. NU!

Ja inte för att det egentligen var varken tjock eller fint innan jag klippte det, men endå...

10. mai 2011

Nya trikåer


Invigning av nya linnet från Soc idag det köptes på Stadium i påsken. Fin mjuk kvalitet och bra passform. Varför köper man inte nya träningskläder oftare? Det blir inte så prioriterat framför klänningar och skor.

Jag hade inga problem att fördriva tiden på jobbet i dag heller. Hel plötsligt passerad klockan fyra och jag, A & A på jobbet bytte om till en något mer sporty outfit och gav oss ut på Oslos soliga gator. Lugnt promenad till vi kom till Frognerparken där vi började dagens träningspass. Bra tempo och bra sällskap! Jag gillar att springa själv men visst blir man mer motiverad av att ha någon brevid sig. Lite mer push rätt om vi tog det lugnt. I parken luktade det öl och grill och folk satt och solade och skrattade, vilken härlig stämning på en tisdag! Man kan kalla det sommar och jag älskar att!

9. mai 2011

Vår fina 1-åring!

Igår hade vi ett födelsedagsbarn här i huset. En liten har blivit stor!
För ett år sen föddes en liten gul boll i en syskonskara på 8. Hans namn blev Braveheart och han var en stor och glad kille som vi blev kära vid första mötet.
Jag som egentligen inte hade någon önskan att ha hund vände helt när Billy flyttade in. Han är glad, social och världens "kosegris". Bland barnen på området är han en favorit och han njuter verkligen av uppmärksamheten. Visst är det inte alltid lika kul att gå kvällrundan när det regnar och hela han blir lerig och visst har har bitit sönder några flipflop och hårat ner både ett och tio klädesplagg. Men han ger så mycket! Vi är så glada i dig Billy Boy!

6. mai 2011

När man går upp lite för tidigt


Såhär spraklade och färglad är jag i dag! Fredagströttheten har legat som ett grått moln och över axlarna. Väckarklockan råkade ställas på fel tid och jag gick upp vid 5 i ställer för sex. Hur SMART? Och att jag inte kom på det förrän jag var vid tåget är ännu mer rutinerat. Allt har varit sådär extra luddigt och linserna klibbat lite extra. Men nu ska färglösa lilla jag bege mig mot sängen och ladda färgbatterierna till i morgon. Då tänker jag vakna till en solig och gyllenfärgad lördag!
GOD NATT där ute!

5. mai 2011

Idag blev det rå mat


Ja, det blev visst mat i dag också. Och inte vilken mat som helst utan sushi från de nya sushistället i vår by. Jag har saknat det här så jag drog på smilbandet när jag såg "öppnar snart" skyltarna i fönstret för ett tag sen. Det var riktigt goda bitar så det bli tummarna upp från mig.

Tänk, då var snart torsdagen på väg mot sitt slut! Gick jag inte nyss i den sega måndagslunken? Jag hoppas att solen skiner lite extra de nästa dagarna för en av mina nyinköpta blommorna verkar redan lite less efter köldknäpparna som varit nu de sista nätterna. Men om jag ger det lite extra kärlek och näringsdryck borde den väll överleva. Eller...

På lördags inträffar det norska fenomenet dugnad här på området. Här finns inga anställda som städar på grönområderna utan de boende får hugga tag och plocka pinnar, papper och annat ovälkommet som kommit fram efter vintern. Billy är väldigt glad för att tugga på pinnar och skräp så han kommer säkert uppleva det är mycket roande att "städa" gatorna i helgen,

4. mai 2011

Objektivkärlek


För några månader sedan byttes Nikon mot Canon och då fick jag även byta mina objektiv till nya förmågor. I veckan kom mitt nya fasta 50mm Canon-objektiv och jag fotade loss i dag när jag lagade mat. Oj vad jag gillar det, så fint skärpedjup! Som en fast veckomeny numera blev det grillat. Och det gjorde ingen mage besviken.

Som jag trodde kom kylan på besök och både handskar och sjalar får värma mig på morgonen. Men i dag när jag satt och blickade ut över åkrarna på tåget hem tittade solen fram. Den fick mig att byta planerad gymtimme mot löpning. Igår var jag ute med två kollegor i en av Oslos fina parker i en härlig lunk och i dag tänkte jag trycka på i ett raskare tempo. Dock stoppade en ohärlig känsla i stortån och ett allt för högt puls mig i dag. Snart stafett med jobbet så nu blir det att ligga på!

3. mai 2011

Vårfavorit och Converse-tankar


Långkjolen har blivit en vårfavorit i min garderob. Härligt att gå runt i och passar super till ett par Converse. På tal om Converse, oj vilket starkt varumärke det har. Ser aldrig traditionell reklam från de men ändå säljer det som smör. De har väll aldrig varit ute men de sista åren har de verkligen fått en uppsväng igen. När jag stod i kö på H&M i Malmö fick jag för mig att kolla ner i marken. Det står då ca 15-20 personer i kö och på 70% av fötterna satt det ett par Converse. Har ibland tänk att jag ska köpa några andra skor för att det är lite tråkigt. Men nej, det är ju både sköna och snygga så WHY not.
Converse. Ja eller nej?

& tusen tack söta ni för kommentarerna om terassen. Ni sken upp mig dag!!!
Jag har snöat in mig helt på Lexington/marina stilen ute. Så fint!

2. mai 2011

Hej utesäsongen!






Här kommer en liten titt på vår terass. Denna soffan har inhandlats på Plantagen och kommer bli sommarens stora relaxplats. Ooooohh vad skön den är!
En amerikansk dekstol från samma ställe är också ihopskruvad och bord och stolar är snart framme. Grillen har redan används flitigt och blommor har plaserats ut lite här och var.
Utesäsongen är verkligen här!

Spännande grejer


Måndag, ny månad, ny vecka, ny dag. Det är bara att kasta sig ut och köra! 

Satt med min iPhone i handen på väg till jobbet och laddade för den nya veckan. Fick då syn på ett KUL mail i mailboxen. Det händer grejer med bloggen.

Dagen har fortsatt i positiv anda och när jag öppnade dörren här hemma möttes jag av en hund och ett moln av yrande hår. Att det fortfarande finns hår kvar på han är ett under så mycket som han fäller. Det blev iaf en härlig promenad bland stock och sten och Billy hittade stora pinnar och bark som han stolt bärde på. I kväll har temperaturen bestämt sig för att sjukna, och jag sitter just nu ihopkurad uppe i soffan med datorn som värmer låren. Har värmeböljan vänt? Det är iaf vår och det har inte mörknat än. Ljusare tider är energigivande, rätt om det inte är sommarvärme varje dag...